okasia
Fanka BB :)
haha pamiętam tę cholerną szczepionkę na hpv. Chodziłam wtedy do mojej pierwszej ginekolog, byłam nią zachwycona, bo była delikatna, dyskretna i byłą kobietą, co dla nastolatki jest dość ważne. Pierwsze wizyty super, dała mi tabletki anty. Na kolejnych zaczęłam marudzić, że od pół roku boli mnie non stop głowa i to się zbiegło z tabletkami, poprosiłam o zmianę, oczywiście nie było mowy. Wypisywała kolejne opakowania, a uwagi wpisywała na bloczku reklamowym tych tabletek. Przy kolejnej wizycie zaczęła naciskać na szczepionkę, oczywiście płatną i oczywiście cena była zabójcza. Dostałam ulotkę i czas na zastanowienie się (łaskawca) Wróciłam do domu i czytam, że to jest dla dziewczyn przed pierwszym stosunkiem, więc poczułam ulgę, że wybór dokonał się sam. Przyszłam na wizytę mówię co i jak, że dla mnie to już za późno, a ona zaczęła coraz bardziej natarczywie zachęcać i tłumaczyć, że wcale nie, że ważniejsze jest kryterium wieku itd. Poczułam się tak niekomfortowo jak na prezentacji odkurzacza za 17 tys. Nigdy już do niej nie wróciłam i nie zagłębiałam się w temat tych szczepionek.
Niedawno oglądałam na tvn style ten dokument i jestem przerażona.
Tabletki odstawiłam i z dnia na dzień przeszły mi migrenowe bóle głowy, libido wróciło, zeszły opuchlizny. Cieszę się, że brałam je tylko rok. Z perspektywy czasu uważam, że było to zbędne i już nigdy się na nie nie zdecyduję!
Tak się zaczęły moje fatalne przygody i wędrówka po ginekologach
A co do Sinupretu to ja też jestem nim zachwycona i polecam. Mam taką swoją sprawdzoną apteczkę leków perełek i on jest wśród nich.
Niedawno oglądałam na tvn style ten dokument i jestem przerażona.
Tabletki odstawiłam i z dnia na dzień przeszły mi migrenowe bóle głowy, libido wróciło, zeszły opuchlizny. Cieszę się, że brałam je tylko rok. Z perspektywy czasu uważam, że było to zbędne i już nigdy się na nie nie zdecyduję!
Tak się zaczęły moje fatalne przygody i wędrówka po ginekologach
A co do Sinupretu to ja też jestem nim zachwycona i polecam. Mam taką swoją sprawdzoną apteczkę leków perełek i on jest wśród nich.