reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Cześć dziewczyny :)
Mam nadzieję że mnie przygarniecie do dyskusji :)
Króciutko o sobie, 29.08 urodziłam córeczkę, moje pierwsze dziecko !!! chyba jak każda matka mam mnóstwo obaw związanych z wychowywaniem tej kruszynki. Do dziś był ze mną mój partner, który wspierał mnie w tym pierwszym jakże trudnym czasie, niestety life is life i przyszedł czas wrócić do pracy. Fajnie byłoby powymieniać się z Wami doświadczeniami i po wspierać się w trudniejszych momentach, których nie unikniemy :)

reklama
Dośka55 witaj ;) takie forum to skarbnica wiedzy :) była bym zielona i dzwonila co chwile do położnej gdyby nie dziewczyny tutaj ;)
Papercut te skoki rozwojowe to co ile tygodni są? Kiedy można spodziewać się pierwszego?

Właśnie dziś kiedy tak na prawdę zostałam sama zaczęłam "guglować", na tematy noworodków i wpadł mi BB, super, że tu trafiłam bo czasami ręce mi opadają z bezradności. Ogólnie córcia dużo śpi, ale jak nie.... to daje tak popalić, że tylko włączona suszarka mnie ratuje :) ale, ale do tej pory byliśmy we dwoje, teraz już sama. Z tą suszarką to też staram się nie nadużywać bo mój kolega 50 lat i do dzisiaj nie zaśnie bez włączonego wentylatora. Napiszcie jak to u Was wygląda z tym spaniem i jak się dzieciaczki mają :)

mika pierwszy ok 5tyg drugi 7-9tyg chyba, wrzuc sobie w google sa opisy co tam sie u dzidzi zmienia wtedy ;)

hej doska, zapraszamy :D ja swoja chwalilam, ze sie dogadalysmy, zaczelo byc regularnie itp ale jak to z chwaleniem w zla godzine powiedzialam, dzis placze non stop chociaz wlasnie udalo mi sie ja do wozka wlozyc i chodze po pokoju 3 kroki w przod 3 w tyl chyba powoli mi zasypia ;p poszlabym na spacer ale jeszcze nie dala mi sie umyc haha

Podobnie jak u mnie, kiedyś pochwaliłam to chwila później była jazda :)
Karmicie piersią czy butlą ? czy jednym i drugim ? jak to z regularnością ? wybudzacie czy nie ? mi połozna w dzień kazała wybudzać ale w nocy nie, chociaż młoda i tak się budzi jak głodna.

ja piersia, jak w dzien przerwa w karmieniu robi sie dluzsza niz 3h to budze i tak zazwyczaj trzeba juz pieluche zmienic a jak w dzien nie pospi to w nocy dluzsze przerwy czasem sa :D chociaz nie w takich godzinach jak bym chciala, bo zeby skorzystac i ciagiem dluzej pospac musze sie z nia wczesnie polozyc, jak sie upre zeby posiedziec jak czlowiek wieczorem to klade sie, zaraz mala sie budzi i jestem nieprzytomna ;p

Ja niestety mieszam bo przerobiłam 4 położne w tym środowiskową jakaś masakra u mnie z tym pokarmem, laktatorem ściągam max 20 ml. śmiech na sali jak córcia potrafi zjeść 70 ml. Zakrzyczała by się na śmierć. Ubolewałam strasznie w szpitalu z tego powodu i po powrocie do domu, potem już się ogarnęłam bo udręczanie się nikomu nie wychodziło na dobre a już szczególnie mi. Co do karmienia. mam największe dylematy z tym związane, byłam u pediatry na kontroli po pierwszym tygodniu to powiedziała max 60 ml, problem polegał na tym że mała po 60 była głodna, może nie od razu ale marudziła np. po pół godzinie. Teraz daję więcej ale przecież ma już prawie 3 tyg, więc wydaje mi się to normalne że je więcej. Inaczej jak z cyckiem. Z drugiej strony nie ulewa, prawidłowo przybiera na wadze, więc może niepotrzebnie za dużo o tym myślę.....

Nie chce chwalić zeby nie pogorszyć sprawy ale udało mi sie dzisiaj zjesc śniadanie o normalnej porze i wypić ciepłą herbatę :-D
Odłożyłam do wózka i włączyłam piosenki dziecięce i sobie słuchał grzecznie. Ogólnie dzisiaj jest mniej na rekach i jest ok. Mam nadzieje ze ro nie jeden dzien taki tylko ze juz bedzie lepiej z dnia na dzien.
Dziewczyny zadowolone jestescie z szumisiów? Ja zawsze myslalam ze to zbędny gadżet ale w końcu zamówiłam i czekam az przyjdzie.

Aniolkowa ja bez szumisia to zapomnij ;D tak to codziennie mam i śniadanie i noc spokojna. Szumis super.

Ja nie wybudzam małego. Nie widzę potrzeby. Jak się nie budzi to znaczy , że bardziej potrzebuje snu niż jedzenia.

Karmie piersią.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry