reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

aj dziewczyny wy już o porodach :p nie nakręcajmy się, co ma być to będzie ;) każda z nas da rade i pewnie będzie o wiele lepiej niż sobie myślimy :D
ja też na koniec sierpnia więc się naczytam :)
ze spaniem to i ja mam ostatnio problem, zasnąć nie mogę do późna bo mi niewygodnie w każdej pozycji a jak już się ułożę to mnie maly kopie po bokach :D boje się co to będzie jak on masy nabierze. Jak kładę się na prawym boku i podkładam dłoń pod brzuch to normalnie czuje jak wypycha nóżki i nimi przesuwa po ścianie brzucha, czasami zdarzają się też niezidentyfikowane obiekty (obstawiam dupkę) :D

reklama
Cześć sierpniówki :)
Byłam na samym początku a potem cieżko z czasem było, wiec się nie udzielałam. Praca, dom, synek, budowa i doby mi nie wystarczało. Ale w końcu jestem na zwolnieniu i mogę dołączyć :)
Jestem w 28 tyg, ogólnie ciąża bezproblemowa, tylko ostatnio wyniki słabe bo hemoglobina mimo brania żelaza się nie poprawia. Tym razem bedzie córeczka.
Jestem pod wrażeniem, ze większość z was już taka zorganizowana z pokoikach, wyprawkami, wózkami itd. Ja w kompletnej rozsypce, ale to druga ciąża wiec się aż tak nie spinam :) Z synkiem o tej porze miałam już wszystko dopięte na ostatni guzik - tez urodzony w sierpniu. Lato było wtedy koszmarnie gorące i całe szczęście ze miałam wszystko ogarnięte wcześniej, bo z tym wielkim brzuchem w upały to okropnie było.
W temacie porodu, to mam jeden za sobą sn, ale nie będę pisać jak było żeby nie straszyć.
Tyle na powitanie, mam nadzieje ze przyjmiecie mnie z powrotem :)

Hejka wszystkim ;-)
Papercut to daj znać ale też obstawiam żelazo... Co do porodu juz nie raz była mowa o tym dziewczyny nie nakrecajmy się bo ze strachu urodzimy heh :-D niestety taki nasz los musimy picierpiec ale potem będzie juz tylko lepiej znaczy oby hehe :-D
Moje maleństwo bardzo słabo się rusza ostatnio jakoś :-( martwi mnie to ale może faktycznie śpi ciągle ale ruszy się niezauważalnie dla mnie....
Jak pamiętacie ciągle mi się nie chciało pokazać na usg i dla mojej znajomej tez hehe dla brehy zabicia czasu mówiłam wam o tych wróżbach kalendarz chiński obrączka itd...
No i dziś moja znajoma była na usg jej się wróżby sprawdziły hehehe liczyła na chłopca jest dziewczynka jak z kalendarza i innych... He ja mam do lekarza na 24 maja dam wam znać czy w końcu się mi pokazało czy dalej foch :-D
Teraz nonstop joga dla ciężarnych u mnie korzystam z pogody bo ma zmienić się...
A musze formę utrzymać żeby do pracy szybko wrócić klienci dzwonią czy chociaż wrócę bo masażysty brak hehe :-D

Dziewczyny, mój suwaczek stoi w miejscu, dlaczego tak jest ??

hchyyx8dko6t722z.png

moj tez stal wiec skasowalam dziada

lenka dzwonili do mnie sami z siebie ze wynik zly ferrytyny mam 9 norma od 13 do 150 powinno sie miec kolo 50 zebym do lekarza zglosic jak najszybciej no tak cos czulam

Ostatnia edycja:
A ja odebralam wyniki I jestem szczesliwa, ze nie mam cukrzycy, wiec poszlismy sobie wczoraj na lody. Dzisiaj bardzo boli mnie gardlo I z nosa leci jakas tragedia, przeciez dopiero sie wyleczylam

moj tez stal wiec skasowalam dziada

lenka dzwonili do mnie sami z siebie ze wynik zly ferrytyny mam 9 norma od 13 do 150 powinno sie miec kolo 50 zebym do lekarza zglosic jak najszybciej no tak cos czulam
Aha widzisz nie doczytałam ;-) uu to serio kiepsko :-( no to lekarz powinien bez kolejki wziąć cie
Beatko tez mam częste infekcje gardła...

Hejka wszystkim ;-)
Papercut to daj znać ale też obstawiam żelazo... Co do porodu juz nie raz była mowa o tym dziewczyny nie nakrecajmy się bo ze strachu urodzimy heh :-D niestety taki nasz los musimy picierpiec ale potem będzie juz tylko lepiej znaczy oby hehe :-D
Moje maleństwo bardzo słabo się rusza ostatnio jakoś :-( martwi mnie to ale może faktycznie śpi ciągle ale ruszy się niezauważalnie dla mnie....
Jak pamiętacie ciągle mi się nie chciało pokazać na usg i dla mojej znajomej tez hehe dla brehy zabicia czasu mówiłam wam o tych wróżbach kalendarz chiński obrączka itd...
No i dziś moja znajoma była na usg jej się wróżby sprawdziły hehehe liczyła na chłopca jest dziewczynka jak z kalendarza i innych... He ja mam do lekarza na 24 maja dam wam znać czy w końcu się mi pokazało czy dalej foch :-D
Teraz nonstop joga dla ciężarnych u mnie korzystam z pogody bo ma zmienić się...
A musze formę utrzymać żeby do pracy szybko wrócić klienci dzwonią czy chociaż wrócę bo masażysty brak hehe :-D
Lenka ja mam to samo ostatnio dzidzia słabo sie rusza i tez mnie to martwi. Od kilku dni leniwa czasem poczuje jakis maly kopniak a tak bez rewelacji. Mojej szwagierki dzidzka to szaleje prawie 24h nie wiem to chyba od maleństwa zalezy. Kazde dziecko inne. Ale jestesmy spokojniejsze jak daja znac o sobie...

reklama
Lenka ja mam to samo ostatnio dzidzia słabo sie rusza i tez mnie to martwi. Od kilku dni leniwa czasem poczuje jakis maly kopniak a tak bez rewelacji. Mojej szwagierki dzidzka to szaleje prawie 24h nie wiem to chyba od maleństwa zalezy. Kazde dziecko inne. Ale jestesmy spokojniejsze jak daja znac o sobie...
Dokładnie moje maleństwo do niedzieli hulalo jak opetane a od poniedziałku cisza słyszę je bo non stop bulbony przelewanie jakieś pukania itd to słyszę ale nie czuje a jak już to ledwo właśnie :-( ostatnio narzekałam jak po nerach dostawałam ale teraz to jakoś smutno itd a do lekarza prawie dwa tygodnie jeszcze...
A co będziesz miała?

Do góry