reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Moja ma takie mimiczne tez usmieszki narazie. Ja mam reczny zwykly laktator za 20zl i swietnie sobie radzi jak mala pije z jednej to ja odciagam z drugiej jak zeby sie obie napelnily do nastepnego karmienia i jak co mozna wtedy znowu odciagnac. Mi laktator bardzo pobudza laktacje od razu mam nabrzmiale pelne piersi mleka:)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja też się tak słodko uśmiecha jak mówię do niej:) w nocy jak mówię do niej śpij już to ona oczy wielkie i te uśmiechy, wie jak matkę podejść odrazu spać mi się odechciewa

Dziewczyny, moje dziecko nie chce w wózku za nic leżeć, ze spacerami lipa. Nawet jak śpi twardo i włożę do wózka, to się budzi. Chyba nie lubi kołysania, czy to możliwe? Córka w wózku zawsze spała, a teraz jestem uwięziona w domu. Czy poza chustą zostaje mi inne rozwiązanie?

haha boze jakie super fotki usmieszkow :D

ja z wozkiem nie pomoge bo mojej absolutnie wszystko jedno, w ksiazce co ja czytalam bylo, zeby klasc przysypiajace dziecko zeby wiedzialo gdzie zasypia bo jak zasypia w jednym miejscu a budzi sie nagle w drugim to faktycznie moze byc niezadowolone, ale to tylko teoria

Hej, dziewczyny, które miały już pierwszą miesiączkę, czy ona u Was wyglądała tak jak przed porodem? Ja nic długi czas nie miałam,a teraz coś się zaczęło, od 2 dni takie plamienie, dziś już trochę więcej, ale też to podchodzi pod nazwę plamienie jak dla mnie. Ostatnio jak była u mnie położna to stwierdziła, że jak zacznie się coś u mnie znów krwawić to to będzie miesiączka Od kilku dni pobolewał mnie brzuch właśnie jak na miesiączkę, ale żeby ona była taka niewielka?

Cześć wszystkim :) chyba zaczynam ożywać po cesarce i udało mi się nadrobić :D
z tym pasem poporodowym fajna myśl, bo jak patrzę na mój brzuch to taki flaczek :( miałam cięcie pionowo ze względu na stara brzydką bliznę po wyrostku, teraz mam nadzieję że ładnie się zagoi. Dzieki wam wiem już nawet ile taki pas kosztuje :D
z ćwiczeniami też słyszałam że trzeba być ostrożnym więc przeczekam jeszcze te 5 tygodni.
powiem jeszcze krótko co u nas, odkąd wyszliśmy ze szpitala mąż jest chory, jeszcze nawet małego w domu nie nosił :( śpimy oddzielnie bi nie chcemy żeby mały zachorował. Ja się już przyzwyczaiłam do wstawania w nocy, w dzień nie ma kiedy też pospać. Mały jest tak nieregularny, raz zaśnie na godzinę a potem drzemie po 15-30 min. W nocy na razie przesypia niewiele, tylko raz ma tak że 3 godzinki pośpi. Dokarmiam go mm bo moja laktacja jest dość slaba, ale walczę z laktatorem i widzę że z dnia na dzień jest coraz więcej. Po ilu tygodniach dzieci stają się takie regularne jak u wielu z was?
I najważniejsze: 7 dni po cesarce i u mnie na wadze -12kg! :D ale się cieszę :)
postaram się już regularnie udzielać ;)
miłej reszty dnia dziewczyny ;)

Co dobpasa mi polozna powiedziala ze po 4 tygodniach od cc moge zaczac korzystac i korzystam i zauwazylam ze brzuszek zrobil sie troszke mniejszy bo tak to po 2 tygodnie od cc stanol w miejscu a w piatek mam wizyte u lekarza to podpytam sie co do cwiczen i antykoncepcji :-)

A ja jestem wykończona. Mały non stop płacze, od 9 spał godzinę. Nic nie pomaga. Dziś ostatni dzień mąż jest z nami. Od jutra sami.. Ja nie wiem [emoji22]

[emoji173]

sierpniówka dasz rade, ja sama od poczatku musze małego ogarniać ale czekam już niecierpliwie kiedy mój mąż wyzdrowieje ;) widzę że Twój synek też jeszcze rozregulowany...

reklama
Mika i to jak. Ciężko mi sobie wyobrazić, że kiedyś będzie regularnie. On płacze, ja się denerwuje, nie wiem co robić, hormony też nie pomagają. Mam chyba słabszy dzień [emoji31] chce mi się beczec.

[emoji173]

Do góry