reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skaza białkowa :((((

mamastud super, też bym pojadła sobie rybek :sorry2: (a powiedz mi, bo ja sie nie znam, czy może być tak że np teraz jest ok, dzieciakowi nic nie wyskoczyło ale np po jakimś czasie, jak często jesz, coś się pojawia - czy tak może się zdarzyć?)

a ja wczoraj zeżarłam całe jedno jajko ugotowane na twardo, tez nic nie wyskoczyło :-)

tego Emolium tu nie ma, wszystkich kogo pytałam każdy używał to co ja, Diporbase, albo jakieś starydy :baffled:
ale za 2tyg mam wizytę, zapytam o tą maść, i jak coś to będę ściągać z Polski :tak:
czytałam w jakiś poradniku, że albo coś uczula dziecko albo nie i jedzenie danego produktu w małych ilościach żeby nie uczuliło podobno nie ma sensu, choć ja i tak jem w małych ilościach...
Jajeczko pyszne, prawda ?:-)
Obserwuj 3 dni, jak nic nie wyskoczy znaczy, że nie uczulone :-)

reklama
czytałam w jakiś poradniku, że albo coś uczula dziecko albo nie i jedzenie danego produktu w małych ilościach żeby nie uczuliło podobno nie ma sensu, choć ja i tak jem w małych ilościach...
a mnie dermatolog powiedziała że reakcja alergiczna może nastąpić nawet po 2 tyg:baffled: Myślicie że to możliwe? :dry: Ja już głupieje powoli.
Zaczęłam jeść jogurty naturalne wedle zaleceń lekarza aby sprawdzić czy to jest skaza czy trądzik ale nie wiem przez ile czasu :confused: Do tego dziś położna mi powiedziała że jogurty to za mało i powinnam sie porządnie najeść twarogu do tego :szok: Wiecie co, ja już mam dosyć tych świetnych rad, sama nie wiem czego się trzymać.:dry:

no pewnie że pycha :tak: ach jak mi się marzą takie kanapki z jajkiem pokrojonym w plastry i szczypiorek do tego ....mmmmm (niestety bez majonezu :-()
3 dni mówisz.. no trudno dam rade :tak:

Do tego dziś położna mi powiedziała że jogurty to za mało i powinnam sie porządnie najeść twarogu do tego :szok: Wiecie co, ja już mam dosyć tych świetnych rad, sama nie wiem czego się trzymać.:dry:
katarzynak ja uważam że położna nie ma racji :no: jeśli dziecko ma skazę to wystarczy zjeść minimalną dawkę nabiału by już coś wyskoczyło. myślę że jak zjesz za dużo tego nabiału raz, i jak coś wyskoczy, to potem będziesz długo czekać na pozbycie się "toksyn" z organizmu...
a niestety co do lekarzy, to prawda, każdy mówi co innego :zawstydzona/y: najlepiej wybierz takiego który jest specjalistą w swoje dziedzinie, ma dużo pochwał wśród pacjentów - i tego się trzymaj :tak:

znasz tą stronę? tam możesz sobie sprawdzać opinie o lekarzach...
Ranking lekarzy - opinie, wyszukiwarka, mapa

Rety, myślicie że te 3 dni wystarczą żeby się przekonać czy dziecko jst uczulone? Ja dziś trzeci dzień jem jogurt i na razie nic jej nie wysypało... moze to jednak nie ta cholerna skaza :confused::baffled:

Barmanka, zdroszczę jajeczka;-)

katarzynak zgadzam się z Barmanką, jeśli maleństwo ma skazę to reakcja będzie nawet po niewielkiej ilości alergenu.

moja alergolog twierdzi, że najwcześniej po 3 dniach wystąpi reakcja na dany produkt. Ja na Twoim miejscu zjadłabym jogurt tylko raz i obserwowala dziecko, ale skoro małej nic nie jest na razie, to może to nie skaza! :-)

moja alergolog twierdzi, że najwcześniej po 3 dniach wystąpi reakcja na dany produkt. Ja
Najwcześniej???Acha czyli pewnie jeszcze może ją wysypać :-( :dry: Na razie robi fatalnie kupki :zawstydzona/y: Nie robiła chyba takich jeszcze nigdy :-( Gdy jadał wczęsniej nabiał też robiła zielone ale nie az tak... :baffled:
Na razie nie ide juz do zadnego lekarza bo ich rady mnie osłabiają... poczekam jeszcze parde dni i bede patrzec czy Hani nic nie wyskoczyło, oby nie:sorry2:

katarzynak83 Jak bylam ostatnio u lekarza z Julka, to powiedzial, ze zielone kupy lub ze sluzem sa rzecza normalna u dzieci karmionych wylacznie piersia! Ja zadnych zmian w jedzeniu nie wprowadzilam i krostki zniknely same. Tuz po tym jak pisalam do Ciebie, ze chyba zaczne restrykcyjna diete. Caly czas jem praktycznie wszystko. Ostatnio nawet pizze mrozona zjadlam. Nic sie nie dzieje.... Moze te krostki Hani tak jak u nas znikna i pojawia sie i pozniej znow znikna... Byc moze to ktoras z tych normalnych zmian skornych u niemowlat?
Ale masz racje do lekarza nie ma co za czesto chodzic, bo z mozgu robi sie woda! Poza tym dla nich wszystko jest normalne! Znaczy bynajmniej dla naszego :-)
Poczekaj troche, moze akurat minie. U nas wyglada jakby sie juz wszystko "goilo".
A smarujesz Hanie ta mascia "smalczykiem"? :-)

slonkoonline, cześć Kochana, właśnie miałam pisać do Ciebie jak tam rozwój wypadków ;-)Ciesze sie bardzo że Julce zeszło!:-)
U nas te kupy zaczęły się gdy wprowadziłam jogurt :confused: Poza tym dziś widzę że uchon zrobiło się szorstkie:dry: Bardzo chciałabym żeby jej samo zeszło zwłaszcza że brakowało mi tych jogurtów:sorry2:... no ale na razie czekam:dry:

reklama
m@dz1@ GRATULUJĘ!! :-)Bardzo się cieszę i wierzę, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej!
Katarzynak83 jak Hania po jogurcikach?
U nas znowu jakaś wysypka niewiadomego pochodzenia, szlag by to....

Do góry