reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Skaza białkowa :((((

dziewczyny mam pytanie, czy jest możliwe by skaza pojawiła się w pachwinach nóg????

zwariuje normalnie!! :wściekła/y::wściekła/y: nie jest możliwe by były to zatarcia - pieluszkę zawsze przesuwam troszkę na nóżki, by nie była w samych pachwinach. odparzenia też raczej nie - zawsze po umyciu na sucho wycieram papierowym ręcznikiem i dopiero potem smaruje bepanthenem. ostatnio nawet sudocrem przeprosiłam, ale też nie schodzi czerwone :-:)-(....

owca, a powiedz mi czym smarowałaś synka jak go wysypywało? steryd za każdym razem, czy może miałaś jakąś magiczną maść? :sorry2:

katarzyna, mamstud nie mogła też jeść kurczaka, więc być może wy też tak macie...:eek:
wiesz z tym glutenem to nie koniecznie... alergia na gluten inaczej się objawia. być może dziecko już jest tak zainfekowane że tylko steryd może pomóc (tak było w naszym przypadku niestety) :-(

madzia, a co u was? pewnie wszystko dobrze :tak:

adusia, a co to jest ten ketotifen?:confused:
cholercia, właśnie czytam że ty miałaś wysypkę w pachwinach (znaczy sie twoje dziecko), powiedz mi jak ona dokładnie wyglądała? i czym ją zwalczyłaś?

sara, jak ci idzie karmienie butelką? zupełnie już przeszłaś na flaszkę? czy może, jak ja, jesteście namieszanym trybie? radzisz sobie jakoś? :cool:

mamstud, a ty gdzie zaginęłaś? :szok: jak u was? nic niepokojącego nie piszesz, więc podejrzewam, że tak samo jak u Madzi wszystko dobrze u was..:tak::cool2:

reklama
Barmanko u nas wszystko dobrze Kamilka czasem lekko zesypie na policzku i pod szyją ale nie na tyle żeby używać sterydu zresztą nie wiem czy to nie od śliny bo bez przerwy ma tam mokro co do ketotifenu to my go używaliśmy podobno bardzo dobry syropek hamuje reakcje alergiczne u nad sama nie wiem czy pomógł używaliśmy go jak Kamilek miał najgorszy okres i wcale nie schodziło a potem z czasem zaczęło przechodzić nie wiem czy to od niego czy nie pozdrawiam:-)

Barmanko- Zgadza się Tina miała taką wysypkę....wyglądała tak jakby wszystkie krostki zlały się w jedną czerwoną plamę.....takie czerwone placki. Konstancja miała identyczną za uszami...u mnie była dokładnie taka sama i nie pomyliłam jej z niczym innym.Ketotifen to syrop na alergię(coś jak zyrtek,clemastin.) Pomogła dieta na bebilonie pepti,wietrzenie oraz niestety steryd:-:)-:)-(.Możesz jeszcze spróbować jak masz jakimś kremem typu emolium.Ja mam Emolium barierowy ale w tym przypadku nie dał rady:confused::confused::confused:.Obyś wygrała z tą wysypką bo was gnębi notorycznie...

Barmanko co do sudokremu to u mojego Jula tylko pogarszał sprawę, a podejrzewam nawet, że mały od niego dostał odparzeń, ale narazie nie mam odwagi tego sprawdzać. Niedługo , sprawdze, czy miałam racje, smarując dupkę sudocremem. Zaczeło się od tege, że mały dostał krostek na pupci tak w "roweczku". Myślę, że od upału bo cały czas smarowałam Nvea na odparzenia. Zaczełam smarować Sudocremem a to cholerstwo zaogniło się i nie chciało schodzić. Najpierw zeszło jak używałam mąki ziemniaczanej. Tylko w wózku miałam taki malutki sudocrem i używałam go przy przewijaniu na spacerach. Wtedy nie skojarzyłam, ale co jakiś czas to się odnawiało i zakupiłam Tormentiol. I co Tormentiolem wyleczyłam to od nowa to samo było, bo jak teraz pomyślę to zaraz po tym sudocremie, bo jak odstawiałam Tormentiol to użuwałam sudocremu. napisałam niejasno, ale chyba zrozumiesz:)

Hej dziewczyny moj:-) Krzysio tez jest skazowy ale odpukac przechodzi jakos lagodnie jak do tej pory jestesmy tylko na emolium do kapieli i smarowania.Dodam ze karmie go tylko piersia jestem na diecie bezmlecznej ale nie przesadzam z czytaniem wszystkich ulotek jesli sa gdzies sladowe ilosci mleka to na szczescie moge sobie pozwolic na taki produkt nawet pije kawe z mleczkiem skondensowanm:-D.Aha dziewczyny czy wy tesz pijecie np.Bebilon pepti bo ja mam prikaz od pediatry a jest alergologiem pic 2 szkl.dziennie tfu ja ledwie pije jedna bo mi nie smakuje:no:

Saro kurcze przykro mi, że Wam kazała od cycka się odstawiać... W sumie to dziwne bo przy alergii to nawet do drugiego roku życia każą karmić. Przemyśl to dobrze, powalcz.... Nie złość się na mnie, wiem, że łatwo mi mówić ale uważam, że warto. A jeśli już odstawiłaś Mateuszka to napisz jak Wam poszło!

Adusia oj Ty to masz przejścia! Biedna Konstancja :-( A powiedz mi które z Twoich dzieci to Tina? W suwaczkach widzę inne imiona...

Barmanko niech szlag trafi to cholerstwo, które Was nęka! Biedny kochany Marcelitko tak się męczy, normalnie jak o tym pomyślę to mnie ściska ale tak ze złości, że te nasze dzieci tak się umęczą.... Trzymam za Was kciuki, za to żeby jednak wyrósł z tej cholernej alergii jak najszybciej.

Florencja dziwne to co piszesz, niby Krzyś skazowy, a mleczko w kawce popijasz.... Przy porządnej skazie, to nawet gdy jest napisane "śladowe ilości mleka" to dziecko wygląda jak nieszczęście.... Widać to jakaś łagodna postać...

M@dziu cieszy mnie, że Kamilek zdrów! :-) Oby tak dalej.

katarzynas to prawda, że ja nie mogę jeść kurczaka ale o dziwo jajka uchodzą, ale tylko takie eco... Bez kurczaka da się żyć, a tak szczerze to ja w ogóle bez mięsa radzę sobie świetnie :-)

Barmanko pytasz co u nas, więc odpowiadam: (tfu tfu tfu) od ponad miesiąca jem nabiał, nie wiele ale zawsze to coś. Ostatnio mała miała wysypkę po brzoskwini, źle reaguje na gruszkę i banana... Dziś podałam pierwszy raz indyka więc zobaczymy. Nadal nie mogę jeść kurczaka i soi nad czym bardzi ubolewam :-) Skórka czasem bywa sucha ale Emolim działa cuda. Nam na szczęście udało się uniknąć sterydu ale gdybym stanęła przed takim wyborem jak Ty to na pewno bym się nie zawahała. Cieszę się dniem dzisiejszym, nie zastanawiam się co będzie jutro...

mamstud no sama sie dziwie ale tak jest najgorzej jest po zoltym serze nieraz robie taka probe i zjem kawalek ale wtedy wysypuje nozki posmaruje 2 razy Emolium i przechodzi no i unikam nabialu,czekolady po orzechach tez jest nieciekawie
barmanka wspolczuje szkoda Marcelka moja Ania ktora ma 3 latka tez ma skaze i tez musi byc na diecie,a jest ciezko utrzymac diete trzyletniej dziewczynce i Zyrtec stosujemy czesto oraz masc sterydowa ale to juz gdy jest bardzo nasilona wysypka.Miejmy nadzieje ze wyrosna z tego jak najszybciej te nasze dzieciaczki

saro - popieram mamstud,bo i moja lekarka kazalajak najdluzej karmic,bo to podobno najlepsze:tak:
florencja - zazdroszcze ze mozesz kawusie z mleczkiem popijac,bo u nas miligramu juz szkodza:sorry2:
mamstud - no ja wlasnie tez problem z kurzakiem mam:-(jakie mieso jadlas?indyka?ocs jeszcze oprocz tego?na szczescie u nas mleczko sojowe nie szkodzi malej i jestem szczesliwa bo je uwielbiam:tak:

u nas wysypka na buzce troszke zanikla(tfu tfu),ale cialko nadal w czerwone plamki,ale tak to jest u dzeci z azs:-(niestety ciezko bedzie sie tego pozbyc a lekarko stwierdzila ze bez powodu ' z powietrza' moze znowu sie pokazac i tylko kremy na swedzenie pomoga:-:)-:)-:)-(dzis pomrozilam ugotowane i starte warzywka i jabluszko no i teraz bede walczyla z nowinkami,na pierwszy rzut chyba brokuly pojda,bo dynie (wprowadzilam tydzien temu)Julka pokochala:tak::tak::tak:oj,boje sie znowu tych wzdec i kolek ...

reklama
Mamastud-Tina to zdrobnienie Konstancji:-):-):-)

Hej dziewczyny moj:-) Aha dziewczyny czy wy tesz pijecie np.Bebilon pepti bo ja mam prikaz od pediatry a jest alergologiem pic 2 szkl.dziennie tfu ja ledwie pije jedna bo mi nie smakuje:no:

Ja jak karmiłam piersią to miałam tak zalecone przez lekarza,bo to wapń i ze smakiem bebilonu pepti malec się oswaja.tak mi powiedziano...a piłam jak lekarstwo 4 razy dziennie po 100 bo więcej mi się cofało:eek::eek::eek:

Barmanko- zapomniałam ci napisać ale ja też musiałam odstawić sudocrem bo na te zmiany się nie nadawał,zmiany zaczęły pękać bo mazidła z cynkiem są wysuszające...i sudocrem poszedł w odstawkę

Do góry