reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

skaza białkowa

witam! mam nadzieję, że jest ktoś z 3miasta i mogłyby polecić mi dobrego/sprawdzonego alergologa. mam roczniaka ze skazą bialkową i potrzebuję porządnie i konkretnie pogadać z jakimś fachowcem. dzięki za pomoc!

reklama
Cześć,
z trójmiasta nie znam, ale nie tak daleko jest Malbork.
Jeżdżę tam z moją małą do dr Sędzikowskiej.
Po pierwszym skierowaniu czekasz ok tygodnia na wizytę - oczywiście refundowaną przez NFZ. Prywatnie na pewno jest jeszcze szybciej.
dr Sędzikowska jest pediatrą-alergologiem.
Konkretna i fajna babka.
Jeśli nie znajdziesz w 3-mieście to polecam :)

Witam, ja mam pytanie czy któreś z waszych maluszków miało objawy skórne alergii dopiero w 12 m-cu. Mój maluszek ma rok i 3 m-ce i pierwsze małe objawy pojawiły się dopiero po skończeniu roczku. Teraz jesteśmy w trakcie badań. Skórka Bartusia jest straszna, choć po odstawieniu mleka modyfikowanego wydaje mi się że od 3 dni jest lepiej. Wcześniej od czasu do czasu były luźne kupki ale ogólnie mały świetnie sie rozwija, tylko że męczy go swędzenie.

bardzo proszę o pomoc kobitki:tak: moja córeczka ma 3 mce, od 3 dni ma dziwne liszaje oraz drobne wodniste krosteczki na łokciach i kolanach (ale nie w zgięciach) do tego lekką wysypkę ba brzuszku. Buźka na skroniach i policzkach szorstka, zaczerwieniona, chropwata, delikatne krosteczki. Mała trze buziolka w nocy. Powiedzcie mi czy to może być azs???? mała jest uczulona na białko krowie, jest na bebilonie pepti, myslalam ze to skaza białkowa tak wygląda, ale jak jej wysypało łokcie i kolanka to się zaniepokoilam nie na żarty:-(

może to być azs,kurcze tym bardziej,że piszesz że ma skazę białkową!
ehhh dziadostwo straszne!mój synek ma obecnie 7 lat,od urodzenia ma skazę białkową która głównie na buźce i wnętrzach kończyn się ujawniała,potem z czasem niestety doszły zmiany skórne na brzuchu,pośladkach ehhh i tak sobie radzimy z tym świństwem już 7 lat!zrobiliśmy serie testów i pani alergolog stwierdził,że Fifi choruje na azs właśnie:crazy:!
uważamy na alergeny które najbardziej go uczulają i stosujemy kosmetyki emolium i na dzień dzisiejszy wygrywamy :-):tak::-)!!

słuchaj a nie "przesadziłaś" z białkiem???bo wiesz absolutnie nie chciałam cie straszyć!może po prostu przedobrzyłaś z nabiałem i malutką wysypało!
jak Fifiego bardzo wysypywało i tez kurcze drapał smarowałam go różnymi maściami na receptę i ze sterydami niestety :sorry:bo kremy nie pomagały!a do natłuszczania zmienionych miejsc dobra jest"dermobaza" taka tłusta maść z apteki(chyba bez recepty)!
kąpałam Filipa w korze dębu!zaparzałam 2-3saszetki i dolewałam do wanienki!
twoja córunia jest jeszcze malutka wiec możesz mieć wielką nadzieję,że to tylko chwilowe!powodzenia życzę!

reklama
wiesz ja małą karmię tylko bebilonem pepti, od kilku dni dostaje debridat i po tym jej to wyskoczyło, dzis z kolan zeszło ale na udach się pojawiły drobne krosteczki i na szyjce:-( probuję wciąż się dodzwonic do naszej miejscowej super pediatry ale nie odbiera, ona wiecznie zajęta i rozchwytywana. Obawiam się ze mała ma nietolerancję laktozy i białka i skonczy sie na nutramigenie. Oby "tylko" to a nie azs

Do góry