Witajcie maminki- przepraszam, że Was ostatnio zaniedbałam, ale walczymy z wagą malej żeby nie iść do szpitala... nasza pediatra uparcie twierdzi, że powinniśmy, ordynator z oddziału dziecięcego, że przy takiej liczbie tych bakterii e.coli nie ma sensu męczyć dziecka 2 tyg w szitalu antybiotykiem dożylnym... a ja mam być madra i podjąć decyzję- jednak wydaje mi się, że Asia nie wygląda na chorą (nie goraczkuje, ładnie się bawi i śmieje...) i tylko ten słaby przyrost wagi (80 gr na tydzień)- zaczęłam jej dodawać do mojego mleczka troche kleiku ryżowego- zamierzam wprowadzić jeszcze jabłuszko i powoli jakieś zupki i zobaczymy czy coś ruszy z wagą- zrobimy jej jeszcze raz w tym tyg posiew i zdecydujemy...
Któraś z Was pisała o suchej i szorstkiej skorce- nam pomógł CETAPHIL bardzo wydajna emulsja stosujemy ja z zaleceia alergologa i od 2 m-cy spokój...a na odparzenia u nas rewelacyjnie się sprawdza Bepanthen i krem nivea na odparzenia...
A co do alergii -to raz na jakiś czas pojawiają się drobne krosteczki na policzkach i szyjce,ale jak jest ich niewiele to już się nie przejmuję,tylko liczę, ze więcej sie nie pojawi...
Za wszystkie mamuśki walczące z powracającym uczuleniem i uporczywymi krostkami trzymam mocno kciuki !!!
Któraś z Was pisała o suchej i szorstkiej skorce- nam pomógł CETAPHIL bardzo wydajna emulsja stosujemy ja z zaleceia alergologa i od 2 m-cy spokój...a na odparzenia u nas rewelacyjnie się sprawdza Bepanthen i krem nivea na odparzenia...
A co do alergii -to raz na jakiś czas pojawiają się drobne krosteczki na policzkach i szyjce,ale jak jest ich niewiele to już się nie przejmuję,tylko liczę, ze więcej sie nie pojawi...
Za wszystkie mamuśki walczące z powracającym uczuleniem i uporczywymi krostkami trzymam mocno kciuki !!!