reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Miałam się odezwać jak znajdę sposób na nocne budzenie się. No i chyba mam najbardziej banalny.

Mój mały śpi w ciągu dnia dokładnie tak jak zaleca Hogg. No i się okazuje, że dla niego to za dużo. Wczoraj zamiast 4.5h spał 3h w dzień i w nocy pospał do 5!![emoji16][emoji16]Jak spojrzałam na zegarek, to w szoku byłam [emoji23] Dam znać czy w kolejnych dniach będzie tak samo.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie to bez znaczenia ile spi w dzien;) i tak się budzi co godzinę albo dwie...
Wczoraj to wogole jakiś koszmar był bo przez godzinę od 20.40 leżał u mnie na rękach niby przysypiajac ale się rozgladal ciągle, i jak już usnal po godzinie i go odlozylam to odrazu oczy otwarte i marudzenie... i tak ze cztery razy, w końcu polozylam się obok na łóżku i z nim zasnelam ale i tak się budzil i coś jeczal i zasnąć nie mógł chyba że na rękach.
A dziś tez ma jakis czujnik, godzinke pospal, przy cycu usnal spowrotem i jak lezalam obok niego nawet go nie dotykając to spał a dwa kroki od łóżka robilam to odrazu pobudka... i tez tak ze 3 razy;)
Wszystko przez to że poczytałam wczoraj na temat skoków że dziecko chce ciągle być obok mamy hahaha;)

Właśnie się chciałam pytać czy Wasze dzieci nadal się tak budzą w nocy. Nasza od 2 tygodni zamiast jednej pobudki robi 3 i juz pomiedzy 6 a 7 jest super wyspana. Tylko ja nie wiem jak się nazywam wlaśnie tez się zastanawiam czy to nie przez to ze zaczęła więcej w dzień spać. No albo skok. Albo głód bo ograniczyła mocno mm ostatnio i tylko na noc je mm a tak to piers. Buuu, a po pierwszych 3 miesiacach miało być tak pięknie jak ktoś znajdzie sposób na te budzenie to poratujcie! Nie karmienie tylko bujanie i usypianie nie pomaga, mała się budzi po godzinie wiec to bez sensu

Dokarmiam też mm 2 razy - przed spacerem ok 11.30-12 i na noc. Ok 14-15 daję obiadek, ok 18 owoce, a soczek gdy wiem, że zjadła a marudzi. Wtedy wypija w sekundę 60ml:D.

A dziś znów taki mróz, że siedzimy w domu:(.
My też dalej siedzimy juz od 5 dni bo nadal jest smog. Nawet nie ma jak mieszkania wywietrzyc. Chyba się podusimy ;)

Ja rozmawiałam ze swoim profesorem i mi potwierdził z tym spaniem.

Co do policzków, Mikołaj ma też sucha skórę i krostki. Okazało się na szczęście że to nie skaza. On ma po prostu delikatna skórę, mamy pilnować żeby jego policzki nie ocieraly się o żadne ubrania, ew kłaść pieluche flanelowa bądź jedwab na ramię i z tym go nosić. Nawilżać kremem (nie tłustym ) odpowiednio do zapotrzebowania, czyli gdy skóra jest sucha. I tyle. Trzeba tego pilnować, bo może się to szybko pogorszyć.

I jeszcze jedna rzecz dla mam których dzieci są na dole siatki. Dopóki cały czas dziecko jest na tym samym centylu bez dużych wahań, to jest to normalne i nie ma się czym martwić. Ja karmię piersią i mam kontynuować. Dodatkowo kazał mi dawać mu raz dziennie jedno warzywo, zmieniać po 3 dniach. To jest po to żeby dziecko już teraz oswajało się z nowymi smakami.

Koniec [emoji3][emoji3][emoji3]

moja wlasnie spada z siatki dlatego jest problem, no wiecej karmic niz karmie nie dam rady jutro wazenie z rana to sie okaze czy jest poprawa czy nie

moja ze mna spi niezle w nocy ostatnio poje co potrzebuje odczepia sie ode mnie i lezy na wznak sama sie turla do cycka jak zglodnieje dopiero jak sie okaze, ze spie inaczej, zasloniety czy pusty to awantura, dostaje co chce i ja ide spac mam w nosie juz nie mam sily na to wszystko a szczegolnie na zabawe w odkladanie jak tylko zamkne oczy i musze znowu do niej wstac

Mój jest cały czas na 3 centylu i zawsze mi ciśnienie podnoszą w przychodni. A wczoraj to już w ogóle dała czadu lekarka. Już nie tylko stwierdziła, że mam dokarmiać ale na butlę całkowicie przejść.

Grrrrr[emoji34]

Ja się właśnie boje spać z mala. Mam zbyt twardy sen czasami i boję się że ja przyniosę czy coś. Nawet jak czasem karmie na leżąco to się nawet nie zdrzemne :( Effa a co Ci potwierdził profesor ze snem? Bo już się pogubilam

reklama
Ja się właśnie boje spać z mala. Mam zbyt twardy sen czasami i boję się że ja przyniosę czy coś. Nawet jak czasem karmie na leżąco to się nawet nie zdrzemne :( Effa a co Ci potwierdził profesor ze snem? Bo już się pogubilam
Że muszę mu skrócić drzemki w dzień. I wtedy powinien spać dłużej w nocy, bez pobudek.

Do góry