reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Ale macie regularne te karmienia. U nas kiedy sobie zażyczy. Czyli wychodzi nam nawet 8 karmien. Ale ostatnie zawsze jest o 20 po kąpieli. Tylko mamy ten problem z ulewaniem i lekarz poradził nam zeby karmić po mniej a czesciej.
Effa, a może ma smoczek przez który ciężko leci. Zmienilas już na ten 3+?
Nie, ale też spróbuję. Kurczę, nie ogarniam sprawy smoczków i butelek. [emoji46] Dzieki

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Przebieracie dzieciaki w nocy. Ja już sama nie wiem czy przebierać bo tak to się rozbudza, a w sumie do rana to już ma dość mokro bez przebrania

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja przewijam tylko jak zrobi kupę. A tak to smaruję przed nocą mocniej Linomagiem. Do tej pory nie miał problemów z odparzeniami wiec chyba jest ok. No i może pomaga to ze raz rano i drugi raz przed kąpielą rozbieram go do golasa i leży tak z 20 min. Uwielbia to, a przy okazji tyłek się wietrzy [emoji16]

ja raz przewijam jakos rowno w srodku spania

dzis bylo lepiej jadla 20-2-5-7 rano mi juz nie starczylo sil, cala noc dygalam z nia na rekach az mam zakwasy - dziewczyny co ogarniczyly ilosc pobudek, dlugo trwa eliminacja pobudek bez karmienia?

Ja przewijam przy pierwszej pobudce przed karmieniem. Bo po 7-8 godzinach spania to jest juz taka pełna, że odnoszę wrażenie ze nic juz się tam nie zmieści.
U mnie jedna pobudka w nocy (ok. 2) sama się wyeliminowala.
Spokojnego dnia.

Ja nie przewijam bo on śpi i nigdy nic mu nie było od sikow przez te 11 h wiec luz. Kup nie robi.

atdctrd8ammce1aq.png

Ja w nocy raczej nie przebieram... chyba że czasem jak usnie koło 7 bez kapania to potem kolo 23 przebiore i potem rano 7-8 dopiero... bo jak się rozbudzi to potem przez godz nie chce spać. ale ja to wogole mam szczęście, odparzenia miał może raz ok 2tyg życia i bepanten pomógł szybko i od tamtej pory spokój, nawet rzadko kiedy czymś smaruje.

reklama
Justyna u mnie tak samo [emoji16]

Ja miałam wczoraj koszmarny wieczór. Zasnął po 22[emoji46]. Zbudzil się dopiero o 4:30, ale usypiałam go ponad godzinę[emoji46] Wstaliśmy o 7. Także dzisiaj miał 1 pobudkę.

Zrobię sobie chyba dzisiaj fotkę i jak mnie kiedyś spyta jak wygląda zombi, to mu pokażę to moje zdjęcie [emoji23]

Do góry