reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

czołem!
pierwsze i drugie- sprawdziło się przeczucie i ba- nawet w chińskim kalendarzu :D ale trzecie system rozwaliło- od przeczuć po Chiny :D

nati warto mieć kilka rzeczy na 56, ja córkę urodziłam 57 cm a rzeczy na 56 nosiła półtora miesiąca jeszcze ;)

reklama
Asiunia właśnie martwię się tą cukrzycą :/ Dwa razy już robiłam glukozę, ale na czczo, ale wynik był albo trochę poniżej normy albo w dolnej granicy. Dobrze, że za chwilę czeka mnie to badanie po obciążeniu, choć obawiam się, że będę mieć problem z wypiciem glukozy :/
No nie jest to przyjemne badanie i sama obawiam się aby tego nie zwymiotować...
Moja mała urodziła się z długością 53 cm i ubranka 56 były za duże. Nosiła bity miesiąc na pewno.

Moja córeczka urodziła sie dosyć duża bo miała 3680 i 56 cm a mimo to ubranka w rozm. 56 były duże. Co prawda szybko dziecko rośnie ale mnie strasznie denerwowało ze wszystko na niej wisi. Miałam jedno ubranko w rozm. 50 i to jej ubraliśmy jako pierwsze po porodzie i było dobre. Przez pierwszy miesiąc to było najcześciej używane ubranko. Wiem ze tez musiałam coś dokupić w rozm. 56 bo miałam za mało. Myślałam ze będę miała duże dziecko bo oboje z mężem jesteśmy wysocy, wiec raczej skupiałam sie na rozm. 62. A jak zobaczyłam jakie dzidziusie sa malutkie po porodzie to wiedziałam ze przesadziłam :-)

Dziękuję asiunia mi właśnie chodzi o drugie dziecko:-)
Ja miałam takie pragnienie picia w poprzedniej ciąży, miałam cukrzycę ale wyszła po obciążeniu, bo wcześniej miałam cukier ok ...

Dokonałam zakupu 3 gazet o tematyce ciąża i macierzyństwo za całe 6 zł Otwieram dziś jedną z nich a tu taki wynalazek :)
IMG_0189 (1) (2).JPG

A ja się 3 miesiące męczyłam ;-) ;)

Załączniki

• IMG_0189 (1) (2).JPG
    IMG_0189 (1) (2).JPG
    251,6 KB · Wyświetleń: 514
@Matusiak urzedy w zwiazku z mieszkaniem :p ale jescze mnie u troche czeka, bo nie jestesmy malzenstwem. Wiec musimy isc w zwiazku z unaniem ojcostwa, do tego potrzebujemy aktow urodzenia, oczywiscie przetlumaczonych Najlepiej to wszystko przed porodem, bo nie chce jak moja kolezanka ostatnio z malym bobasem po urzedach lazic. Na szczescie ona przetarla te szlaki, w innych kwestiach siostra, wiec nie jestem taka sierotka, co nie wi gdzie z czym isc. Co nie oznacza, ze nie wkurza mnie lazenie po urzedach, zwlaszcza sama, bo R. caly czas w pracy. Taki Nasz los hihi

okasia - nieźle z tą opaską :-D:-D

nati - powodzenia w załatwianiu!

ja ze starszym synkiem nie używałam 56, ale przyznaję, ze wkurzało mnie to że było na niego za duże te 62. z drugiej strony szybko minęło, bo to raptem 4 tygodnie. dla młodszego już kupiłam 56, miałam 5 pary śpiochów I starczyło na ten miesiąc :yes:

ja robię zakupy I zaraz zbieram się na zakupy, bo w sobote urodziny synka robimy.
musze odebrać też wydruk na papierze cukrowym I upiec blaty na tort.

@Matusiak urzedy w zwiazku z mieszkaniem :p ale jescze mnie u troche czeka, bo nie jestesmy malzenstwem. Wiec musimy isc w zwiazku z unaniem ojcostwa, do tego potrzebujemy aktow urodzenia, oczywiscie przetlumaczonych Najlepiej to wszystko przed porodem, bo nie chce jak moja kolezanka ostatnio z malym bobasem po urzedach lazic. Na szczescie ona przetarla te szlaki, w innych kwestiach siostra, wiec nie jestem taka sierotka, co nie wi gdzie z czym isc. Co nie oznacza, ze nie wkurza mnie lazenie po urzedach, zwlaszcza sama, bo R. caly czas w pracy. Taki Nasz los hihi
Aha :)
Jak my jesteśmy małżeństwem to wystarczy nam tylko przetlumaczony akt małżeństwa czy urodzenia też musimy mieć czy nic nie potrzeba wtedy nam :D orientujesz się kochana może? ;)

Dokonałam zakupu 3 gazet o tematyce ciąża i macierzyństwo za całe 6 zł Otwieram dziś jedną z nich a tu taki wynalazek :)
Zobacz załącznik 750057
A ja się 3 miesiące męczyłam ;-) ;)
Hehe jaki wynalazek pierwsze widzę ciekawe czy skuteczny :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
moja corka urodzila sie 59 cm i 56 byly ok dla niej bo rozmiarowka jest rozna.

okasia ale bekaaaaaaaaaa. myslisz ze dziala?

Do góry