reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

haha pamiętam tę cholerną szczepionkę na hpv. Chodziłam wtedy do mojej pierwszej ginekolog, byłam nią zachwycona, bo była delikatna, dyskretna i byłą kobietą, co dla nastolatki jest dość ważne. Pierwsze wizyty super, dała mi tabletki anty. Na kolejnych zaczęłam marudzić, że od pół roku boli mnie non stop głowa i to się zbiegło z tabletkami, poprosiłam o zmianę, oczywiście nie było mowy. Wypisywała kolejne opakowania, a uwagi wpisywała na bloczku reklamowym tych tabletek. Przy kolejnej wizycie zaczęła naciskać na szczepionkę, oczywiście płatną i oczywiście cena była zabójcza. Dostałam ulotkę i czas na zastanowienie się (łaskawca:)) Wróciłam do domu i czytam, że to jest dla dziewczyn przed pierwszym stosunkiem, więc poczułam ulgę, że wybór dokonał się sam. Przyszłam na wizytę mówię co i jak, że dla mnie to już za późno, a ona zaczęła coraz bardziej natarczywie zachęcać i tłumaczyć, że wcale nie, że ważniejsze jest kryterium wieku itd. Poczułam się tak niekomfortowo jak na prezentacji odkurzacza za 17 tys. Nigdy już do niej nie wróciłam i nie zagłębiałam się w temat tych szczepionek.
Niedawno oglądałam na tvn style ten dokument i jestem przerażona.
Tabletki odstawiłam i z dnia na dzień przeszły mi migrenowe bóle głowy, libido wróciło, zeszły opuchlizny. Cieszę się, że brałam je tylko rok. Z perspektywy czasu uważam, że było to zbędne i już nigdy się na nie nie zdecyduję!
Tak się zaczęły moje fatalne przygody i wędrówka po ginekologach :)

A co do Sinupretu to ja też jestem nim zachwycona i polecam. Mam taką swoją sprawdzoną apteczkę leków perełek i on jest wśród nich.

reklama
niestety ginekolodzy jak i inni lekarze to funkcjonujące firmy a przedstawiciele dla tej branży to duża machina finansowa... łatwo nie odpuszczająca "klienta" pacjenta :(
to powoduje, że patrzę im na rece i dużo czytam
a teraz w ciąży to prawie każdy chce suplementy wypchać dla "dobra' dziecka....
i jak dla mnie tracą na wiarygodności. A szkoda bo medycyna jest dla nas i trzeba iść z postępem, a nie z instrukcjami firm :(

papercut po mg powinno się wyciszyć, ale nie przesadzaj z dawką bo jakaś norma powinna być zachowana i łatwiejszy poród będzie gdy macica sobie troszku poćwiczy

w ostrych i przewlekłych stanach zapalnych zatok, górnych i dolnych dróg oddechowych

jest 4 wlasnie sie obudzilam od bolu gardla, poswiecilam sobie latarka w telefonie mam jadowicie czerwone az do polowy podniebienia i spuchniete - ja to jestem jednak agentka bez wychodzenia z domu sie tak zalatwic..

nati mnie tez czasem przy siadaniu boli jakby ktos kija wsadzil :D

ja chyba po domu wozkiem bede jezdzic, mieszkam w na parterze wiec na to samo wyjdzie

happy to teraz trzeba na spokojnie powoli, bidulka

ojej sluchajcie ja na hpv bylam szczepiona :o

licze sobie to twardnienie brzucha co go powinno byc 6 i odkad licze jest ponad 10 na dzien a i tak to po zwiekszeniu dawki magnezu i wydaje mi sie, ze to spokojniejsze dni niz ostatnie, we wtorek gin zagadam bo martwi mnie to troche

aha i podpisuje sie pod sinupretem polecam mocno :)

U mnie też częściej twardnieje. . Niezależnie od tego ile jem magnezu... Ale myślę, że się wyrowna potem..[emoji5]

Hej ewix ja też cisza nie wiem kto mi został w brzuszku kto jest nie chce się pokazać. Co do skarpetek u współczuję ostatnio pomagałam buty założyć znajomej bo dość dużo jej jest i nie dostała do buta heh hmm juz zapomniałam jak to jest jestem w 5 miesiącu z hakiem i dalej rozmiar S brzucha brak a bynajmniej widocznego a maleństwo daje znać coraz częściej o sobie heh aż się zastanawiam jak ono tam się rusza he

No mój to juz jest sporych rozmiarów. Wczoraj leżymy sobie z mężem i on nagle mówi do mnie patrz jaki dlugi włosek a za chwile zapomniałem ze ty nie zobaczysz. Na udzie mam pieprzyka na ktorym odrasta mi taki włosek i jak go pęseta nie usunę to sobie rośnie.

reklama
dziewczyny pomocy.. co na to gardlo mozna w ciazy.. mi gin mowila ze tantum verde ale do tej pory nic sie nie zmienilo, plukanki z soli czy wody utlenionej odpadaja bo wymiotuje od razu, sa jakies tabletki do ssania dozwolone?

Do góry