reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

aj dziewczyny wy już o porodach :p nie nakręcajmy się, co ma być to będzie ;) każda z nas da rade i pewnie będzie o wiele lepiej niż sobie myślimy :D
ja też na koniec sierpnia więc się naczytam :)
ze spaniem to i ja mam ostatnio problem, zasnąć nie mogę do późna bo mi niewygodnie w każdej pozycji a jak już się ułożę to mnie maly kopie po bokach :D boje się co to będzie jak on masy nabierze. Jak kładę się na prawym boku i podkładam dłoń pod brzuch to normalnie czuje jak wypycha nóżki i nimi przesuwa po ścianie brzucha, czasami zdarzają się też niezidentyfikowane obiekty (obstawiam dupkę) :D

reklama
Cześć sierpniówki :)
Byłam na samym początku a potem cieżko z czasem było, wiec się nie udzielałam. Praca, dom, synek, budowa i doby mi nie wystarczało. Ale w końcu jestem na zwolnieniu i mogę dołączyć :)
Jestem w 28 tyg, ogólnie ciąża bezproblemowa, tylko ostatnio wyniki słabe bo hemoglobina mimo brania żelaza się nie poprawia. Tym razem bedzie córeczka.
Jestem pod wrażeniem, ze większość z was już taka zorganizowana z pokoikach, wyprawkami, wózkami itd. Ja w kompletnej rozsypce, ale to druga ciąża wiec się aż tak nie spinam :) Z synkiem o tej porze miałam już wszystko dopięte na ostatni guzik - tez urodzony w sierpniu. Lato było wtedy koszmarnie gorące i całe szczęście ze miałam wszystko ogarnięte wcześniej, bo z tym wielkim brzuchem w upały to okropnie było.
W temacie porodu, to mam jeden za sobą sn, ale nie będę pisać jak było żeby nie straszyć.
Tyle na powitanie, mam nadzieje ze przyjmiecie mnie z powrotem :)

Hejka wszystkim ;-)
Papercut to daj znać ale też obstawiam żelazo... Co do porodu juz nie raz była mowa o tym dziewczyny nie nakrecajmy się bo ze strachu urodzimy heh :-D niestety taki nasz los musimy picierpiec ale potem będzie juz tylko lepiej znaczy oby hehe :-D
Moje maleństwo bardzo słabo się rusza ostatnio jakoś :-( martwi mnie to ale może faktycznie śpi ciągle ale ruszy się niezauważalnie dla mnie....
Jak pamiętacie ciągle mi się nie chciało pokazać na usg i dla mojej znajomej tez hehe dla brehy zabicia czasu mówiłam wam o tych wróżbach kalendarz chiński obrączka itd...
No i dziś moja znajoma była na usg jej się wróżby sprawdziły hehehe liczyła na chłopca jest dziewczynka jak z kalendarza i innych... He ja mam do lekarza na 24 maja dam wam znać czy w końcu się mi pokazało czy dalej foch :-D
Teraz nonstop joga dla ciężarnych u mnie korzystam z pogody bo ma zmienić się...
A musze formę utrzymać żeby do pracy szybko wrócić klienci dzwonią czy chociaż wrócę bo masażysty brak hehe :-D

Dziewczyny, mój suwaczek stoi w miejscu, dlaczego tak jest ??

hchyyx8dko6t722z.png

moj tez stal wiec skasowalam dziada

lenka dzwonili do mnie sami z siebie ze wynik zly ferrytyny mam 9 norma od 13 do 150 powinno sie miec kolo 50 zebym do lekarza zglosic jak najszybciej no tak cos czulam

Ostatnia edycja:
A ja odebralam wyniki I jestem szczesliwa, ze nie mam cukrzycy, wiec poszlismy sobie wczoraj na lody. Dzisiaj bardzo boli mnie gardlo I z nosa leci jakas tragedia, przeciez dopiero sie wyleczylam

moj tez stal wiec skasowalam dziada

lenka dzwonili do mnie sami z siebie ze wynik zly ferrytyny mam 9 norma od 13 do 150 powinno sie miec kolo 50 zebym do lekarza zglosic jak najszybciej no tak cos czulam
Aha widzisz nie doczytałam ;-) uu to serio kiepsko :-( no to lekarz powinien bez kolejki wziąć cie
Beatko tez mam częste infekcje gardła...

Hejka wszystkim ;-)
Papercut to daj znać ale też obstawiam żelazo... Co do porodu juz nie raz była mowa o tym dziewczyny nie nakrecajmy się bo ze strachu urodzimy heh :-D niestety taki nasz los musimy picierpiec ale potem będzie juz tylko lepiej znaczy oby hehe :-D
Moje maleństwo bardzo słabo się rusza ostatnio jakoś :-( martwi mnie to ale może faktycznie śpi ciągle ale ruszy się niezauważalnie dla mnie....
Jak pamiętacie ciągle mi się nie chciało pokazać na usg i dla mojej znajomej tez hehe dla brehy zabicia czasu mówiłam wam o tych wróżbach kalendarz chiński obrączka itd...
No i dziś moja znajoma była na usg jej się wróżby sprawdziły hehehe liczyła na chłopca jest dziewczynka jak z kalendarza i innych... He ja mam do lekarza na 24 maja dam wam znać czy w końcu się mi pokazało czy dalej foch :-D
Teraz nonstop joga dla ciężarnych u mnie korzystam z pogody bo ma zmienić się...
A musze formę utrzymać żeby do pracy szybko wrócić klienci dzwonią czy chociaż wrócę bo masażysty brak hehe :-D
Lenka ja mam to samo ostatnio dzidzia słabo sie rusza i tez mnie to martwi. Od kilku dni leniwa czasem poczuje jakis maly kopniak a tak bez rewelacji. Mojej szwagierki dzidzka to szaleje prawie 24h nie wiem to chyba od maleństwa zalezy. Kazde dziecko inne. Ale jestesmy spokojniejsze jak daja znac o sobie...

reklama
Lenka ja mam to samo ostatnio dzidzia słabo sie rusza i tez mnie to martwi. Od kilku dni leniwa czasem poczuje jakis maly kopniak a tak bez rewelacji. Mojej szwagierki dzidzka to szaleje prawie 24h nie wiem to chyba od maleństwa zalezy. Kazde dziecko inne. Ale jestesmy spokojniejsze jak daja znac o sobie...
Dokładnie moje maleństwo do niedzieli hulalo jak opetane a od poniedziałku cisza słyszę je bo non stop bulbony przelewanie jakieś pukania itd to słyszę ale nie czuje a jak już to ledwo właśnie :-( ostatnio narzekałam jak po nerach dostawałam ale teraz to jakoś smutno itd a do lekarza prawie dwa tygodnie jeszcze...
A co będziesz miała?

Do góry