reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

haha pamiętam tę cholerną szczepionkę na hpv. Chodziłam wtedy do mojej pierwszej ginekolog, byłam nią zachwycona, bo była delikatna, dyskretna i byłą kobietą, co dla nastolatki jest dość ważne. Pierwsze wizyty super, dała mi tabletki anty. Na kolejnych zaczęłam marudzić, że od pół roku boli mnie non stop głowa i to się zbiegło z tabletkami, poprosiłam o zmianę, oczywiście nie było mowy. Wypisywała kolejne opakowania, a uwagi wpisywała na bloczku reklamowym tych tabletek. Przy kolejnej wizycie zaczęła naciskać na szczepionkę, oczywiście płatną i oczywiście cena była zabójcza. Dostałam ulotkę i czas na zastanowienie się (łaskawca:)) Wróciłam do domu i czytam, że to jest dla dziewczyn przed pierwszym stosunkiem, więc poczułam ulgę, że wybór dokonał się sam. Przyszłam na wizytę mówię co i jak, że dla mnie to już za późno, a ona zaczęła coraz bardziej natarczywie zachęcać i tłumaczyć, że wcale nie, że ważniejsze jest kryterium wieku itd. Poczułam się tak niekomfortowo jak na prezentacji odkurzacza za 17 tys. Nigdy już do niej nie wróciłam i nie zagłębiałam się w temat tych szczepionek.
Niedawno oglądałam na tvn style ten dokument i jestem przerażona.
Tabletki odstawiłam i z dnia na dzień przeszły mi migrenowe bóle głowy, libido wróciło, zeszły opuchlizny. Cieszę się, że brałam je tylko rok. Z perspektywy czasu uważam, że było to zbędne i już nigdy się na nie nie zdecyduję!
Tak się zaczęły moje fatalne przygody i wędrówka po ginekologach :)

A co do Sinupretu to ja też jestem nim zachwycona i polecam. Mam taką swoją sprawdzoną apteczkę leków perełek i on jest wśród nich.

reklama
niestety ginekolodzy jak i inni lekarze to funkcjonujące firmy a przedstawiciele dla tej branży to duża machina finansowa... łatwo nie odpuszczająca "klienta" pacjenta :(
to powoduje, że patrzę im na rece i dużo czytam
a teraz w ciąży to prawie każdy chce suplementy wypchać dla "dobra' dziecka....
i jak dla mnie tracą na wiarygodności. A szkoda bo medycyna jest dla nas i trzeba iść z postępem, a nie z instrukcjami firm :(

papercut po mg powinno się wyciszyć, ale nie przesadzaj z dawką bo jakaś norma powinna być zachowana i łatwiejszy poród będzie gdy macica sobie troszku poćwiczy

w ostrych i przewlekłych stanach zapalnych zatok, górnych i dolnych dróg oddechowych

jest 4 wlasnie sie obudzilam od bolu gardla, poswiecilam sobie latarka w telefonie mam jadowicie czerwone az do polowy podniebienia i spuchniete - ja to jestem jednak agentka bez wychodzenia z domu sie tak zalatwic..

nati mnie tez czasem przy siadaniu boli jakby ktos kija wsadzil :D

ja chyba po domu wozkiem bede jezdzic, mieszkam w na parterze wiec na to samo wyjdzie

happy to teraz trzeba na spokojnie powoli, bidulka

ojej sluchajcie ja na hpv bylam szczepiona :o

licze sobie to twardnienie brzucha co go powinno byc 6 i odkad licze jest ponad 10 na dzien a i tak to po zwiekszeniu dawki magnezu i wydaje mi sie, ze to spokojniejsze dni niz ostatnie, we wtorek gin zagadam bo martwi mnie to troche

aha i podpisuje sie pod sinupretem polecam mocno :)

U mnie też częściej twardnieje. . Niezależnie od tego ile jem magnezu... Ale myślę, że się wyrowna potem..[emoji5]

Hej ewix ja też cisza nie wiem kto mi został w brzuszku kto jest nie chce się pokazać. Co do skarpetek u współczuję ostatnio pomagałam buty założyć znajomej bo dość dużo jej jest i nie dostała do buta heh hmm juz zapomniałam jak to jest jestem w 5 miesiącu z hakiem i dalej rozmiar S brzucha brak a bynajmniej widocznego a maleństwo daje znać coraz częściej o sobie heh aż się zastanawiam jak ono tam się rusza he

No mój to juz jest sporych rozmiarów. Wczoraj leżymy sobie z mężem i on nagle mówi do mnie patrz jaki dlugi włosek a za chwile zapomniałem ze ty nie zobaczysz. Na udzie mam pieprzyka na ktorym odrasta mi taki włosek i jak go pęseta nie usunę to sobie rośnie.

reklama
dziewczyny pomocy.. co na to gardlo mozna w ciazy.. mi gin mowila ze tantum verde ale do tej pory nic sie nie zmienilo, plukanki z soli czy wody utlenionej odpadaja bo wymiotuje od razu, sa jakies tabletki do ssania dozwolone?

Do góry