reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SKAZA BIAŁKOWA ;(

Mala nie ma zadnych kolek, biegunek. Jutro lece po oilatum. Boje sie ze jej brak wzrostu wagi w ostatnim tyg to efekt mojej scislej diety, bo wczesniej w tydzien przybierala mi ok 30 dkg.

reklama
Bbasia-koniecznie skonsultuj sie z innym lekarzem, najlepiej przez kogos poleconym, gdzie bedziesz miala pewnosc, ze to dobry specjalista z dystansem ;-) z doswiadczenia wiem, ze w Polsce kazda krostka jest uznawana za skaze, a biednej kobiecie zabrania sie jesc wlasciwie wszystkiego. Opisane przez ciebie objawy miala moja Bianka (glowy nie dam,ze na 100% te same) i okazalo sie, ze to reakcja na zbyt tlusty krem, ktorym lekarka kazala smarowac malej buzke -przy tak delikatnej skorze zapychal pory. Jesli smarujesz swojego babla czyms tlustym, to radze na dwa dni odstawic i zobaczyc co sie stanie.
I na pewno zanim zaczniesz odstawiac jedzenie idz do innego lekarza :tak: moze oszczedzic ci to wiele stresu!

Moja mała ciągle miała niedowagę,ale nadrobiła to i jest już wagowo w normie,podejrzewam w takim razie że to nie skaza białkowa:)nie wiem czy pisałam,oilatum kupisz w aptece,jak po tym efektów nie będzie to idż do alergologa,a i pamiętaj lepiej takiemu maluszkowi prać ciuszki w płatkach mydlanych,to też miałam zalecane póżniej możesz "testować"inne proszki dla dzieci ale narazie tylko płatki,kuptsz je w markecie raczej bez problemu.POZDRAWIAM

dodam jeszcze, ze w naszym przypadku byla to "milk rash" -po polskiemu mleczna wysypka. Jak wyjasnil mi lekarz organizm dziecka musi przystosowac sie do trawienia mleka-nie ma znaczenia czy z piersi c zy z butelki i ze po kilku tygodniach samo minie. Rzeczywiscie po okolo szesciu minelo i choc sama sugerowalam, ze to moze wplyw mojej diety ciesze sie bardzo, ze lekarz mial glowe na karku. Gdybym musiala przejsc na ta chora diete zrezygnowalabym z karmienia mlodej piersia..

Zgadzam się z mala czarownicą,najlepiej skonsultować sie z innym lekarzem,a na początek jednak kup płyn co Ci pisałam,po kąpieli jeśli skórka maluszka będzie miła w dotyku,nawilżona nie kremuj już jej,nadmiar kosmetyków też nie służy takiemu maleństwu.

u nas lekarz stwierdzil skaze ale nic poza tym wiec zmienilam lekarza ktory przedewszystkiem zmienil mleko na bebilon pepti ja kąpalam a kosmetykach Johnson&Johnson i bardzo nas pasuja w dalszym ciagu używam odpadają produkty mleczne i czasem wysypie malego kolo oczka lub buzki pomaga masc witaminowa z wit A oraz na oko oksykort pozdrawaim

Ja słyszałam dwie opinie pediatrów że johnson najbardziej uczula,teraz już używam go bo mała duża jest ale też wcześniej skusiłam się na johnsona takiego fioletowego i dzidzia wysypki dostała,raczej nie polecałabym dla maluszków z problemami skórnymi.

ja malutkiej buzki nie smarowalam wogole, jedynie do reszty ciala uzywalam oliwki z hippa. myslama ze wysypka to alergia na moje kosmetyki i sama tez zaczelam stosowac krem z hippa, ale to nic nie dalo.

reklama
Byłam wczoraj z mala u dermatologa, powiedziala zeby stwierdzic czy to skaza czy azs to trzeba poczekac do 3 miesiaca i wtedy mozna zrobic badania. kazala kapac mala 2 razy w tyg w emolium, buzki nie myc wogole, na dzien dala masc robiana a na noc przez 5 dni cortineff-steryd