reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Przy pierwszej córce nie byliśmy po ślubie i po porodzie poszlismu do usc zarejesterowac mala to ja musialam tez byc zeby powiedziec ze zgadzam sie aby dziecko mialo nazwisko ojca a on ze pozwala zeby dziecko mialo jego nazwisko tzn ze jest jego tam cos podpisalismy i juz zadnego uznawania wczesniej nie robilismy ale to bylo 7 lat temu mozliwe ze cos sie zmienilo najlepiej przedzwonic do usc i sie dowiedziec poprostu co i jak trzeba i czy mozna wczzesniej

p19uskjofubhunt5.png

Przy pierwszej córce nie byliśmy po ślubie i po porodzie poszlismu do usc zarejesterowac mala to ja musialam tez byc zeby powiedziec ze zgadzam sie aby dziecko mialo nazwisko ojca a on ze pozwala zeby dziecko mialo jego nazwisko tzn ze jest jego tam cos podpisalismy i juz zadnego uznawania wczesniej nie robilismy ale to bylo 7 lat temu mozliwe ze cos sie zmienilo najlepiej przedzwonic do usc i sie dowiedziec poprostu co i jak trzeba i czy mozna wczzesniejQUOTE]

Nic się nie zmieniło. Po prostu muszą stawić się obydwoje z rodziców i ustalić nazwisko dla dziecka. Gdyby nie mogli się co do nazwiska zgodzić to dziecko będzie miało dwuczłonowe :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zasnelam po 4 ale jestem umeczona.. jakies dziwne uczucie w lydkach mialam (jakby sie zyly zatykaly) zmuszajace do ruszania nogami, normalnie pare razy stopka pokrece i ide spac a tym razem myslalam, ze zwariuje cale nogi mi chodzily az sie na kanape przenioslam zeby n nie obudzic, z tego co sie sama zdiagnozowalam w internecie to zespol niespokojnych nog - w ciazy tak bywa i nic sie poradzic nie da.. jakis koszmar... na 13 mam do internisty zapytam przy okazji, to chyba najgorsza noc mojego zycia byla jakbym byla nienormalna.. tyle godzin lezec i nogami ruszac bo sie czuje jakos dziwacznie.. mialyscie tak moze? albo znacie kogos kto tak mial?

Ja to miałam przed ciaza jyz, a teraz mi się nasililo. Tez zawsze wstaje z łóżka, żeby R. nie obudzić. Nawet tak miałam teraz w drodze do PL, to nie wiedziałam co robic :/

Ja z OM mam na 31.07., a z USG na 7.08. termin porodu. Urodziny mam 2.07., ale liczę na to, ze Lilka jednak nie sprawi mi takiego prezentu na urodziny.

U mnie można załatwić wszystko przed porodem, tylko aktów urodzenia naszych potrzebujemy. Ale ja w DE, to inna sprawa.

Jak chcesz załatwić przed porodem to wystarczy ze pójdziesz z partnerem do uc z zaświadczeniem od ginekologa w którym tyd ciazy jesteś, obydwoje zadeklarujecie jakie nazwisko bedzie miało dziecko i wtedy ojciec sam może zarejestrować dziecko po porodzie. Jeżeli tego nie załatwisz to musicie iść obydwoje po porodzie;-) byłam wczoraj pytać właśnie wiec wiem

a ja mam na 28.08, czyli najwięcej naczytam się historii porodowych :-D biore to na klatę, albo zwieję na wrześniówki i tam bede jedną z pierwszych :-D da się ten poród jakoś ominąć?!? bo do mnie jeszcze nie dociera, lepiej się żyje w błogiej nieświadomości :ninja2::-D:cool2:

Spokojnie.. ja mam na 8-10 wrzesnia:)) ja dopiero się naczytam;p;p

Ja według om 7.09 wiec będziemy czytać razem:) na szczęście u mnie nie będzie to pierwszy raz

U mnie pierwszy... A jeszcze ogladalam wczoraj ddtvn i bylo o porodzie. . Ja sama się staram uspokajac, że to jeden dzień... i że będzie bolało ale kobiety dają radę więc ja tez;P a pani z programu powiedziała: "nastawilam się, że będzie bolało ale ból jest NIEWYOBRAZALNY" ;))
Więc. ..hmmm no nie pomogła:)

reklama
nati, to jakis koszmar, wczoraj zasnelam bo nic w dzien nie odsypialam i chyba po prostu bylam padnieta a dzisiaj to samo kolo 4 zasnelam.. mam nadzieje, ze faktycznie ten suplement na zyly troche pomoze, dostalam tez od mamy jakis homeopatyczny lek wyciszajacy na noc biore, ale ja srednio w takie rzeczy wierze ;p

azamamew popieram :D

co do tych chodzacych nog jeszcze, internista dal mi skierowanie na badanie ferrytyny, mam wynik 9 a juz w internecie wyczytalam ze powinno sie dazyc do 50 u kobiet, wiec moze faktycznie to przez zelazo wszystko

Ostatnia edycja:
Do góry