reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Apropo wege to jestem do dyspozycji :)

No i weganskie dla alergika tez.

Żyjemy, w domu już jesteśmy i nikt nas nie zabrał :) ani na granicy nie sprawdzał.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Mamakulka, a jak będziesz karmić Małego? U mnie - chociaż Mały przecież jeszcze tylko na mleku wszyscy już o tym dyskutują (oprócz mnie i męża, ja też wege :) ).

Jasiek na przewijaku tak sie nogami odpycha ze az sie boje ze kiedys mi wypadnie. Zastanawiałam sie nad szczepieniem na pneumokoki ale strasznie sie boje z reszta przed każdym szczepieniem panikuje... Moj tak pakuje rece do buzi ze az mu sie cofa a smoczka jakos nie ma ochoty w pyszczku potrzymać dluzej niz minutę, slinotok mamy taki ze czasami kilka razy go przebieram ;)

Mój też już nie chce smoczka, tylko swój kciuk, zastanawiałam się, czy to normalne, ale widzę, że większość Maluchów tak ma

Mój Mały dzisiaj pierwszy raz spał 21-3, normalnie to są pobudki 1, 4, 7, marzy mi się cała nocka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
My nocki Mamy super zasypia 21-22 a pierwsze karmienie jest o 4 czasami nawet później potem 7 i 10 miedzy którymi jeszcze zazwyczaj śpi dopiero po 10 dzień zaczyna się na dobre

Moja usypia okolo 21 (plus minus godzina) i zaczyna stekac kolo 3 - wtedy zmieniam pieluche i karmie i to zazwyczaj na spiocha. Dzis mi figla zrobila bo zamiast spac to zaczela sie rozgladac i usmiechac jak codziennie kolo 7 i sie balam ze nie usnie, ale przystawilam ponownie do cyca i usnela, ufff.

Ale dzis zimno, a przynajmniej tak mi sie wydaje jak stoje na balkonie. Chyba dzis bedzie wietrzenie przy oknie zamiast spaceru bo nie mam ani cieplego kombinezonu ani spiworka, mam tylko takie cienkie polarowe :/ chyba trzeba bedzie wieczorem skoczyc do sklepu i cos kupic...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie podobnie, usypia ok. 21, budzi się ok.3 i potem ok 5-6 i jeszcze spi do 8.30-9. Kilka razy przespała całą noc tzn. od 21 do 6. Ale wtedy się wyspałam:).
A wasze spacery ile trwają? Ja wychodzę w południe na ok. 1,5 godz. Nie wiem czy nie za krótko. wcześniej jak miałam robotę w ogrodzie, to byłam nawet 3 - 3,5 godz. A mała wtedy miała taki super sen. Wracałam do domu dopiero jak się budziła.:-) :)
A teraz obudziła się po półgodzinnej drzemce i się śmieje w głos:surprised:

U mnie też zasypia między 21 a 22 budzi się o 4, 6, i o 10 wstaje i w dzień nie chce spać. Wczoraj o 12 w nocy na tvp2 mówili o szczepionkach, oglądaliście? Co o tym myślicie? Ja szczepilam ale strasznie się boję tych szczepionek

U nas spacery różnie, czasami chodzimy tylko godzinę a czasami 3 godziny, zależy jaka jest pogoda i ile mam czasu☺

Ostatnio edytowane przez moderatora:
to moj zasypia kolo 20-21 a potem karmienia ok 23-3.30-7 z przesunieciem o godzine. jakas padnieta nie jestem wiec luz. chyba przywyklam przez starszego on sie ciagle budzi w nocy.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry