reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

basia swietny ten pokoj, faktycznie na tel sie powiekszylo zdj, ale szukam pokoikow w necie i z ta mieta to ciezko, bo najczesciej google myli ten kolor ze szmaragdem czy blekitem, ale kolorki takie unisex tylko tez przesadzic nie mozna

a ja na ulepek w koncu nie dotarlam, bo maly nadal przeziebiony, wiec nie moge mu jeszcze badan robic, a sam z babcia nie zostanie. Ciekawe co powiem gince, bo w srode wizyta :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dziewczyny potrzebuje porady bo zaczynam sie martwic. jestem w 22 tygodniu ciazy, dotychczas bylo wszystko w porzadku, mialam 6/7 kg na plusie zalezy jaki dzien, odzywiam sie zdrowo, jem jak wczesniej, naprawde rzadko pozwalam sobie na jakies odstepy. bardzo duzo chodze, pije duzo wody.. od tygodnia skoczylo mi 4 kg, martwie sie czy wszystko w porzadku, chodzi mi glownie o wody plodowe bo wiem, ze niektorym sie zatrzymaja. robilam wszystkie badania i wszystko bylo w porzadku ale naprawde mnie to martwi. jak czasem czytam ile dziewczyny jedza to tak mysle a co jesli ja bym sobie pozwolila jesc tydzien co wpadnie w rece mialabym 10 kg na plusie? masakra.. mam nadzieje, ze ktoras pomoze :(

Basienko ja mam wpisane łożysko na przedniej ścianie nisko schodzace i gin mówiła ok.

Sierpniowka do to faktycznie dużo Ci weszło ... ja nie wiem czy to ok ale lepiej zapytać lekarza.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Dziewczyny! Dziś mam wizytę i to chyba pierwsza na którą się nie denerwuje, regularnie czuję ruchy, no i półtora tygodnia temu miałam połówkowe.

BASIENKA28 mi dziś lekarz wlaśnie ma zrobić usg dopochwowo żeby dokładnie sprawdzić to łożysko, bo ostatnio mówił, że jest blisko ujścia szyjki macicy, ale też kazał się nie przejmować, a ja też się naczytałam i tak się trochę przestraszyłam, ale ten lekarz na połówkowych powiedział, ze nie dochodzi i na pewno sie podniesie jeszcze. Zobaczymy co dziś mój lekarz powie.

Fajne te pokoje, co pokazywałyście :-)

Miłego dnia :-)

basia - bardzo ładne te zestawienia kolorystyczne. ja ogólnie za błękitami na ścianach nie przepadam, bo to dość zimne kolory. ale w zestawieniu z tą mięą ładnie wyglada.
ja mam w pokoju chłopców jedną ścianę szarą, pozostałe białe I dodatki w czerwieni i granacie. tylko na podłodze ciapkowaty dywan nie pasujący do całości, ale uparli się bo im się podobał bardzo (bo w ulice I tory :wink: ), ale cóż, to ich pokój, niech mają jak chcą.
I tak już jedną ścianę mają pomazaną kredkami. na szczęście tylko jedną I to niecałą.
remont robiliśmy niecały rok temu, jak wjeżdżało duże podwójne biurko na 2 metry, dla obydwu naraz.
jeszcze tylko łóżka powinny iśc do wymiany, ale nie jest źle.

sierpniówka - to jest ten czas, ze może Ci się woda w organiźmie zaczęła zatrzymywać I dlatego taki nagły skok wagi. a ni czujesz że ci nogi I ręce zaczęły puchnąć?

Heromina - a chodzisz prywatnie czy na nfz?
jak na nfz to się nie przejmuj. oni I tak nie wpisują zawsze wszystkch badań do karty, tylko sobie rozkładają na różne wizyty, bo mają jakieś tam punkty z kasy chorych I zależy ile w danym miesiącu mają ciężarnych, ile badań, żeby im się wszystko dobrze bilansowało :wink: moja mama w służbie zdrowia, to mi mói czasem.
najwyżej umówisz się na kolejną wizytę nie za miesiąc, a za 2 tygodnie.

ja dziś miałam masakryczną noc, bo zasnęłam koło 23, obudziłam się o 2 w nocy I nie mogłam zasnąć do 5...
do 4 się przewracałam, a o 4 włączyłam sobie komp bo już nie wiedziałam co ze sobą zrobić. od 4 ptaki świergoliły na całe gardło :-D jakoś przed 5 w końcu zasnęłam, a o 6 budzik zadzwonił... dobrze że m był razno w domu, to go tylko szturchnęłam żeby wstał ogarnąc chłopaków, bo ja nie dam razy I poszłam dalej spać...

Ja ostatnio też tak miewam z tym spaniem. Właśnie od 2 do 5 rano mam bezsenność i wtedy mały czadu daje. :)

No z ta wodą to może być :)

Ja mam drewniany dom wiec ściany bez koloru ale kupiłam małemu białe meble i dodatki będą szaro miętowe. Ogólnie odcienie zieleni :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Dominika chodze prywatnie i na ostataniej wizycie ginka juz na alarm bila, ze musze miec zrobiona glukoze, bo bez tego nie ruszymy dalej z badaniami. Nawet jak jutro pojde to i tak wynikow nie bede miala na wizyte, bo mam na 9, no trudno bede swiecic oczami :p Malo tego okazalo sie, ze to jej zwolnienie jest jednak zle, tz jesli chodzi o termin to faktycznie zalezy od lekarza, chociaz babeczka ( rozmawialam z inna ) stwierdzila, ze do tej pory najdluzsze zwolnienie z jakim sie spotkala to na 60dni, ale problemem jest druk, bo teraz mialam na zaswiadczeniu,a musi byc L4. Ciekawe czemu ginkami takiego nie dala, przeciez na pewno nie raz juz wypisywala zwolnienia.

Sierpniowka ja to jestem zdania, ze jesli Cie cos niepokoi to internet malo kiedy jest dobrym zrodlem informacji, nie dlatego, ze ktos sie moze nie znac, ale rozne dolegliwosci to sparwa indywidualna i czasem przyczyna moze byc zupelnie inna niz u kogos innego, wiec jak ja mam watpliwosci to zawsze pytam lekarza, a nie szukam odp w necie czy u kolezanek :)

Ja w 1 ciazy zaczelam nagle rosnac jakos tak po polowkowym, ale nie pamietam za bardzo jak to bylo i ile, bo ja w ogole malo pamietam z poprzedniej ciazy. Moze to faktycznie wody, ale zadna nie powie tu na 100%, zadzwon do lekarza czy umow sie na wizyte i bedziesz spokojniejsza.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Dominika81 troszke twarz mi wlasnie dzisiaj spuchla, zwlaszcza okolice oczu..
dziewczyny gdybym mieszkala w Polsce oczywiscie juz dawno bym zadzwonila i zapytala ale u nas je calkiem inny system, oni podchodza za bardzo na luzie do wszystkiego, tutaj nie chodzi sie do ginekologa, 3 spotkania z lekarzem rodzinnym 3/4 z polozona i koniec, 2 usg w szpitalu. polozna trafila mi sie okropna, dla niej wszystko jest normalne, a nawet nie zbada moczu, ani morfologi a do lekarza dzwonilam pare tygodni temu z okropnym bolem to przez telefon stwierdzil ze wszystko w porzadku, dlatego szukam rady na forum bo wiem, ze lekarz tutaj mi pomoze mniej niz Wy :)

sierpniowka pewnie woda- poodserwuj swoje stopy i rece czy nie puchna. i koniecznie powiedz o tym lekarzowi. teraz doczytalam jak u was jest- kurcze slabo troche ale przy kolejnej wizycie koniecznie o tym powiedz. ja tez duzo tyje i troche puchne na twarzy ale taka moja uroda- w pierwszej ciazy bylo dokladnie tak samo

a ja dzis na to 3-4 d ide :) w nocy glupkowate sny mi sie snily- chyba z nerwow bo podswiadomie sie boje czy wsyztsko ok a z drugiej strony ciesze. jakos mi dzis slabo jest

reklama
Do góry