reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

no właśnie te bóle "miesiączkowe" to ja też mam i zastanawiam się czy to to, czasami są dosyć mocne :/ ja już chyba tez zaczynam sie bać, a tu jakby odwrotu juz nie ma :D hehe no ale dziewczyny, kto jak nie my to zrobimy :)

reklama
Ja też je mam te bóle od dłuższego czasu, w pewnym momencie miałam już siarę, po nocy miałam minimalne plamki po kropelkach na sutkach, ale to zanikło.

No wlasnie nie ma odwrotu. I najgorzej jak sie zacznie, a ja nie lubie byc w sytuacji bez wyjscia ze tak powiem. Lubie miec wybor i nie zmuszac sie do niczego. A jak juz trafie tam to jak sie zachowam zmuszona do zostania i robienia co mi kazą.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam problem z twardnienie brzucha od około 20tc, zawsze wydawało mi się, że jak ktoś mówi żeby się nie głaskać po brzuchu to przesadza - otóż nie, wystarczy że smaruje się kremem na rozstepy i od razu mam brzuch jak kamień, do tego często mam wrażenie ze promieniuje mi aż do przepony bo ciężej mi się oddycha. Czasem mam tak raz dziennie a czasem kilkanaście. A co do siary-u mnie pojawiła się około tydzień temu i mniej więcej w tym samym czasie zaczęły mnie pobolewal piersi, jakby ktoś wbijal mi igiełki, czy to normalny objaw?

Eh, a ja dziś naczytałam się "mamo to ja" i jestem w panice, że tego wszystkiego nieograne. Jak mąż pójdzie do pracy to chyba wpadnę w panikę i płacz. Będę po porodzie z tym połogiem, dziecko trzeba nakarmić, przebierać, pójść z nim na spacer (w co je ubrać, żeby nie za ciepło i nie przewiało - teoria teorią, ale w praktyce gorzej, a jak zacznie mi płakać, a ja go nie będę umiała uspokoić), nie będę umiała odstawić śpiącego dziecka do łóżeczka, oprócz tego są obowiązki domowe. Jestem załamana, nigdy nie byłam dobra w te klocki, a teraz dodatkowo będę chodzić jeszcze z jakimś wielkim pampersem między nogami, nie będę mogła siedzieć normalnie, sutki krwawić będą, a w tym samym czasie uczyć się dziecka:(

azamamew boje sie dokladnie tego samego, jakos to bedzie, tyle glupich i nieogarnietych lasek ma dzieci, ze na pewno i my damy rade :)

Wiesz sama właśnie próbowałam tak myśleć, że są matki które praktycznie nie zajmują się swoimi dziećmi, a one jakoś przy nich wyrastają, tylko ja będę pod stałą obserwacją (położna - koleżanka teściowej, teściowa - pielęgniarka od szczepień plus pewnie wizyty u nas i mąż z podobnymi do niej poglądami:sad:)...

Kiedyś, wieki temu, chodziłam do liceum i moja mama powiedziała mi, że nie będę dobrą mamą, utkwiło mi to w głowie na zawsze.

reklama
To mama się myliła na pewno. Zobaczysz będziesz super mama. Mnie kiedyś powiedziała , że chłop nie będzie ze mnie zadowolony a jest :) nie chwaląc się gotuje bardzo dobrze i nie mam problemu z porządkiem i moja mama cofnela te słowa. Jest dumna . Ty będziesz napewno mama na medal :*

Ignaś 36 tc [emoji173]

Do góry