reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skaza białkowa :((((

Barmanko przypomniałaś mi, Fenistil mamy brać 3x dziennie 7 kropli!!:shocked2: aż zlezie paskudztwo... Przykro mi z powodu Marcelka.. Nie wahaj się przed sterydem jak jest naprawdę żle i ma mu to ulżyć. A czemu fenistil odstawiasz?? Nie jestem na bieżąco bo dawno Was nie czytałam:zawstydzona/y:.
my też bierzemy 3x 7 kropli
a odstawiłam fenistil bo myślałam że to go uczula :sorry2: dzwoniłam wcześniej do lekarza i powiedziała że nie jest to możliwe by te krople go uczuliły, ale ja chciałam być chyba mądrzejsza od lekarza :zawstydzona/y: tak po prawdzie to sama chciałam sprawdzić co go uczula :dry:
smaruje go sterydem - tak sobie postanowiłam. jak zejdzie to będzie oznaczało że to było najgorsze z wysypań jakie do tej pory mieliśmy!!!!!!!! jak nie zejdzie to będzie oznaczało że ma uczulenie na jabłko lub marchewke - bo tylko to do głowy mi przychodzi ....

reklama
Barmanko ja też nie jestem gotowa na odstawienie malucha od cycka... Nie wiem też jak zniosę Mateuszkowy płacz...
Na Twoim miejscu Fenistil bym dawała. Już dwóch lekarzy mi go zaleca i znajoma farmaceutka która sama ma małe dziecko z alergią. Teraz mamy brać aż zejdą zmiany na skórze, więc to raczej ma pomóc.

Ściski dla Was, Mamy walczące z alergią!

Barmanko z tymi lekarzami to masz rację, nie zawsze niestety trzeba im wierzyć:-( ja się już przejechałam na lekarzu, ale tym razem się pani doktor poddaję, bo nie wiem komu miałabym wierzyć jak nie jej.

no to już wiem że to co wysypało Marcelitka to była skaza :szok::szok::szok::szok::szok:
schodzi po sterydach....
tylko się zastanawiam - jak go wysypie następną razą??????? i co teraz będzie - do jego 1,5 roku życia średnia raz na 10 dni będę go musiała smarować sterydami?????? już tak na zawsze będzie?????
i wiecie co sobie myślę, że nie ma znaczenia czy on będzie na nutrze czy na cycusiu - bo to świństwo wywala bez znaczenia na diete :cool:

Barmanko jak tak samo mialam z Wiktorkiem nie wazne co jadl cycusia czy mieszanke i tak go wysypywalo teraz jestem na mieszance czasem go wysypie ale widze ze po malu sie przyzwyczaja i jest tego coraz mniej i coraz mniej mu to dokucza

hejka
Julka tez nie zdazy wyjsc z jednej wysypki a ma druga:wściekła/y:trzymam diete, uwazam co Jej podaje i znowu ma tak sucha skore,ze az peka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:dzis ide po kolejna recepte na krem:-(
juz nie wiem co robic zeby Jej nie wysypywalo:no:mysle ze piersi z kurczaka moga tez czasami szkodzic przy skazie,a jadlam je codziennie wiec teraz tydzien odpuszcze i zobacze jak bedzie.omijam tez glutem,bo juz brak mi pomyslow:no::-(

no to już wiem że to co wysypało Marcelitka to była skaza :szok::szok::szok::szok::szok:
schodzi po sterydach....
tylko się zastanawiam - jak go wysypie następną razą??????? i co teraz będzie - do jego 1,5 roku życia średnia raz na 10 dni będę go musiała smarować sterydami?????? już tak na zawsze będzie?????
i wiecie co sobie myślę, że nie ma znaczenia czy on będzie na nutrze czy na cycusiu - bo to świństwo wywala bez znaczenia na diete :cool:
Może pocieszy cię to ( ja przynajmniej tak się łudzę) że skaza białkowa z wiekiem mija i nie chcę dalej wnikać:eek::eek:....że może przejść w inną alergię:-:)-:)-(.
Moje doświadczenia z karmieniem piersią były 5 miesięczne od 2 tygodnia życia Tina miała ciągle jakieś wysypki a jak okazało się że już nie mam koncepcji od czego...to powoli zaczęłam przechodzić na bebilon pepti.Teraz jesteśmy tylko na pepti + obiadek i deserek.w okresie tylko mleka modyfikowanego,kiedy nie rozszerzałam diety wyleczyłam małą ze wszystkich zmian skórnych.Powoli rozszerzałam jej menu i co się okazało że banany może jednak jeść:tak:.Tak było do tej pory,teraz jednak po podaniu jej żółtka kurzego jest taka wysypka na pupie,w pachwinach i udach że to nieporozumienie.Jak już było trochę lepiej dałam jej indyka(no bo jakieś mięsko jeść trzeba:sorry:) i wysypało ją bardziej.Sterydy poszły w ruch,wietrzenie,mycie czystą wodą i powrót do diety mlecznej:-:)-:)-(.Drugi dzień się tak bujam,zobaczymy wieczorkiem czy jest jakaś poprawa.
juz nie wiem co robic zeby Jej nie wysypywalo:no:mysle ze piersi z kurczaka moga tez czasami szkodzic przy skazie,a jadlam je codziennie wiec teraz tydzien odpuszcze i zobacze jak bedzie.omijam tez glutem,bo juz brak mi pomyslow:no::-(

U nas pierwsze co kazał lekarz z diety wyrzucić to właśnie mleko i kurczaka(no i jajka też):no::no:

Dziewczyny a mnie po przeczytaniu waszych postów olśniło:laugh2::laugh2::laugh2: mogę podać małej przecież ketotifen na alergię!!!!!Ludzie ale jestem zakręcona:crazy::crazy:

dziewczyny ja mojemu dwulatkowi nieraz podaje Zyrtec w kroplach,on skonczyl 2 lata a na rączce do tej pory co pewien czas pojawia sie brzydka,sucha,sączaca sie zmiana i tylko tutaj wewnatrz dłoni:(szkoda mi go,trzeba smarowac odrazu sterydem bo zwykle masci rady nie dawają:( a alergia w sumie u kubusia borykamy sie od 2 mż..

reklama
dziewczyny ja mojemu dwulatkowi nieraz podaje Zyrtec w kroplach,on skonczyl 2 lata a na rączce do tej pory co pewien czas pojawia sie brzydka,sucha,sączaca sie zmiana i tylko tutaj wewnatrz dłoni:(szkoda mi go,trzeba smarowac odrazu sterydem bo zwykle masci rady nie dawają:( a alergia w sumie u kubusia borykamy sie od 2 mż..

No toś mnie dobiła:confused2::confused2::confused2:

Dieta zdziałała cuda(jak dla mnie) wysypka zbladła:tak::tak:.Dziś idę na szczepienie i muszę się dopytać co i jak z suplementacją diety witaminami oraz o testy z krwi na pokarmy.....bo hyzia idzie dostać.

Do góry