Halina0406
Fanka BB :)
Hej dziewczyny
Czy któraś z Was ma skoliozę i właśnie jest w ciąży albo już rodziła? Może jest też taka, która ma implanty po operacji tak jak ja? Odezwijcie się proszę.
Ja jestem w 31tc i właśnie konsultuję się z ortopedą, jeden powiedział że jak najbardziej mogę rodzić siłami natury ale później zaczął się jeszcze zastanawiać. Czytałam trochę o tym w necie i już teraz sama nie wiem czy cc nie jest lepsze.
Część ja też mam skrzywienie boczne kręgosłupa , w ciąży zwłaszcza pod koniec bolał mnie bardzo kręgosłup , ciąże przenosiłam 4 dni po terminie ,miałam rodzić naturalnie ale nie miałam rozwarcia i odeszły mi zielone wody i miałam natychmiast cesarke , znieczulenie miałam robione 2 razy od pasa w dół ale się nie udalo bo po rozcięciu brzucha czułam wszystko , chciałam umrzeć z bólu , poczekali jaszcze może znieczulenia zacznie dokładnie działać i cieli głebiej ale i tak czułam potężny ból , w końcu dali mi narkoze. Nie udało się zrobić mi znieczulenia od pasa w dół może o skrzywiony kręgosłup. No ale jakoś przerzyłam poród, dobrze że mnie nie bolał kręgosłup po nakłuciach, bo mija koleżanka miała cesarkę po znieczuleniu od pasa w dół i choć mineło 6 lat nadal ją boli kręgosłup w miejscach nakłucia (też ma skoliozę) i chodzi na rehabilitacie. Dlatego ważne jast dimnastyka przy skoliozie aby wzmocnić kręgosłup i mięśnie, nie dzwigać cięszkich żeczy . Mimo to życzę ci szczęśliwego zozwiązania i zdrowego dzidziusia. SERDECZNIE POZDRAWIAM :-)