reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Dziewczyny, wiem co czujecie z ta panika. Ja przed pierwszym porodem tez mialam stracha i balam sie jak to wszystko ogarne. 2 tygodnie bylze mna maz a pozniej cale dnie sama. Wiele rzeczy przychodzi instynktownie, inne trzeba sobie powoli zorganizowac. A obowiazki domowe? Trzeba troche odpuscic i juz. Obiad moze zrobic maz po pracy na 2 dni lub czasami cos zamowic, kurzu moze sie ciut wiecej uzbierac, jak komus przeszkadza to moze go za nas poscierac;) powoli wszystko sie normuje. Poza tym jak nie my damy rade to kto?? Mamakulka ma racje - mamy prawo do bledow! Nie jestesmy robotami czy cyborgami. Tylko super mamuskami:)

reklama
sluchajcie dziewczyny tak z innej beczki - chce wziac laktator do szpitala, powinnam go wziac w pudelku firmowym? bo ono jest wielkie i ten laktator w srodku lata troche marnotractwo miejsca, ale w sumie luzem glupio bo powinno byc czyste, z drugiej str w pudelku sterylnie nie jest juz zglupialam jak mam to zapakowac.. no bo w sumie i tak przed uzyciem wrzatkiem przeleje, sama nie wiem, help

Tez pomyslalam o woreczku strunowym:-)

Mala drzemka po poludni:-) mimo ze sama z córką jestem oczka sie zamknęły na chwilke. A potem pyszny deser owocowy z lodami i bita smietana:-) po poludniu zrobilo sie goraco oi duszno :-) ciekawe jak jutro bedzie

A po co laktator do szpitala? Oni tam mają swoje dla kobiet.

Ja też się boję porodu... Bo wiem co mnie czeka...Na samym początku jak wejdę od razu będę krzyczeć o zoo..

Mam jakieś dziwne skurcze....takie ze ból idzie na kość ogonowa..przypomina mi się że podobne miałam tylko 100 razy mocniejsze....

bo nigdy nie wiadomo ile w danym momencie osob bedzie potrzebowalo skorzystac, jak mam swoj z butelka ze smoczkiem nieoduczajacym od piersi to wole swoje, a po cc podobno trzeba rozkrecac laktacje wiec wole byc przygotowana w razie co

znalazlam jeszcze rade, o ktorej nie pomyslalam

Pakując rzeczy do torby czy walizki, trzymaj się zasady, aby wkładać je w kolejności odwrotnej do spodziewanej konieczności użycia. A więc najpierw – na dno torby do szpitala – spakuj rzeczy dla dziecka, bo one będą potrzebne najpóźniej. Następnie to, co ci się przyda po porodzie, potem przedmioty pomocne w czasie porodu, a na końcu koszule i klapki, w które przebierzesz się zaraz po przyjęciu do szpitala. Pod ręką musisz też mieć dokumenty, bo trzeba je pokazać na izbie przyjęć.

Ostatnia edycja:
Ja też biorę laktator do szpitala, lepiej być ubezpieczonym [emoji1] dobry pomysł z tymi woreczkami, nie pomyślałam wcześniej o tym nawet. A ja też pytanie z innej beczki.. Macie te skurcze przepowiadajace, co ile się powtarzają? Ja mam skurcze z macicy zwłaszcza jak idę ale czasem zdarza się, że co minutę są i ustają później na cały dzień [emoji1] czasem nie mam wcale a czasem nawet przez 40 minut co jakiś czas [emoji21] zastanawiam się jak u Was to wygląda

[emoji173]

mnie pare razy dziennie koszmarnie boli brzuch jak podczas najbolesniejszego okresu klade sie i staram nie umrzec ale np 10-15min non stop mija i jest spokoj na pare godzin, nie wiem co to jest

reklama
dziewczyny spokojnie ogarniecie wszystko wiekszosc przychodzi naturalnie ;)
dla pocieszenia napisze wam ze ja zaraz po porodzie zostaje sama z 5 dzieci bo maz sobie nie moze pozwolic na wolne.

Do góry