reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Ja jadę na 7 maja - wesele, na 22 maja - chrzciny i później tez 7 lipca - wesele. Ja mam ponad 1100 km, bo spod samej granicy z Francja i Szwajcaria. Zobaczymy jak te dwa razy przetrwam :p bo ja oczywiście mysle, ze w pełni sil będę, a tu się może okazać, ze będę juz tylko leżącą krowa.

nati92 ja sobie juz nawet adapter do pasow sprawilam, bo jak zrzucilam zimowe kurtki (a raczej przestalam sie w nie miescic) to pas zaczyna przeszkadzac :)

Basia7777 turkusowy dla dziewczynek i chłopców, ja kupiłam malutkiej sukienkę w tym kolorze, nie zamierzam jej ubierać całej na rozowo. Teraz jest duży wybór uniwersalnych ciuszkow. Zazdroszczę Wam ze możecie urządzać pokoiki dla maleństwa, ja przez to ze bede pół roku u rodziców nie bede zmieniać nic z ścianami, pozostaje tylko ładnie łóżeczko udekorować;) wczoraj kupiłam w ikei, zdecydowaliśmy sie na szare;) i bedą raczej niebieskie dodatki;) jak tam zdrówko u Was? Tez czasami boli Was obszar koło pępka? Mam czasami intensywne ale krótkie boleści;-/ powinnam sie martwić? Dodam ze mam łożysko na przedniej ścianie..

Co prawda u nar remont stanal pod znakiem zapytania, ale i tak poogladac nie zaszkodzi :) Nie mam jeszcze zadnej koncepcji, tz na pewno chce miec u dzieci kolory patelowe, raczej lagodne dla oka no i uniwersalne.Paski kiedys mielismy ( sama malowalam :) ) i fajnie to wyglada, ale chyba jesli juz mialabym jakas sciane wyrozniac to wybralabym fototapete.
Jutro glukoza i o ile maly calkierm zgupi katar to pierwszy dzien adaptacyjny. Wczoraj zrobilam rewolucje w saolnie i przemeblowalam, wpadla rodzinka i dostalam opr taki, ze hoho za to, ze sama te wszystkie meble przesuwalam, ale coz moge poradzic jak mnie ciagle dupa swedzi, zeby cos zmienic :p

Mnie tak od 3 dni w pachwinach ciągnie ale to dlatego pewnie ze sie wszystko rozciąga :) brzuch też czasami pobolewa i kuje w różnych miejscach się śmieje że córeczka co chwile mnie gdzieś tam łapie i szaleje a poważnie to pewnie macica :)

Ale dzis piekny i aktywny dzien. Obiad juz o 12 jedlismy i maz nas zabral na wycieczke 30 km od domu na lody, do roznych sklepow, z corka na plac zabaw i super bylo. Teraz wrocilismy i leze pod kocykiem. Duzo sie nachodzilam i czuje zmeczenie :-) Ale bylo cudnie! A co do kolorow w pokoiku synka, to zrobie niebieski jasny, taki blekit i kremowy. Jakie mebelki dla chlopca kupowac bedziecie? Chodzi o kolor :-) U corki w pokoju mam biale :-)

140 (3).jpg 4880429_IMG_20150930_153708_BURST001_COVER.jpg 4880647_IMG_20150912_074151_BURST001_COVER.jpg 140 (1).jpg 140 (2).jpg
Tak wyglada pokoj mojej corki. Bede wprowadzac tam zmiany,szyc firanki z minnie oraz naklejac naklejki z minnie, bo moja corka przerzucila sie z elsy na myszke :-) Naklejki juz zamowione, jeszcze firanki uszyc :-)

Załączniki

• 4880429_IMG_20150930_153708_BURST001_COVER.jpg
    4880429_IMG_20150930_153708_BURST001_COVER.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 123
  • 4880647_IMG_20150912_074151_BURST001_COVER.jpg
    4880647_IMG_20150912_074151_BURST001_COVER.jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 122
  • 140 (1).jpg
    140 (1).jpg
    4 KB · Wyświetleń: 128
  • 140 (3).jpg
    140 (3).jpg