agnieszka, czy jesteś pewna ze sudokremem mozna smarowac dziecku buzkę ze skazą białkową? bo ja się wystaraszyłam, ze on za bardzo wysusza i sciąga skórę, a przecież taka wysypka potrzebuje raczej nawilżenia. tutaj raczej polecono mi maść lipo-baza.
reklama
Agnieszka25w-wa
Zaangażowana w BB
dyda mi pediatra poleciła sudokrem ale do skazy łojotokowej !!!! nie wiem jak to jest przy białkowej więc niestety nic więcej nie podpowiem.Pozdrawiamy Aga i Ola
Mam podobny problem córka ma krosty na twarzy i uszach nie wiem już co mam jeść bo prawie wszystkiego sobie odmawiam teraz jeszcze doszlo że mala ma po nocy zatkany nos ponoć nie jest to katar tylko sapka . Jeszcze nie wiem co to jest ???
Agnieszka25w-wa
Zaangażowana w BB
Hehe my też mamy sapke To są pozostałości wód płodowych u maluszka - słowa pediatry ;D , poleciła nam wode morską do noska - disnemar bo ma delikatny wytrysk hihi a potem walka z gruszką i jest lepiej Pozdrowionka
Agnieszka25w-wa
Zaangażowana w BB
Justyna a ta sapka u twojej niuni ile się utrzymywała, bo ja chyba znowu powędruje do pediatry hehe, mam tylko nadzieje że mnie nie pogoni Pozdrawiam
mordziulka
MAMUSIA HUBUSIA
witam! moh syn tez mial ponos sapke i powiedzieli mi najpierw ze do pol roku wszystko zejdzie potem ze do roku ma juz rok i 2 miesiace a tu nadal katarzysko zatkany nos chrapanie w nocy i kichanie-wiec z tego co wyczytalam i dowiedzialam sie od pediatry moze to byc alergia na kurz! poza tym rowniez podejrzewalam skaze bo mial policzki suche i cale czerwone wlasciwie to rozognione i jak by naczynka popekane i jak sie teraz okazuje to niekonieczne musi bys skaza bialkowa tylko wlasnie moze to byc alergia na kurz! ale nie dowiem sie tego az do skonczenie przez niego 3 lat bo dopiero wtedy robia dziecia testy alergiczne. no moze w jakichs specjalistycznych lub prywatnych klinikach roba maluszkom ale ciezko jest sie tam dostac albo bardzo duzo to kosztuje-ja osobiscie nie slyszlam ale moze wy? moze ktos zna taka klinike jesli tak to prosze o odpowiedz!
pozdrawiam!!!!
pozdrawiam!!!!
moja córeczka na początku miała "niby" skazę białkowa, a ostatnio dostała jakiejś wysypki na całej buzi, uszach i głowie - czerwone krostki typu pokrzywka... zastanawiam się, czy nie jest uczulona również na inne pokarmy, nie tylko na białko. moja pediatra zasugerowała mi wczoraj, żebym przeszła na sztuczne karmienie i zapisała mi nutramigen - podobno bardzo niedobry w smaku, ale tylko dla dorosłych, zapewniała mnie że dzieci inaczej odczuwają i im to smakuje, akurat nie jestem przekonana, będzie mi bardzo przykro jak przestanę karmić naturalnie... na razie zastanawiam się, co mogło jej tak zaszkodzić, chyba dżem truskawkowy. swoją drogą to moja maja ma dopiero 3 miesiace - to jej pierwsza większa wysypka, a lekarka już mnie namawia do zrezygnowania karmienia piersią, to chyba przesada.
reklama
atol
Fanka BB :)
mordziulka testy skorne robia dopiero od okolo 3 roku zycia a badania krwi na IgE swoiste i nieswoiste robia juz u malych dzieci kilkumiesiecznych. Nie wiem skad jestes ale w kazdym wiekszym miesice robia. Pewnie trzeba miec skierowanie ??? albo prywatnie
Podziel się: