reklama
Magdalena T.
Fanka BB :)
Mi nie dawali zastrzyków w brzuch tylko w boczki albo przedramie.
Synuś spał od 21 do 4 rano aż szok... W szpitalu też mi tak robił że pił z cycka a potem ryk i nie spokojny. Pół dnia na cycku okazało się że za mało pokarmu mam :-/
Też muszę w wątku porodówym napisać to i owo w wolnej chwili. Jeszcze śniadania nie jadłam dziś położna przychodzi...
Synuś spał od 21 do 4 rano aż szok... W szpitalu też mi tak robił że pił z cycka a potem ryk i nie spokojny. Pół dnia na cycku okazało się że za mało pokarmu mam :-/
Też muszę w wątku porodówym napisać to i owo w wolnej chwili. Jeszcze śniadania nie jadłam dziś położna przychodzi...
Magdalena T. widze na zdjęciu , że macie "Szumisia" , możesz już powiedzieć jak się sprawdza? uspokaja małego? Zastanawiam się nad zakupem...
Ja mam przepisane zastrzyki przeciwzakrzepowe ( Fragmin) , wstrzykuje sobie sama w brzuch.
Mój synuś dopomina się o pierś co około 2 h, czasem częściej, bo szybko zasypia przy cycku
Ja mam przepisane zastrzyki przeciwzakrzepowe ( Fragmin) , wstrzykuje sobie sama w brzuch.
Mój synuś dopomina się o pierś co około 2 h, czasem częściej, bo szybko zasypia przy cycku
Magdalena T.
Trudno stwierdzić czy się sprawdza, ale w łóżeczku jest raczej spokojny i ładnie śpi szczególnie jak jest najedzony. Dużo osób sobie chwali te misie, więc chyba coś na rzeczy jest. Ja póki co nie narzekam a mały używa jak dłużej będę korzystać i się nie sprawdzi to dam znać ;-)
Ewix no to chyba bliżej niż dalej. Oby bliżej, szybko i jak najmniej boleśnie :-)
Ewix no to chyba bliżej niż dalej. Oby bliżej, szybko i jak najmniej boleśnie :-)
Przeciwzakrzepowe wstrzykuje się w brzuch ( miejsce wkłucia na linii pępka od pępka takmniej więcej szerokość dłoni), w udo, lub w ramię też można przymierzyć dwie ręce i pośrodku udo pośrodku ramię). Należy chwycić fałd skórny i wtedy podać. Teraz już nie dają zleceń na przeciwzakrzepowe często. Uważają że wystarczy tyle co się w szpitalu dostaje , ale lepiej jednak iść po recepte na te zastrzyki. Kiedyś po cc miałam od wyjścia ze szpitala zlecone jeszcze przez 14 dni. teraz się to zmieniło i nie dają.
Magdalena T.
Mi dawali prawie do dnia wypisu więc i tak dłużej niż normalnie bym leżała. Teraz tylko jeszcze zdjęcie szwów...
beata0526
Mam pytanie polozna powiedziala mi zebym brala apap na Stan zapalny mojej piersi ja w domu mialam apap extra ten mocniejszy I go bralam. Dzisiaj wyczytalam ze go Nie mozna przyjmowac przy karmieniu no I sie martwie chcialam dodzwonic sie do tej poloznej ale oczywiscie nie moge
reklama