reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

koficzka - no właśnie dopiero byłam chora ponad 2 tyg.
A tu znowu powtórka z rozrywki się zapowiada : (((((((((((((((((((((((((((((((((((((

okasia - już dzisiaj inhalację właśnie zrobiłam

polcia - niby u mnie też nie tak intensywne, ale jednak wracają

reklama
Heronima trafila ci Sie niezla zolza:/ zeby tak Kobieta w ciazy potraktowac. Ja bym tam na nia napisala cos :) tzn wystawila jej opinie czy w Przychodni w ankiecie czy na znany lekarz :)
Bo Przeciez tez okres ciazy to na prawde bardzo delikatny czas Dla nas :(

Chwalą za fajnego lekarza na którego trafiłam. Co tolerancyjny i miły jest nawet jak próbuje mu cos wytłumaczyć moim niemieckim :p

Mala zrobiła powtórkę wieczorem. R. tak dostał po uchu... ale przytulał się do brzucha i mówił "moja córeczka" <3 Boże, sorry że się tak jaram... ale po pierwsze - to pierwsze i z każdym dniem jestem coraz bardziej zszokowana tym :p po drugie nigdy nie spodziewałam się takich rzeczy po R. Ze potrafi wykazać taka odpowiedzialność, troskę i w ogóle. Dzięki Bogu, ze ten Twardziel, Dzieciuch i Błazen odszedł przynajmniej na chwilę i trzyma wszystko w garści :p

Co za baba wstretna! Brrr nie lubię takich..

Ja też po badaniu polowkowym... Wszystko ok jak to lekarz mój wylewny powiedział hehe. Zapytałam czy duże to mówi że normalne, ale czy będzie duże to określi się w 27-28 tyg. Bo wtedy jest przyrost spory

Ja płci nie chciałam wiedzieć bo do końca nadzieja na Elene miała być, ale lekarz zapomniał....i widzę co on tam tak kręci nosem i mruzy oczy... Ogląda te nogi od tyłu i ogląda... I nagle widzę, że między tymi nogami jakaś piłeczka i między nią jakby cypelek... Mówię ja płci nie chce znać... To przestał, ale już raczej myślę że chłop będzie... Dziwię się tylko że zaglądał tam i kręcił jak widać z daleka że chłop!
Oczywiście szansę na elenka się zmniejszyły a przeważa Aleks. Zwariuje ha sama i trójka chłopów!

happy szczerze to pierwszy raz dzis wlasnie od niej uslyszalam, ze granica to 1:500, bo nawet w necie na str medycznych poswieconych ZD jest jak byk, ze norma to 1:300 i kazda lekarka, ktora prosilam o konsultacje mowila, ze granica jest bardzo minimalna nawet genetyk, bo gdyby ona mi powiedziala, ze ryzyko jest wysokie bo normal to 1:500 to bym od razu poleciala na amniopunkcje dla sw spokoju,a tak kazdy mnie uspokajal, ze ryzyko jest znikome, wiec nic nie zrobilam.

Co do samej lekarki to szok nadal trzyma i zniesmaczenie cala ta wizyta, pewnie bede miala jakas glupia noc z durnymi snami, ale postanowilam jutro poleciec jeszcze raz wozki obejrzec to sobie humor poprawie :)

Basia hehe jak by to moja mama okreslila, bedzie krolowa dla swoich chlopakow i beda Cie na rekach nosic. Mi powiedziala to samo przy Matim, ale, albo ze mnie marna krolowa,albo oni sie malo staraja, bo jeszcze tego noszenia na rekach nie doswiadczylam :p

nati jaraj sie jaraj trzeba sie cieszyc :)

ach jeszcze mi się przypomniało że robili mi tam usg takie kontrolne kurcze szybkie że nawet nie zdążyłam dobrze zerknąć heh ale dziwna sprawa wyszła, waga dzieciątka 200g tak jakby ciąża była 1,5tyg starsza bo mały powinien ważyć na tym etapie 100-150g , ciekawi mnie to hihi we wtorek mam wizytę u mojego ginekologa to zaraz powiem by to sprawdził bo mnie to nurtuje ;)

DZiewczyny jestem taka szczesliwa, dzis dostalam wiadomosc wyniki testu ze moj dzidzius jest zdrowy !!!! bedzie dziewczynka!!!! Dzisiaj sa moje urodziny, to najlepszy prezent jaki moglam otrzymac !!!!! :)))

reklama
Do góry