reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Skaza białkowa :((((

U nas byly prawie wszystkie objawy ale w lagodnej formie na razie obylo sie bez masci sterydowych i farmakologii i mam nadzieje<ze tak zostanie:tak:

reklama
Witam. Zainteresował mnie Wasz wątek. Jestem mamą czerwcową. U mojego synka zdiagnozowano Azs. Czy mogę się przyłączyć do dyskusji. Nadal jestem zagubiona jeśli chodzi o tę chorobą.
Mały przyjmuje ketotifen- i już się nie drapie. Jest na bebilonie pepti. Dowiedzielismy sie niedawno. Wycofałam wszystko inne oprócz mleka. A mały nadal był wysypany. Wkoncu posmarowałam go znow sterydem. I od paru dni spokoj. Sama juz nie wiem czy dawac czy nie dawac czegos innego niz mleko_On bardzo lubi jesc. A my nie umiemy wybadać czy cos go uczula. On buzke i brzuszek ma czysciutki- ma tylko odparzenia na karku i w zgięciach.
Jak wy karmicie swoje maluszki??Od kiedy miesko i gluten?Czy owoce i warzywa podawałyscie pozniej. Zrobiłam małemu posiewy- dzis albo jutro wyniki. Bo nie wiem czemu ciagle odparzony. Wiem,ze uczulala go witamina d-vigantol. Ale zmienilismy ja miesiac temu. Sama juz nie wiem czy winne AZS czy moze jakas bakteria lub grzyb. Maly po urodzeniu mial infekcje- co skutkowalo zapaleniem opon. W szpitalu miał candide. No i mysle,ze moze drozdzak powrócił. Czy to możliwe,ze nie ma AZS?? Całe ciało ma gładziutkie-nie jest suchy. Tylko te odparzenia. Ciemieniucha też nie wraca. Wiem,ze napewno skaze białkowa ma-bo po zmianie mleka zrobił sie gładziutki- i nie ma ciemieniuchy. Ale moze nie ma AZS? Mam nadzieje,ze przyjmiecie mnie do tego wątka. Napisze co i jak z tymi wynikami.

droga leno oczywiście że Cie przyjmiemy powiem Ci tak mały może się oczyszczać po skazie nawet do 8 tygodni to raz jeśli miał candide możliwe że to ona jest odpowiedzialna bo bardzo ciężko jest się jej pozbyć raz na zawsze jeśli chodzi o jedzonko to jeśli zmiany zeszły proponuje bardzo ostrożnie wprowadzić marchewke albo coś innego byle jednoskładnikowe i obserwuj do tygodnia czy coś się pojawi nie koniecznie musi to być AZS ale jest częste przy skazie daj znać jak badania
Z Twojego posta zrozumiałam że Twóje maleństwo miało zapalenie opon wyszło z tego bez szwanku?

tak.rozwija sie prawidłowo. jedyne to,że po antybiotyku miał ta candide.
Marchewka go chyba uczula. jabłko nie i brokuł juz 3 dni temu i nic go nie wysypało.

Dziewczyny ,moj mały dostał mega wysypki w zgieciach nóg,na brzuszku,troszke na plecach,ma suche plamki gdzieniegdzie,przedwczoraj dostał pierwszy raz żółtko do zupki bo ma 7,5 m-zastanawiam sie czy to żółtko winne aż tak czy mleko-od tygodnia pije Bebiko,wczesniej bebilon ha:( martwie sie ,niewiem co mam odstawic a co nie,czy zmienie mu mleko...

Dziewczyny ,moj mały dostał mega wysypki w zgieciach nóg,na brzuszku,troszke na plecach,ma suche plamki gdzieniegdzie,przedwczoraj dostał pierwszy raz żółtko do zupki bo ma 7,5 m-zastanawiam sie czy to żółtko winne aż tak czy mleko-od tygodnia pije Bebiko,wczesniej bebilon ha:( martwie sie ,niewiem co mam odstawic a co nie,czy zmienie mu mleko...
Właśnie dIatego nie podaje dwóch nowych rzeczy w ty samym czasie. Wycofaj jedna i zobacz co się dzieje.

reklama
U nas wysypka pojawiła się dopiero po przejściu za ha na zwykłe mleko odstaw jajko poczekaj kilka dni jak bedzie sypać to odstaw mleko albo odstaw oba a później wprowadź pojedynczo

Do góry