reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
A ja sprawdziłam te zabawki z Lamaze i teraz mam problem, bo nie mogę przestać o nich myśleć i muszę kupić [emoji16] Mężowi powiem, że przecież musi być 1 zabawka od niego i 1 ode mnie [emoji16]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja karmie mieszanie tzn najpierw piers a potem dopychamy mm ;) mała je 6 razy na dobę, w sumie to ja pilnuje żeby ją przystawic co ok 3h. W nocy tak jak się obudzi a budzi się 1 raz (różnie od 3.00 do 6.00) z tym ze ostatnie wieczorne karmienie robimy ok 22.30. Wychodzi tak 6 karmien. Poza tym co wypije z piersi wypija różnie ilosciowo mieszankę - od niczego bo nie chce (z rana i do poludnia) do 120 ml (na wieczor)
bl9ccwa1470q6pnl.png
Ja tez mieazanie i tez w nocy budzi sie ra kolo 3. ja mam problem bo nwm ile ona z tej piersi je i tez np zje piers i mleka albo 40ml albo 60ml. Jak nie zje piersi to zje mi 120ml. I to wychodzi jakies zamieszanie z tym karmieniem bo ona wytrzymuje 2,5godziny ..

ug37p07woyl9sagz.png

Ja tez mieazanie i tez w nocy budzi sie ra kolo 3. ja mam problem bo nwm ile ona z tej piersi je i tez np zje piers i mleka albo 40ml albo 60ml. Jak nie zje piersi to zje mi 120ml. I to wychodzi jakies zamieszanie z tym karmieniem bo ona wytrzymuje 2,5godziny ..

ug37p07woyl9sagz.png
No niestety z takim karmieniem się nie wie ile je. My ważymy mała co tydzień i sprawdzamy przyrosty. Ale 2.5 h Ci wytrzymuje cały dzień i cala noc?

Dziewczyny karmiące piersia- tez macie takie regularne karmienia jak przy mm? My nie mamy sztywnych godzin. Nieraz widzę jakąś powtarzalność ale dużej wagi do tego nie przywiązuje. Myślę sobie ze dla mnie 3 godz bez picia to masakra i staram się o Filipie myśleć tak jak o sobie. Czyli nie zawsze pije i jem o stałych godz tylko wtedy kiedy chce. Juz sama nieraz nie wiem czy dobrze robie? Na pewno łatwiej byłoby mi organizacyjnie gdyby były np. odstepy co 3 godz

No niestety z takim karmieniem się nie wie ile je. My ważymy mała co tydzień i sprawdzamy przyrosty. Ale 2.5 h Ci wytrzymuje cały dzień i cala noc?
Np ona o 3 je cyca. O 8cyca i po 10juz glodna daje jej butelke zje 120ml wytrzyma 2,5godziny i daje cyca zeby wytrzymała do kolejnej butelki. Jak wytrzyma to daje za godzine wtedy butelke czyli koło 13/14 i po 2,5 godzinie cyca i 60ml butelki. Czyli koło 16.30/17.Pozniej juz dostaje po kąpaniu i nie raz obudzi sie koło 23 to daje jej 60ml a nieraz chce nawet 120ml.

Czyli tak ogólnie wychodzi tych karmien 7.Jezeli łączyć cycek plus butelka. Wydaje mi sie że może gdyby zjadla o tej 10 i 13 butelke po 150ml wtedy koło 17 dostala by cyca i po kąpaniu wtedy butelke. Ale problem w tym ze ona rzadko zje mi 150ml. A jak je 120ml to wytrzymuje mi 2-2,5 godziny.
Dziewczyny ratujcie jak ja mam to zrobić. .

ug37p07woyl9sagz.png

Ja karmię piersią. I starałam się zawsze karmić w ciągu dnia o 7, 10, 13, 16, 18, 20, 23.
Jeśli miałam wystarczająco mleka, mały jadł zamiast usypiać i nie było skoku, to dawaliśmy radę.
Generalnie lekarze mówią o 3h odstępie między karmieniami, bo z piersią jak z obiadem - najpierw leci zupa, później schabowy i na koniec deser. 3h są takie optymalne, żeby niemowlę na tyle zgłodniało żeby zjadło do końca. No ale oczywiście są wyjątki od reguły, a przy kp to już w ogóle cuda w janki. No bo nie wiadomo ile zjadło, czy zjadło itp. U mnie się np okazało ostatnio, że młody nie dojadał wieczorami bo zasypiał na cycku, przez to zaczął jeść częściej w nocy i w dzień. Odkryłam to dopiero po miesiącu :/

ja karmie też piersia ale.ile.zjada nie.mam pojęcia. jak ściągnę to mam 120. maly je mi o 6-9-13-16-18-20 i czasem w nocy się budzi koło 3. nie wygląda na głównego. zawsze sam cyca puszcza i jak go do odbicia biorę to zawsze poplakuje jak już mu się odbije jest super
1481141756-1d1mld.jpeg

860ij44jrs1qkwl5.png

reklama
Dziewczyny ja juz nie wiem co robić. Wiem ze wieczorem musze dokarmiać, ale jak je z cyckow, to później za Chiny nie chce zjeść z butelki. Nie może zasnąć bo jest głodny i zjeść też nie zje, bo chce cycka, a ja nie mam mleka. No za moment zwariuję albo wyłysieje. Co ja mam robić????

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry