reklama
Trzeba byc dobrej mysli :-) W przypadku mojego brata byla to tylko ta grupa lekow, zaden inny go nie uczulil ( a nabral ich troszke w zyciu bo chorowity byl jako dziecko ), wiec zycze aby w Waszym przypadku tez tak bylo i duzo zdrowka :-)
Barmanko Matiego też cosik dziś mocniej wysypało i się drapie biedactwo:-( nic to, ja tu dokumentację fotograficzną robię i czekam aż zlezie. Jak będzie żle - steryd. A dokumentacja po to, żeby lekarka nie myślała, że mi odbiło jak znów do niej z dzieckiem z piękną skórą pojadę.
Na pocieszenie - ja też mam cycki pogryzione i to nie dziąsełkami ale małym "kasownikiem do biletów"
przykasuje mi czasem sutek z rozpędu tym swoim słodkim ząbkiem... Właśnie mi przechodzi kolejne zapalenie piersi...
Na pocieszenie - ja też mam cycki pogryzione i to nie dziąsełkami ale małym "kasownikiem do biletów"

barmanka79
Deus Dona Me Vi
my wczoraj znowuż użyliśmy sterydu :-
-
-(
strasznie go obsypało na rączce, są duże czerwone place i szorstkie place...zaczęło sie niewinnie od drobnych krostek które zignorowałam gdyż myślałam że to od proszku które zmieniłam bądź od zmiany ręcznika..
martwię się bo podobne krostki Marcelitko ma na całym ciele !!!!! plecki, brzuszek, nóżki, druga rączka....
na szyi również nam się skaza odnowiła :-(
powiedzcie mi czy na rynku jest dostępny jakiś krem/maść który można użyć jak widzi się że plamy wychodzą?
czy któraś z was ma doświadczenia z maścią o nazwie Protopic?
prosze o opinie...
strasznie go obsypało na rączce, są duże czerwone place i szorstkie place...zaczęło sie niewinnie od drobnych krostek które zignorowałam gdyż myślałam że to od proszku które zmieniłam bądź od zmiany ręcznika..
martwię się bo podobne krostki Marcelitko ma na całym ciele !!!!! plecki, brzuszek, nóżki, druga rączka....
na szyi również nam się skaza odnowiła :-(
powiedzcie mi czy na rynku jest dostępny jakiś krem/maść który można użyć jak widzi się że plamy wychodzą?
czy któraś z was ma doświadczenia z maścią o nazwie Protopic?
prosze o opinie...
Barmanko ja miałam tę maść dla Andrzejka, stanowczo Ci ją odradzam!! Według mojej pani alergolog wpływa niekorzystnie na rozwój układu nerwowego i można ją stosować dopiero powyżej drugiego roku życia. A dlaczego pytasz?
Barmanko Saro tak mi przykro z powodu Waszych problemów :-( Normalnie strasznie Wam współczuję..
Adusia dobrze, że to się tylko tak skończyło, przecież mogło dojść do wstrząsu! Biedna ta Twoja malutka
Może Was tym rozeźlę ale u nas nadal ładna skórka i kupy, mimo że od dwóch tygodni serek jem :-)
Barmanko Saro tak mi przykro z powodu Waszych problemów :-( Normalnie strasznie Wam współczuję..
Adusia dobrze, że to się tylko tak skończyło, przecież mogło dojść do wstrząsu! Biedna ta Twoja malutka
Może Was tym rozeźlę ale u nas nadal ładna skórka i kupy, mimo że od dwóch tygodni serek jem :-)
barmanka79
Deus Dona Me Vi
bo czytałam dziś inne forum, i tam natrafiłam na tą nazwę, jednakże używały ją dorosłe osoby. również zgadałam się dziś z koleżanką która chodzi do tej samej alergolog co ja, i właśnie powiedziała mi o tej maści że lekarka przepisała jej córeczce badajże jak skończyła 6 miesięcy..Barmanko ja miałam tę maść dla Andrzejka, stanowczo Ci ją odradzam!! Według mojej pani alergolog wpływa niekorzystnie na rozwój układu nerwowego i można ją stosować dopiero powyżej drugiego roku życia. A dlaczego pytasz?
mamstud, a czy znasz jakąś maść którą mogę użyć zamiast sterydu? jak widzę że to świństwo wyłazi?
mamstud, a czy znasz jakąś maść którą mogę użyć zamiast sterydu? jak widzę że to świństwo wyłazi?
Dołączam się do pytania. Cieszę się Mamstud, że chociaż u Was jest już dobrze

Barmanko Saro niestety nie znam żadnego cudownego środka na to świństwo. Leczenie objawowe jest bardzo trudne.
Siostra mojego męża ma synka, w tej chwili Hubert ma już 9 lat ale jak był niemowlakiem był uczulony prawie na wszystko. Szwagierka karmiła go piersią 4 miesiące i przestała bo małego uczulało tyle rzeczy, że nie była już w stanie tego kontrolować. Do tego ważyła 42 kg, a wzrostu ma ponad 170 cm. Zmiany skórne u Huberta były takie, że w grę wchodził tylko steryd - Elocom. Przeszła na butelkę i było lepiej, a mały tak nie cierpiał.
Piszę o tym Barmanko bo może czas żebyś przemyślała Twoje karmienie piersią? Tak sobie myślę, że Marcelitko dostał już sporo przeciwciał i innych dobrodziejstw z Twojego cycuszka. Jak tak czytam jaki on biedny i obsypany to normalnie mi go szkoda :-( Mnie od pierwszej ciąży uczula słońce - mam po nim okropną wysypkę i wiem, że to boli, piecze, swędzi... Nie zrozum mnie źle, nie chcę Cię zniechęcić! Przemyśl to po prostu.
A gdy widzicie wyłażące świństwo - Emolium, Emolium, Emolium!
Siostra mojego męża ma synka, w tej chwili Hubert ma już 9 lat ale jak był niemowlakiem był uczulony prawie na wszystko. Szwagierka karmiła go piersią 4 miesiące i przestała bo małego uczulało tyle rzeczy, że nie była już w stanie tego kontrolować. Do tego ważyła 42 kg, a wzrostu ma ponad 170 cm. Zmiany skórne u Huberta były takie, że w grę wchodził tylko steryd - Elocom. Przeszła na butelkę i było lepiej, a mały tak nie cierpiał.
Piszę o tym Barmanko bo może czas żebyś przemyślała Twoje karmienie piersią? Tak sobie myślę, że Marcelitko dostał już sporo przeciwciał i innych dobrodziejstw z Twojego cycuszka. Jak tak czytam jaki on biedny i obsypany to normalnie mi go szkoda :-( Mnie od pierwszej ciąży uczula słońce - mam po nim okropną wysypkę i wiem, że to boli, piecze, swędzi... Nie zrozum mnie źle, nie chcę Cię zniechęcić! Przemyśl to po prostu.
A gdy widzicie wyłażące świństwo - Emolium, Emolium, Emolium!
barmanka79
Deus Dona Me Vi
mamstud, założyłam sobie że do 6 miesiąca chce karmić, nie wiele mi zostało, troszke grubiej ponad miesiąc, zleci... mam nadzieję że dotrwam....
no ale jak będą dziać się takie rzeczy to sama nie wiem :-(
ja wiem że to co najlepsze to on dostał już... ale tak miło jest go potrzymać przy cycusiu
sadystka jakaś chyba jestem 

no ale jak będą dziać się takie rzeczy to sama nie wiem :-(
ja wiem że to co najlepsze to on dostał już... ale tak miło jest go potrzymać przy cycusiu

reklama
katarzyna_s
Mamusia Weroniczki
barmanko - lacze sie z Wami w walce,bo mu Nas to samo:-(Julii juz prawie wszystko ladnie zeszlo,tzn jeszcze miala blade plamy na raczkach i dekoldzie....a dzis cala szyja,plecki,buzka:-
-
-(
najgorsze ze lekarz nie chce dac mi recepty na mleko bo tu skazy wg niego nadal nie ma
moja mala jest wyyjatkowo delikatna,nawet wiekszosc pluszakow prowadzi do wysypki:-(po wiekszosci warzyw ma koli nie moge niczego nowego wprowadzic Jej do jedzonka:-(rece mi powol;i opadaja,a najbardziej zadziwia mnie Jej szeroki i wieczny usmiech na buzce
:-)
najgorsze ze lekarz nie chce dac mi recepty na mleko bo tu skazy wg niego nadal nie ma

moja mala jest wyyjatkowo delikatna,nawet wiekszosc pluszakow prowadzi do wysypki:-(po wiekszosci warzyw ma koli nie moge niczego nowego wprowadzic Jej do jedzonka:-(rece mi powol;i opadaja,a najbardziej zadziwia mnie Jej szeroki i wieczny usmiech na buzce