reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skaza białkowa :((((

madzia, o tą maść pytałam alergolog, powiedziała że jest za wcześnie na jej wprowadzenie :-:)-( zapytam jeszcze raz o nią jak junior skończy 6 miesięcy:tak:

owca, sorki może źle doczytałam twojego posta :-:)-( bo ty w sumie o mleku pisałaś a ja sobie co innego ubzdurałam :zawstydzona/y: sorki jeszcze raz :sorry: ale jak synek obok mnie gdzieś tam sobie leży i nie śpi to jakoś się do końca skoncentrować nie mogę :eek: bo jednym okiem na niego patrze drugim na monitor i potem wychodzą takie nieporozumienia :sorry:

reklama
katarzyna, a może przejdź się do apteki i zapytaj czy dostaniesz nutramigen bez recepty? jeśli nie to chyba nie pozostaje nic innego jak sprowadzanie mleka z Polski :szok: a niestety puszeczki są małe więc sporo tych przesyłek będzie :-(
nie wiem jak jest u was, ale u nas np wystarczy tylko że będe miała 1 receptę, idę do apteki i zakładam sobie taką kartę, i już nie muszę mieć więcej recept od lekarza :tak:
albo idź do innego gp, może on da ci recepte :sorry:

dziuneczka z glutenem niestey nie pomogę, nie znam się :-(
no tylko ze to mleczko w Pl tez na recepte wiec nikt mi tego nie przesle tak po prostu:-(sprubuje jeszcze w innym gp ,a narazie M ze mna skoczy do tego lekarza i On mu wytlumaczy ze musi Nas na testy skierowac

Barmanko, w 100% Cie rozumiem ja tez czesto czytam po kilka razy jak z malym jestem a i tak czesto musze wracac bo nie bardzo dochodza do mnie pewne informacje :-)

no tylko ze to mleczko w Pl tez na recepte wiec nikt mi tego nie przesle tak po prostu:-(sprubuje jeszcze w innym gp ,a narazie M ze mna skoczy do tego lekarza i On mu wytlumaczy ze musi Nas na testy skierowac
no ale możesz wysłać kogoś z rodziny by udał się do lekarza i wytłumaczył o co chodzi, i myślę że nie będzie problemu z dostaniem recepty (mi tak teściowa wielokrotnie załatwiała recepty na leki, owszem one były dla mnie, w czasach przed ciążą, ale myślę że mleko to nie żaden antybiotyk i nie powinno być z tym problemów ;-)).
co do testów... nie wiem czy nie jest za wcześnie :sorry:
moja alergolog powiedziała że pierwsze testy można zrobić jak młody skończy 6 miesięcy - ale muszę liczyć się z tym że wynik wyjdzie nieprawdziwy :crazy:
podobno najbardziej wiarygodne testy wychodzą jak dziecko skończy rok :-( niezbyt to pocieszające :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Jesli chodzi o testy to zgadzam sie z Barmanka, one wogle roznie wychodza nie mam pojecia od czego to zalezy. Sama kiedys robilam sobie testy juz jako dorosla osoba i za kazdym razem wychodzily roznie, a jesli chodzi o te z krwi to juz wogle zadko wychodza :-(

No nie wiem czy nie będzie problemu chyba że bez literki P bo ja żeby miec refundacje musiałam przynieść zaświadczenie od alergologa

katarzyna_s muszą ci tu dac recepte na pepti idz do innego i wymuś poprostu,ja dostaje bez problemu-Irlandia,starszy synek tez pil to mleko tutaj więc powiedziałam ze drugi obciążony i tez to mleko dla niego, owca dzieki za informacje o glutenie-chyba odstawie manne do zupki,szkoda zeby to było przyczyna wysypki i suchych placków na rączkach:no:ulewa tez bardzo ale po pepti własnie i dlatego chce zmienic na inne mleko nie hydrolizat tylko hypoalergiczne ze sklonnoscia do ulewan,własnie testujemy-mieszam narazie z pepti:baffled: jesli nie bedziemy tolerował wróce do pepti znowu

Ostatnia edycja:
katarzyna_s ,z Pl nie opłaci ci sie sciagac,koszty i ktoś musiał by to załatwiąc i zaswiadczenie jak pisze m@dz1@ próbuj u innego lekarza,trzymam kciuki:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry