reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

czołem!
pierwsze i drugie- sprawdziło się przeczucie i ba- nawet w chińskim kalendarzu :D ale trzecie system rozwaliło- od przeczuć po Chiny :D

nati warto mieć kilka rzeczy na 56, ja córkę urodziłam 57 cm a rzeczy na 56 nosiła półtora miesiąca jeszcze ;)

reklama
Asiunia właśnie martwię się tą cukrzycą :/ Dwa razy już robiłam glukozę, ale na czczo, ale wynik był albo trochę poniżej normy albo w dolnej granicy. Dobrze, że za chwilę czeka mnie to badanie po obciążeniu, choć obawiam się, że będę mieć problem z wypiciem glukozy :/
No nie jest to przyjemne badanie i sama obawiam się aby tego nie zwymiotować...
Moja mała urodziła się z długością 53 cm i ubranka 56 były za duże. Nosiła bity miesiąc na pewno.

Moja córeczka urodziła sie dosyć duża bo miała 3680 i 56 cm a mimo to ubranka w rozm. 56 były duże. Co prawda szybko dziecko rośnie ale mnie strasznie denerwowało ze wszystko na niej wisi. Miałam jedno ubranko w rozm. 50 i to jej ubraliśmy jako pierwsze po porodzie i było dobre. Przez pierwszy miesiąc to było najcześciej używane ubranko. Wiem ze tez musiałam coś dokupić w rozm. 56 bo miałam za mało. Myślałam ze będę miała duże dziecko bo oboje z mężem jesteśmy wysocy, wiec raczej skupiałam sie na rozm. 62. A jak zobaczyłam jakie dzidziusie sa malutkie po porodzie to wiedziałam ze przesadziłam :-)

Dziękuję asiunia mi właśnie chodzi o drugie dziecko:-)
Ja miałam takie pragnienie picia w poprzedniej ciąży, miałam cukrzycę ale wyszła po obciążeniu, bo wcześniej miałam cukier ok ...

Dokonałam zakupu 3 gazet o tematyce ciąża i macierzyństwo za całe 6 zł Otwieram dziś jedną z nich a tu taki wynalazek :)
IMG_0189 (1) (2).JPG

A ja się 3 miesiące męczyłam ;-) ;)

Załączniki

• IMG_0189 (1) (2).JPG
    IMG_0189 (1) (2).JPG
    251,6 KB · Wyświetleń: 514
@Matusiak urzedy w zwiazku z mieszkaniem :p ale jescze mnie u troche czeka, bo nie jestesmy malzenstwem. Wiec musimy isc w zwiazku z unaniem ojcostwa, do tego potrzebujemy aktow urodzenia, oczywiscie przetlumaczonych Najlepiej to wszystko przed porodem, bo nie chce jak moja kolezanka ostatnio z malym bobasem po urzedach lazic. Na szczescie ona przetarla te szlaki, w innych kwestiach siostra, wiec nie jestem taka sierotka, co nie wi gdzie z czym isc. Co nie oznacza, ze nie wkurza mnie lazenie po urzedach, zwlaszcza sama, bo R. caly czas w pracy. Taki Nasz los hihi

okasia - nieźle z tą opaską :-D:-D

nati - powodzenia w załatwianiu!

ja ze starszym synkiem nie używałam 56, ale przyznaję, ze wkurzało mnie to że było na niego za duże te 62. z drugiej strony szybko minęło, bo to raptem 4 tygodnie. dla młodszego już kupiłam 56, miałam 5 pary śpiochów I starczyło na ten miesiąc :yes:

ja robię zakupy I zaraz zbieram się na zakupy, bo w sobote urodziny synka robimy.
musze odebrać też wydruk na papierze cukrowym I upiec blaty na tort.

@Matusiak urzedy w zwiazku z mieszkaniem :p ale jescze mnie u troche czeka, bo nie jestesmy malzenstwem. Wiec musimy isc w zwiazku z unaniem ojcostwa, do tego potrzebujemy aktow urodzenia, oczywiscie przetlumaczonych Najlepiej to wszystko przed porodem, bo nie chce jak moja kolezanka ostatnio z malym bobasem po urzedach lazic. Na szczescie ona przetarla te szlaki, w innych kwestiach siostra, wiec nie jestem taka sierotka, co nie wi gdzie z czym isc. Co nie oznacza, ze nie wkurza mnie lazenie po urzedach, zwlaszcza sama, bo R. caly czas w pracy. Taki Nasz los hihi
Aha :)
Jak my jesteśmy małżeństwem to wystarczy nam tylko przetlumaczony akt małżeństwa czy urodzenia też musimy mieć czy nic nie potrzeba wtedy nam :D orientujesz się kochana może? ;)

Dokonałam zakupu 3 gazet o tematyce ciąża i macierzyństwo za całe 6 zł Otwieram dziś jedną z nich a tu taki wynalazek :)
Zobacz załącznik 750057
A ja się 3 miesiące męczyłam ;-) ;)
Hehe jaki wynalazek pierwsze widzę ciekawe czy skuteczny :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
moja corka urodzila sie 59 cm i 56 byly ok dla niej bo rozmiarowka jest rozna.

okasia ale bekaaaaaaaaaa. myslisz ze dziala?

Do góry