reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skaza białkowa :((((

dziewczyny kochane,powiedzcie mi czy objawem nietolerancji glutenu moze byc wysypka?czy tylko brzydkie kupki sa tego objawem? mały dostaje od 3 tyg kaszke manna do zupki dziennie i zauważylam wysypke na brzuszku,raczkach(szorstka) i nie moge znależc winowajcy:baffled: zwłaszcza ze mały juz obiadki różne je i owoce ,i tak zastanawiam sie nad tym glutenem..mały ma prawie 6 m,moja starsza dwojka dzieci nie miala/nie ma zadnej nietolerancji glutenu

reklama
katarzyna_s czy orientujesz sie czy w Anglii można zrobic testy alergiczne takim maluszkom jak nasze? co do mleka-ja biore na recepte cow@gate pepti, czym lekarz sugeruje sie mowiac ze skazy nie widzi? jak masc stosujesz na zmiany córeczki?

katarzyna, a może przejdź się do apteki i zapytaj czy dostaniesz nutramigen bez recepty? jeśli nie to chyba nie pozostaje nic innego jak sprowadzanie mleka z Polski :szok: a niestety puszeczki są małe więc sporo tych przesyłek będzie :-(
nie wiem jak jest u was, ale u nas np wystarczy tylko że będe miała 1 receptę, idę do apteki i zakładam sobie taką kartę, i już nie muszę mieć więcej recept od lekarza :tak:

albo idź do innego gp, może on da ci recepte :sorry:

dziuneczka z glutenem niestey nie pomogę, nie znam się :-(

Barmanko co do innych maści to tak moja alergolog poleciła mi elidel ale tylko za moją zgodą ponieważ niby jest od 2 roku życia jednak wytłumaczyła mi że to i tak lepsze niż sterydy a działa bo smarowałam Kamilka kilka razy to raz ja mam jeszcze ale próbowałam maść sprowadzona z niemiec parfenac czytałam o niej na tym forum co dałam link jednak zanim ja podam musze isc ze składem do lekarza

Witam wszystkie Panie !!!

dziuneczka: jesli chodzi o ten gluten to objawy ktore opisalas moga swiadczyc o jego nietolerancji, moga pojawic sie tez czeste ulewania. Odstaw na jakis czas kaszki ( badz podaj bezglutenowe ) jak wysypka zacznie zchodzic znajdziesz winowajce :-)

U nas rowniez wyskoczylo jakies swinstwo tym razrem na pupce niby wyglada jak odparzenie ale nie dokonca wiem co to jest. Maluch mial problemy z kupkami po mleku bebilon HA( teraz jestesmy na bebilon pepti ) dostalismy syropek Debridad na poprawe prace jelit po 3 dniach stosowania zaczal robic po 6 kupek dziennie wiec odstawilam lek. Mam nadzieje ze to spowodowalo zaczerwienienia. Badz winowajca jest czekolada ktora zjadlam ostatnio a sciagam malemu jeszcze troszke mleczka :-( W takim tempie to my nigny nie wprowadzimy nowych potraw jak bedzie go tak wysypywac :-(

BARMANKO,muszę Ci powiedziec ,że własnie widok takiej skóry jak Marcelitka sklonił mnie do przejscia na mieszanke mleko zastępcza+ brak dobrego lekarza.Pózniej znalazłam dobrego alergologa i on nas prowadził ale juz na nutramigenie.Bebilon pepti sie u nas nie sprawdził.Lekarka mówiła,że nawet do 6 tygodni po przejściu na sztuczne może coś wychodzic na skórze.Alergeny muszą wyjsc z organizmu a to troche trwa.

owca, miałam ten sam problem....
a powiedz mi, byłaś u alergologa? on ci kazał nie wprowadzać nowych rzeczy dopóki wysypka nie zniknie?
mojego Marcelitka też obsypało i jak byliśmy u alergolog, to powiedziała że jak najbardziej można menu rozszerzać, tyle tylko że zmieniła mi kolejność wprowadzania nowych rzeczy...
nie muszę chyba mówić jaką miałam minę, bo zachodziłam w głowę jak niby rozróżnię krostki skazowe od uczuleniowych :sorry::eek: ale jakoś sobie radzę :tak:
i pamiętaj że początkowe krostki nie zawsze muszą znaczyć nietolerancje danego warzywa/owoca - czasem organizm reaguje tak na pierwsze podanie jedzonka :eek:
ja tak miałam z jakimś mixem warzyw :-( odstawiłam na 2 dni potem spróbowałam jeszcze raz i już było ok.
tak więc jak nie byłaś u alergologa to proponuje wizytę, poprowadzi cię przez ten proces :tak::tak:

Barmanko, u alergologa jeszcze nie bylismy na razie radzimy sobie z pomoca super Pani pediatry, ktora na razie kazala sie wstrzymac z wprowadzaniem nowych produktow do poki maly nie bedzie tolerowac zmiany mleka ( do 3 miesiaca byl tylko na piersi potem bebilon HA - wogle go nie tolerowal, a teraz od 6 dni bebilon pepti i sa poprawy :-) ) Myslalam ze juz zaczne wprowadzac niedlugo jakies nowosci ale musimy sie wstrzymac gdyz maly dostal dodatkowo zapalenia drog moczowych :-( Wiec jak zapalenie minie i wysypka bedzie sie jeszcze pokazywac pojde pewnie do alergologa i zobacze co on powie.
Dziekuje bardzo za podpowiedz :-)

reklama
katarzyna_s czy orientujesz sie czy w Anglii można zrobic testy alergiczne takim maluszkom jak nasze? co do mleka-ja biore na recepte cow@gate pepti, czym lekarz sugeruje sie mowiac ze skazy nie widzi? jak masc stosujesz na zmiany córeczki?
mozna,ale prywatnie:-(my jedziemy 6'ego do szpitala i mam nadzieje ze tam mala skieruja na testy:tak:
lekarz to jakis konowal mi sie trafil,bo twierdzi ze skazy dziecko nie moze miec dopoki samo nie spozyje produktow mlecznych:eek:bo z mleka matki to nie mozliwe zeby pobralo bialko itp:eek::wściekła/y:no idiota!moj M stwierdzil ze tym razem ze mna pojdzie i juz nie bedzie taki milutki bo tylko mala sie meczy przez to:wściekła/y:
zapisal mi krem FUCIDIN H na egzeme i dziala baaaardzo ladnie,ale konczy mi sie bo malenka tubka byla i znowu musze isc do palanta...poki co tym kremem smaruje Julke 2xdziennie a w miedzy czasie uzywam tez Oliatum na egzemy

Do góry