reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

doska a dlugo na raz dmuchasz suszarka? ja sie boje dluzej bo moja wspollokatorka kiedys suszarka suszyla ubrania jak do rana jej nie wyschly, kladla ja i dmuchala i dmuchala i w koncu wybuchla mi w reku, stwierdzilam, ze to przez to ze tak dlugo chodzila bo jednak jak sie suszy wlosy inne uzycie

reklama
Hej :)
Ja byłam z córeczką w szpitalu, bo robiliśmy morfologię ze względu na konflikt serologiczny między mną a Malutką, i wyszła małopłytkowość. W szpitalu okazało się, że źle w przychodni pobrali krew (męczyły się przy tym i musiały jej wyciskać krew) i te płytki się posklejały. Całe szczęście jest wszystko dobrze, ale stres był, bo przy konflikcie mogą być tego typu problemy.... Przy okazji zbadali jej mocz i zrobili usg brzuszka i wyszystko jest dobrze.

Moja córcia w nocy śpi w miarę regularnie, ale czasem ma pauzę i nie śpi od 2.00 lub od 3.00 do 6.00 lub do 7.00, a synuś wstaje już po 6.00, więc w te dni nawet listonosza nie wpuszczam do domu ;) W dzień mało śpi, a jak nie śpi to nie poleży w spokoju :)
Ja jestem wykończona, bo mój synuś w dzień już nie śpi i nie mam kiedy odpocząć po nocy, do tego wymaga więcej uwagi z mojej strony, bo przechodzi trudny czas :( O 21.20 (o tej godzinie dokładnie Laurcia zasypia) ja padam na twarz i już nie wstaje. Prysznic biorę jeszcze przed dziećmi, bo później już nie miałabym na to siły ;)

agata320 mój syn zawsze po szczepieniu przesypiał całe dnie, pediatra zawsze mówiła, że tak może być i to nie jest powód do niepokoju. Wierzę, że się stresujesz, mnie szczepienia też zawsze stresują. Ja też szczepię tak jak syna 6w1 i pneumokoki ze względu na to, że dziecko będzie chodziło do żłobka.

papercut u mnie też są takie dni, że dopiero około południa idę umyć zęby :cool2:

Dośka witaj :). Ja karmię piersią i nie wybudzam, bo sama się budzi często i domaga cyca, ale jakby przerwa była dłuższa niż 3 godziny to bym jeszcze wybudzała w dzień, w nocy nie.

nie no czasami wystarczą 2 min :) czasami chwilkę dłużej aczkolwiek muszę pomyśleć nad innym rozwiązaniem bo fakt mało to bezpieczne, ale uspokaja :)

U nas była pielęgniarka i mały waży już 3200 [emoji123] bałam się, że nie będzie taj ładnie przybierać ale jednak. Szumis polecam jak najbardziej. Karmie piersią. Nie wybudzam bo potem jest diabłem, dopiero jutro kończy 2 tygodnie więc nie będę go męczyć. Papercut z tego co piszesz to mój się tak wczoraj zachowywał jak powinien w tym przełomie i zaczęłam się zastanawiać czy to może być wcześniej że względu na przenoszona ciążę prawie 2 tygodnie [emoji31]

[emoji173]

no z tego co czytalam to wlasnie moze byc takie przesuniecie, u wczesniakow pozniej u przenoszonych wczesniej, a jak tu i tu rowne 2tyg to moze to w sumie :D

Właśnie też wyczytałam i się zastanawiam czy to to. Wczoraj był diabłem ale dziś jest w porządku, a może miał zły dzień poprostu [emoji21] szkoda, że takie maluszki nie potrafią nam chociażby napisać o co chodzi i jak im pomóc [emoji38]

[emoji173]

najgorzej jak sie nie wie jak pomoc :( w tym wozku z pol godziny polezala, potem darla sie jak obdzierana ze skory teraz juz godzine lezy mi na brzuchu z sutkiem w rozchylonych ustach, chcialam jej zebrac ale protestuje wiec siedze z wywalonym cyckiem juz tyle czasu haha trudno niech pospi troche chociaz

reklama
Do góry