reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Cześć dziewczyny. Skończyliśmy z mamą tapetowanie pokoju. Potem spróbuję wstawić zdjęcie. Pokoj wyszedł fajny taki jasniutki.
Wczoraj byłam na pobraniu krwi. Ciagle okropnie kaszle. Lekarz nie może mi zrobić przeswietlenia płuc. Podejrzewa u mnie krztusiec. Dacie wiarę myślałam że takie choroby juz nie istnieja. Ciekawa jestem czy to to. Bo objawy pasują książkowo. Chciałabym żeby to było to bo by mi dali antybiotyki i jeszcze mogłabym się cieszyć ciaza a nie ciągle coś czuję się jak moja 94letnia babcia ledwo chodzę a duszności okropne. Na wyniki muszę czekać jakieś 5 dni więc i tak po weekendzie będą.

reklama
Hej dzieczyny :) u nas majówka udana, były grille i spotaknia z rodzinom i znajomymi. Dzisiaj opdpoczywam po tym szaleństwie, niestety sama w domu bo mąż prawie do końca maja na szkoleniu :(
Peper, współczuje pracodawcy... niby w naszym kraju poliyka prorodzinna ale zmiany w prawie pracy kobiet w ciąży jak widać są potrzebne. Ja pracowałam na zastępstwo za dziewczynę w ciąży i mam takie prawa jakbym miała umowe na czas nieokreślony z tą różnicą że po macieżyńskim nie wróce do pracy (i tak bym nie wróciła bo się przeprowadzamy).
Ankaka, trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze :)
Miłego dnia dziewczyny !!! :D

Dzień dobry dziewczyny :) ja dziś kolejny wielki dzień. .. mam drugie prenatalne:) będę oglądać synka:) mam nadzieję że zobaczę dziś buzke:)) a co do pracy to nie jest dobrze.. ja na pewno pracy nie będę mieć bo mi dali na czas określony.. słownie miałam mieć pewna pracę jeszcze przez 2 lata ale w tej sytuacji mi nie przedluza. .. więc nie mam do czego wracać. . Ale mam nadzieję, że szybko cos znajde;)

@papercut współczuję sytuacji z pracą. Potraktował Cię jak zgniłe jajo, a przecież żadnego uszczerbku w związku z Twoją ciążą nie miałby. Cóż tak to jest, że gdyby ktoś potraktował tak jego żonę czy córkę to byłby święcie oburzony, a sam robi dokładnie tak samo. Nienawidzę takich cwaniaków, myślał, że sam siebie przechytrzy. Szkoda słów.
Pocieszę, że nigdy nie ma dobrego czasu na macierzyństwo czyli wyłączenie z pracy. Ja przed ciążą miałam dopiero od pół roku umowę na czas nieokreślony, wcześniej pracowałam 3,5 roku na zastępstwo. Też na pewno były niemiłe komentarze, ale czas mija, a nigdy nie poświeciłabym macierzyństwa ze względu na pracę.
Głowa do góry! Na pewno czeka na Ciebie coś znacznie lepszego :)

@Dominika81 tez zauwazylam to scalanie postow, jeszcze jak po cichutku po nas sprzatasz, nic nie krzyczysz
emoji177.png
dziee kuu jee myy ;)

hehe, właśnie się zbierałam żeby pokrzyczeć, ale mnie fryte3qa ubiegła :wink:

proszę tylko, zeby nie pisać postów pod swoimi postami, tylko korzystać z przycisku "edycja" postu jak się chce coś dopisać :wink: taki nas regulamin obowiązuje. zarówno z telefonu jak I z komutera łatwo to zrobić. z telefonu tylko gozej cytować, ale to można sobie w takim przypadku odpuścić cytowanie, a napisać nick osoby, do której chce się zwrócić :wink:
dzięki!

Mamakulka - no, czasem lepiej na ogległość z teściową :wink:
jak masz umowe o pracę, to wystarczy że wrócisz na 7/8 etatu I nie może Cię zwolnić

Basienka 28 - moi też już wysłani do szkoły I przedszkola, także troche ciszy przez chwilę :wink:

Lenka, wenaa - powodzenia na usg :yes:

helleovet - o rany :szok::szok: mam nadzieję, ze się nie potwierdzi diagnoza
czekamy na fotki po remoncie

chyba powoli wszyscy wracają z majówek :wink::-) :)
mnie dziś troche ścieło z nóg... nie wiedziałam, ze jestem aż tak zmęczona... na szczęście m zają sie dziećmi I pozwolił mi pospać

Ja takze powrotu do pracy nie bede miala. A jesli chodzi o moja firme to moze cos wymysle jesli bedzie mi sie oplace, bo mam spore oplaty lokalu, Zusy, pracownik, wiec sie zastanowie po macierzynskim czy warto :-) a jak nie to bede czegos szukac :-) Ja jeszcze tydzien i jedziemy do lekarza, bo teraz chodze co 3 tygodnie, bo tak mi zwolnienie wypisuje :-) Najgorsze, ze sie sporo podniosla i jak brala 150, tak bierze 200. Ale nie bede zmieniala w srodku ciazy lekarza :-) Takze przezyjemy :-) Ja dzis troche sprzatam, troche sie obijam. Obiad mam z wczoraj, wiec zostalo tylko ziemniaki obrac i ugotowac. Wczoraj byl barszcz z uszkami i kotlety, a dzis zabiele barszcz i zjemy z ziemniaczkami. Kotlety usmażę i obiad gotowy :-)puscilam pranie, cos tam ogarnelam i siedze :-) W sobote idziemy na wesele,ale szczerze nie chce mi sie i dlugo tam nie bedziemy. Moze do 22 i do domu, zawsze mam wymowke, ze dziecko chce spac i ciaza. Tanczyc za dużo nie bedziemy, wiec obu tylko przetrwac :-)

To widzę w weekend wszystkie się bawimy na weselach :D kreacje przygotowane? Ja praktycznie juz wszystko mam, tylko pare szczegółów dopracować, ale to na miejscu w PL. Jeszcze w piatek mini powtórka panieńskiego, bo mnie ominal. Ja zamierzam do rana tańczyć haha a pewnie padnę o 22 i będę chciała wracać. Panna młoda tez z takim brzuchem, wiec sie jednoczymy.

Ja mam w pracy umowę do końce września i nie przedłużamy. Potem nie wracam, bo to pól etatu, ale dwie zmiany i z żadnym przedszkolem, czy zlobkiem tego nie dopasuje niestety.

@papercut zostawić palanta w spokoju. Karma go dosięgnie szybciej niż myśli ;)

Kreacja juz wisi w szafie, corki tez :-) meza kosxule i spodnie piore, wiec bedzie wszystko gotowe. Jeszcze tylko musze kiupic wino, bo tak chca i kartke z zyczeniami :-) i rajstopy :-) Ale to dzis wieczor kupie :-)

reklama
Co do powrotu do pracy to u mnie akurat dobrze, od roku mam umowę na czas nieokreślony a po powrocie mimo że praca na dwie zmiany to jest specjalna jedna zmiana dla Matek- Mutterschicht :) ale mimo tego po 12stomiesiecznym macierzyńskim chcielibyśmy 2 dziecko :) takie plany a jak bedzie to się okaże:)

Do góry