reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Kochane ja pierwsza ciaze mialam z przejsciami. Mialam zagrozenie przedwczesnym porodem bo mialam juz 1.5 cm szyjke i rozwarcie 2 cm w 30 tc. Takze teraz mam miekka i w kazdej chwili z tych 2 cm moze sie zrobic 1 cm, a to dopiero 26 tc. Na poprzedniej wizycie mialam ok 4 takze skrocila mi sie bardzo w miesiac i kto wie ile moglabym miec na nastepnej wizycie.
Mnie bada za kazdym razem na samolociku i usg przez brzuch, a dodatkowo ostatnio zrobila usg dopochwowo chyba, zeby sprawdzic czy rozwarcia nie ma.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ankaka rozumiem Cię kochana. Ale na pewno będzie dobrze , masz dobrego lekarza, szybko zareagowała i dzidzia się urodzi ładnie w terminie ;)

Lenka przeżywam to samo. Dużo krwawych snów. Czasem takie głupoty , że nie chcij ! Także to hormony i podświadomie zmartwienie o dziecko dziala:)

Dziewczyny w końcu udało mi się nagrać dyskotekę w brzuchu! Dołączyłam do Was hehe Igi się postaral ładnie :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Mamakulka a co do szyjki itp to ja nie pamiętam żeby ktoś coś mi badał he albo zbadali ale mi nic nie powiedzieli i tyle bo nwm..
Co do koszmarów no ja ogólnie w sny nie wierzę nawet jeśli coś rzekomo oznacza coś i się zdarzy to raczej biorę to na zbieg ok.
Jakoś nie mam tendencji brać snów do siebie choć te w ciąży bez kitu przerażające są he ale najlepszym ukojeniem jest jak maleństwo się poruszy.
Wstałam ogarnęłam się mam wrażenie ze z dnia na dzień jestem brzydula... Jestem naturalna bardzo jasna bladynka włosy białe twarz blada i ogólnie karnacjia a dziś zauważyłam mega widoczne piegi na policzkach aaa szok pewnie były zawsze ale nie widoczne a teraz masakra :-D do tego synek od rana meczy bym kupiła mu spodnie z szelkami bo jakieś widział w telewizji he i kluci się ze mną i moim ślubnym o przejęcie większego pokoju a swój odda dziecku he

Aniu ja swoją ciążę miałam też z przeżyciami pod górkę i każda z nich kończyła się poronieniem niestety ale tak jak mówi mamakulka masz dobrego lekarza i wszystko będzie dobrze myśl pozytywnie twój nastrój udzieli się maluszkowi ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hehe mały cwaniak :D

Ja to wyglądam tak jak wyglądałam ;) tylko brzuch rośnie a tak to bez zmian.

Mi szyjkę bada na kadej wizycie i dostaje taki wydruk co i jak . W sensie gdzie łożysko, jaką szyjka itp. Także mam co.miesiac relacje z samolotu :) chodzę na nfz jakby co. Domagaj się Lenko bo to obowiązek lekarza to sprawdzić.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Moj lekarz tez mi bada co wizyte albo dopochwowo albo przez brzuch szyjka od 2mcy juz ponad 4cm. Mysle ze co jakis czas powinna byc zbadana:)

A wczoraj dzien taki sie zapowiadał kiepski zero humoru checi a taki fajny i grillek pozniej u siostry ze znajomymi fajnie ze ta majowka jest to z mezem troche pobedziemy razem :p

W UK nie ma zwyczaju badania szyjki. Ostatnio poprosiłam to z łaską mi zbadali i pytali po co chce to robić. Powiedzieli tylko że ok i tyle. Ostatnie usg było w 20tc potem juz tylko wizyty u położnej, która nie bada szyjki. Drżę o tą szyjkę bardzo, ale musze wierzyć, że bedzie ok. Tak samo nie robią wymazow i nie sprawdzają czystość pochwy i tez sie boje, żeby jakaś infekcja sie nie przyplątała.

Mamakulka a co do szyjki itp to ja nie pamiętam żeby ktoś coś mi badał he albo zbadali ale mi nic nie powiedzieli i tyle bo nwm..
Co do koszmarów no ja ogólnie w sny nie wierzę nawet jeśli coś rzekomo oznacza coś i się zdarzy to raczej biorę to na zbieg ok.
Jakoś nie mam tendencji brać snów do siebie choć te w ciąży bez kitu przerażające są he ale najlepszym ukojeniem jest jak maleństwo się poruszy.
Wstałam ogarnęłam się mam wrażenie ze z dnia na dzień jestem brzydula... Jestem naturalna bardzo jasna bladynka włosy białe twarz blada i ogólnie karnacjia a dziś zauważyłam mega widoczne piegi na policzkach aaa szok pewnie były zawsze ale nie widoczne a teraz masakra :-D do tego synek od rana meczy bym kupiła mu spodnie z szelkami bo jakieś widział w telewizji he i kluci się ze mną i moim ślubnym o przejęcie większego pokoju a swój odda dziecku he

Aniu ja swoją ciążę miałam też z przeżyciami pod górkę i każda z nich kończyła się poronieniem niestety ale tak jak mówi mamakulka masz dobrego lekarza i wszystko będzie dobrze myśl pozytywnie twój nastrój udzieli się maluszkowi ;-)
ja za to mam megapajaczki wszedzie, skora jakby przezroczysta sie zrobila

a co do synka ja do swojego mlodszego brata mialam wiele lat zal, bo mialam swoj pokoj jak sie urodzil mielismy wspolny po czym rodzice zorganizowali pokoj mniejszy od tamtego i mnie tam przeniesli bo mlodszy wiecej zabawek ma i potrzebuje miejsca na zabawe, a ja uwazalam, ze to byl moj pokoj urodzil sie drugi to powinni na reke mi pojsc a nie caly swiat sie dookola niego kreci, w zasadzie pare lat temu dopiero zaczelam sie z nim dogadywac ;p i wlasnie zaczelo sie od pokoju

reklama
ankaka - no włąśnie, to się nie dziwię, ze lekarz jest zapobiegawczy. dużo odpoczywaj I leż...
widocznie moje 2cm nie budzą niepokoju :wink: ale lekarz sprawdza na każdej wizycie, co 3 tyg.

Mamakulka - hehe, super :-) :)

Do góry