reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skaza białkowa :((((

adusia - a ty czego używasz do smarowania ciałka?
widzę że jesteś z Łodzi, czy możesz polecić mi jakiegoś dobrego, sprawdzonego alergologa? my w Łodzi będziemy w grudniu i chciałabym pójść z synkiem na kontrolę :tak:
Do ogólnego żeby zlikwidować suchą skórę mam przepisaną maść z vit A+D na receptę całe 5 zeta:-D:-D i rzeczywiście pomaga,dodaję również kilka kropel oliwki do wanienki.Do smarowania bardzo zaognionych miejsc np zgięcia łapek lub na buzię stosuję krem barierowy emolium ale to tylko na suche zmiany.Bo za uszami robią się takie sączące i te tylko przemywam wodą i osuszam a jak nie pomaga to do akcji niestety wkracza Triderm to maść ze sterydem, grzybobójcza i z antybiotykiem.....
Do alergologa chodzę na Mielczarskiego ale to państwowa przychodnia(chociarz lekarze są dobrymi fachowcami).:tak::tak:

reklama
mamastud - jak tam twój teścik rybkowy?

adusia - dziękuje za odpowiedź

u nas bez zmian, sucha skóra i nic więcej:baffled: już na prawdę mam dosyć...
za 2 tyg mamy wizytę u lekarza, ciekawe co mi powie:dry:

mamastud - jak tam twój teścik rybkowy?

adusia - dziękuje za odpowiedź

u nas bez zmian, sucha skóra i nic więcej:baffled: już na prawdę mam dosyć...
za 2 tyg mamy wizytę u lekarza, ciekawe co mi powie:dry:
Barmanko a nie mozesz sobie zamówić jakichś emolientów?
masz dużo do wyboru, Oilatum , Emolium , Balneum i pewnie jeszcze jakieś , coś musi być u was dostępne . Ja zamówiłam dla Damiego Olejek do kąpieli i emulsję do ciała Emolium i po jednej kąpieli zniknęła mu sucha skóra na głowce, coś jak ciemieniucha ale białe...tzn w kolorze skory, ani tego wycesać nie mogłam ani nic i teraz z całej przestrzeni nad czólkiem został tylko kawałeczek a to jedna kąpiel byla dopiero :tak:

Confi ale ja używam Oilatum do kąpieli, a do smarowania ciałka Diprobase...
ale najwidoczniej nie pomaga :-:)-(
wczoraj koleżanka użyczyłam mi balsam z Oilatum, ale wątpie by było lepsze od Diprobase...no ale przetestuje :tak:
muszę dopytać lekarza czy tutaj jest ten Emolium:sorry2:

Confi ale ja używam Oilatum do kąpieli, a do smarowania ciałka Diprobase...
ale najwidoczniej nie pomaga :-:)-(
wczoraj koleżanka użyczyłam mi balsam z Oilatum, ale wątpie by było lepsze od Diprobase...no ale przetestuje :tak:
muszę dopytać lekarza czy tutaj jest ten Emolium:sorry2:
Zapytaj kochana , bo według mnie Emolium jest lepsze od Oilatum :tak:
w najgorszym wypadku możesz poszukać na allegro, kto wysyła paczki za granicę i zamówić w ten sposób

barmanka79 test rybkowy na razie pozytywny - cudownie bo uwielbiam rybki :-)
Widzisz, każdy poleca Emolium, może w końcu mnie posłuchasz i będziesz używać :-)

mamastud super, też bym pojadła sobie rybek :sorry2: (a powiedz mi, bo ja sie nie znam, czy może być tak że np teraz jest ok, dzieciakowi nic nie wyskoczyło ale np po jakimś czasie, jak często jesz, coś się pojawia - czy tak może się zdarzyć?)

a ja wczoraj zeżarłam całe jedno jajko ugotowane na twardo, tez nic nie wyskoczyło :-)

tego Emolium tu nie ma, wszystkich kogo pytałam każdy używał to co ja, Diporbase, albo jakieś starydy :baffled:
ale za 2tyg mam wizytę, zapytam o tą maść, i jak coś to będę ściągać z Polski :tak:

reklama
właśnie spojrzałam na nazwę opakowania tego mojego smarowidła....pisze
..............Dipobase Ointement, Emollient................
(ointmentto znaczy maść, ale toEmollient to tak się zastanawiam czy to nie jest to samo co polskie Emoluim, już sama nie wiem :-()

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry