reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skaza białkowa :((((

U nas byly prawie wszystkie objawy ale w lagodnej formie na razie obylo sie bez masci sterydowych i farmakologii i mam nadzieje<ze tak zostanie:tak:

reklama
Witam. Zainteresował mnie Wasz wątek. Jestem mamą czerwcową. U mojego synka zdiagnozowano Azs. Czy mogę się przyłączyć do dyskusji. Nadal jestem zagubiona jeśli chodzi o tę chorobą.
Mały przyjmuje ketotifen- i już się nie drapie. Jest na bebilonie pepti. Dowiedzielismy sie niedawno. Wycofałam wszystko inne oprócz mleka. A mały nadal był wysypany. Wkoncu posmarowałam go znow sterydem. I od paru dni spokoj. Sama juz nie wiem czy dawac czy nie dawac czegos innego niz mleko_On bardzo lubi jesc. A my nie umiemy wybadać czy cos go uczula. On buzke i brzuszek ma czysciutki- ma tylko odparzenia na karku i w zgięciach.
Jak wy karmicie swoje maluszki??Od kiedy miesko i gluten?Czy owoce i warzywa podawałyscie pozniej. Zrobiłam małemu posiewy- dzis albo jutro wyniki. Bo nie wiem czemu ciagle odparzony. Wiem,ze uczulala go witamina d-vigantol. Ale zmienilismy ja miesiac temu. Sama juz nie wiem czy winne AZS czy moze jakas bakteria lub grzyb. Maly po urodzeniu mial infekcje- co skutkowalo zapaleniem opon. W szpitalu miał candide. No i mysle,ze moze drozdzak powrócił. Czy to możliwe,ze nie ma AZS?? Całe ciało ma gładziutkie-nie jest suchy. Tylko te odparzenia. Ciemieniucha też nie wraca. Wiem,ze napewno skaze białkowa ma-bo po zmianie mleka zrobił sie gładziutki- i nie ma ciemieniuchy. Ale moze nie ma AZS? Mam nadzieje,ze przyjmiecie mnie do tego wątka. Napisze co i jak z tymi wynikami.

droga leno oczywiście że Cie przyjmiemy powiem Ci tak mały może się oczyszczać po skazie nawet do 8 tygodni to raz jeśli miał candide możliwe że to ona jest odpowiedzialna bo bardzo ciężko jest się jej pozbyć raz na zawsze jeśli chodzi o jedzonko to jeśli zmiany zeszły proponuje bardzo ostrożnie wprowadzić marchewke albo coś innego byle jednoskładnikowe i obserwuj do tygodnia czy coś się pojawi nie koniecznie musi to być AZS ale jest częste przy skazie daj znać jak badania
Z Twojego posta zrozumiałam że Twóje maleństwo miało zapalenie opon wyszło z tego bez szwanku?

tak.rozwija sie prawidłowo. jedyne to,że po antybiotyku miał ta candide.
Marchewka go chyba uczula. jabłko nie i brokuł juz 3 dni temu i nic go nie wysypało.

Dziewczyny ,moj mały dostał mega wysypki w zgieciach nóg,na brzuszku,troszke na plecach,ma suche plamki gdzieniegdzie,przedwczoraj dostał pierwszy raz żółtko do zupki bo ma 7,5 m-zastanawiam sie czy to żółtko winne aż tak czy mleko-od tygodnia pije Bebiko,wczesniej bebilon ha:( martwie sie ,niewiem co mam odstawic a co nie,czy zmienie mu mleko...

Dziewczyny ,moj mały dostał mega wysypki w zgieciach nóg,na brzuszku,troszke na plecach,ma suche plamki gdzieniegdzie,przedwczoraj dostał pierwszy raz żółtko do zupki bo ma 7,5 m-zastanawiam sie czy to żółtko winne aż tak czy mleko-od tygodnia pije Bebiko,wczesniej bebilon ha:( martwie sie ,niewiem co mam odstawic a co nie,czy zmienie mu mleko...
Właśnie dIatego nie podaje dwóch nowych rzeczy w ty samym czasie. Wycofaj jedna i zobacz co się dzieje.

reklama
U nas wysypka pojawiła się dopiero po przejściu za ha na zwykłe mleko odstaw jajko poczekaj kilka dni jak bedzie sypać to odstaw mleko albo odstaw oba a później wprowadź pojedynczo

Do góry