reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Hej dziewczyny dzisiaj bylam w laboratorium i mnie cala reka boli tam ni soe jakos zle wbila igla a jutro wizyta i juz stres

Co do zwolnienia to moja bratowa miala chodzace do 28 tygodnia ciazy a po 28 lekarz wypisal jej lezace mimo ze wszystko w porzadku mowi ze tak teraz wypisuja i jak sie wyjdzie z domu i pzryjdzie kontrol to uratowac nas moze albo udokumentowana wizyta u lekarza wizyta w aptece udokumentowana albo wizyta u poloznen i tu jest nasz ratunek bo jak sie ma spoko polozna to ona potwierdzi ze sie bylo u niej na konsultacji

Ostatnia edycja:
reklama
chyba usg samo w sobie nie jest szkodliwe, ale ten moment badania przepływów krwi przez pępowinę jest nieprzyjemny dla maluszka, tak słyszałam kiedyś, ale nie wiem czy to prawda :wink:
ja miałam w 8 tyg żeby potwierdzić ciążę, teraz w 12 tc idę na genetyczne, potem będę miała w 20-22 tc połówkowe I potem nie wiem, ale pewnie jeśli lekarz mi nie zleci to gdzieć w 38-39 tygodniu pójdę sama.

koficzka - ja miewam zachcianki :wink::-) :)
dziś wcinam pączka, miałą rano obciążenie glukozą, to korzystam, może to mój ostatni pączek przez najbliższe pół roku :wink::-D

niunia - mnie obydwa przedramiona bola, bo rano mnie kłuli 3 razy :-(

Dominika ja juz nie moge doczekac sie obciazenia i tego pysznego picia i kucia tyle razy :-)

A co do usg to tez slyszalam ze nie jest szkodliwe tylko cos tam dzieciaczkowi koze sie nie podobac

A tak wogóle witam wszystkie nowe mamusie namnożyło się nas ostatnio

Co do zwolnień i kontroli przez ZUS
Zależy co macie wpisane w l4 symbol są dwa: leżeć i może Chodzić :-)
My w ciąży mamy przewagę bo lekarze wpisują przeważnie może chodzić więc w razie kontroli masz prawo być poza domem np.na spacerze ponieważ lekarz kazał spacerować bo ruch to zdrowie :-)

Ja dzisiaj byłam na nastawieniu kręgosłupa szyjnego i biodrowego ale ulga :-)
Kręgosłup nie boli i nawet brzuch mi pięknie się wyluzowal nie boli tak. W ciąży niestety wszystko się przestawia u mnie

Basia777- a można takie nastawianie robić w ciąży?
Wydawało mi się że nie.
Ja też mam straszne problem z kręgosłupem

Mi sie wlasnie zachcialo dzisiaj siekanych golabkow:tak: no I narobilam sie jak glupia, teraz mnie plecy bola:wink: a ostatnio mam faze na ptasie mleczko ...pycha:rolleyes:

przy pierwszej ciąży miałam co 3-4 ty usg (pod koniec ciąży co 3 tyg) dzieki temu wykryto że córka 3 razy pępowiną obkręcona była i oczywiście patologia ciąży i monitoring....

przy synku raz w miesiącu miałam usg później tez ale lekarza nic nie niepokoiło, teraz mam podobnie przez badania prenatalne przesunełą się wizyta z stycznia na luty :) nie mam zmartwień, że coś nie tak itp jestem dobrej mysli, tu badania tu usg ciągle coś z tą ciążą ;)

więc zakaz zmartwień baby sierpniowe!
macie zachcianki? ja dziś robie ciasto czekoladowe :D

Z zachciankami ciezko stwierdzic, raczej mam odechcianki. Slodkie zdjem jak mi dadza czasem, ale zazwyczaj nie moge patrzec. Ewentulnie jakis cukierek owocowy, to tak, ale czekolada i tego typu rzeczy odpadaja.
Od wczoraj w ogole na jedzenie nie moge patrzec, ale jem, bo jak mam pusty zoladek, to zaram mi niedobrze. Wytrzymalam juz tyle bez zadnych wymiotow, ze nie dam za wygrana! :p

Ze zdrowiem coraz gorzej... przeziebienie na calego, a w pracy do 17 trzeba siedziec... jeszcze dwa dni i wracam do mojej polowy etatu. Podziwiam te z Was, ktore pracuja na pelny etat. Ja tylko 3 takie tygodnie, ale mnie wykonczyly i dobily... a tu dobra mina do zlej gry, bo nie lubie nikogo martwic i obciazac.
Jeszcze po pracy kurs do 20... trzymajcie kciuki zebym przetrwala ten dzien!

Oo matko to na prawdę długo...
Ja mam to samo, pierwsze usg w 7 tyg potwierdzające, a teraz będzie między 11 a 13 tyg a później w 20. W ogóle w uk polozna zobaczy mnie po raz pierwszy za tydzień, rodzinny nawet mi badań krwi ani moczu nie robil, wszystko będzie na 1 wizycie u położnej. Usg miałam zrobione prywatnie w Pl i od tamtej pory malucha nie widziałam.

reklama
Tak bym poszła na masaż. Przed ciążą wykupiłam cały pakiet masaży, a w połowie dowiedziałam się o ciąży. Tak by mi się teraz przydały :/

Do góry