reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Ja mam ta z lidla z wymiennymi wklsdkami i daje radę.
Ja juz nie spie.jak zwykle. S. ma ranki wiec
Wstaje razem z nim i jus spac nie mogę...zgaga mnie meczy calymi dniami ale młodym w ciąży tez tak było:/ zaraz kawka a pozniej sprzatanie

A ja już parę razy robiłam gofry na mleku i wychodziły chrupiące. Mam gofrownicę MPM kupiłam parę lat temu w biedronce i jest ok, nawet nie wiem jaką ma moc. Wczoraj piekłam porcje dla całej rodziny. Chyba ze 30 sztuk :)

Ja też nie czuje ruchów w pierwszej ciąży czułam dopiero pod koniec 6 miesiąca a później to córcia nie dawała mi żyć tak dawało o sobie znać.
Na poprzedniej wizycie maluszek bardzo się kręcił więc też jest ruchliwy ale ja spokojnie czekam aż to poczuję.
Jutro mam wizytę nie mogę się doczekać :)
Mdłości mam różnie raz mam a raz przechodzi na 1 dzień. Ostatnio miałam spokój przez tydzień a następnie miałam taki wieczór że całą szyje miałam w popękanych krwinkach od wysiłku :(
Nie wiem co mi lekarz powie bo zastanawiam się czy będę musiała iść na chorobowe czy pozwoli mi jeszcze pochodzić.

To u mnie Mała cały tydzień zabawia, przyszedł weekend, tatuś obok i cisza hihi tylko jak siedziałam osobno albo w nocy na siku wstając ja czułam. R. się śmiał, ze czuje juz respekt haha
Ciekawe, ale być może jak ja jestem spokojna i wypoczęta, to i ona leniuchuje, a weekend to wiadomo. Ale zdecydowanie w weekend czułam dużo słabiej, niż przez te ostatnie dni.

Nic mi nie przechodzi... zatoki zatkane, urzędy dzis odpuscilam, tylko podzwonilam. Siedzę w domu z siostrzenica, bo tez chora. Tylko później do pracy, ale kurs też dzis odpuszczę, bo nie wiem jak długo pociągnę z takimi zatokami. Taki czas, ze wszyscy chorują, bo wszyscy pracownicy u mnie po kolei, ale niech się to juz skończy.

Basia777 - no, zobaczymy co ten mój lekarz zaradzi, ale mówił że to problem z pęcherzem I nie zagrażają dziecku, jedynie mi, a dziecku by zagrażał antybiotyk jakby mi dał, dlatego się wstrzymuje z wypisaniem I co 2-3 tygodnie zleca badanie. kupiłam dziś jeszcze żurawinę, będę piła.

Fimka - super, że weekend udany :yes:

natchnęłyście mnie na gofry :-D:wink: chyba wyciągnę I odkurzę dziś gofrownicę, daawno nie robiłam.

u nas dziś -3 I rano musiałam szybkę w aucie skrobać.. :baffled:

a ja wlasnie od dentysty wrocilam- kamien mi usunela i mam 8 do elczenia- umowilam sie za miesiac :)
ja mama jutro wizyte- pzreziebienie nie pzrechodzi, to znaczy lepiej ejst ale jescze troche trzyma.
u nas zimno buro i ponuro i popaduje deszcz. okropnieeeeeeeeeeeeeeeeee

i ja tez za gofry sie wezme- mzoe na jutro po wizycie :)))

nat
i duzo zdrowka ci zycze :) mnie tez trzyma bol gardla i akszel

Właśnie w ddtvn było o kosmetykach zalecanych i niezalecanych w ciąży :)

Ostatnio biję rekordy późnego wstawania, obudziłam się dopiero przed 10 i mam wrażenie, że pół dnia mi minęło :/ Chyba mój organizm potrzebuje już więcej odpoczynku i powinnam kłaść się wcześniej.

Przede wszystkim dziękuję za wszystkie rady a propos mojej swędziawki. Po wypiciu wapna obudziłam się wczoraj z piersiami, a nie jak do tej pory krowimi wymionami. Brodawki jeszcze swędzą, ale dużo mniej niż wcześniej, poza tym nie są czerwone i nabrzmiałe. Ale ulga, przez tych parę dni swędziawki prawie nabawiłam się nerwicy :/

kassia - a dali Ci normalnie znieczulenie u dentysty?
Ja bez znieczulenia nie pójdę, a właśnie by mi się przydało, bo plomba mi się ukruszyła :/

reklama
kassia - a dali Ci normalnie znieczulenie u dentysty?
Ja bez znieczulenia nie pójdę, a właśnie by mi się przydało, bo plomba mi się ukruszyła :/
daja normalne znieczulenie tylko musisz powiedziec ze w ciazy jestes i inne dawki sa- teraz te znieczulenia sa bezpieczne w ciazy

Do góry