reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Hej dziewczyny dzisiaj bylam w laboratorium i mnie cala reka boli tam ni soe jakos zle wbila igla a jutro wizyta i juz stres

Co do zwolnienia to moja bratowa miala chodzace do 28 tygodnia ciazy a po 28 lekarz wypisal jej lezace mimo ze wszystko w porzadku mowi ze tak teraz wypisuja i jak sie wyjdzie z domu i pzryjdzie kontrol to uratowac nas moze albo udokumentowana wizyta u lekarza wizyta w aptece udokumentowana albo wizyta u poloznen i tu jest nasz ratunek bo jak sie ma spoko polozna to ona potwierdzi ze sie bylo u niej na konsultacji

Ostatnia edycja:
reklama
chyba usg samo w sobie nie jest szkodliwe, ale ten moment badania przepływów krwi przez pępowinę jest nieprzyjemny dla maluszka, tak słyszałam kiedyś, ale nie wiem czy to prawda :wink:
ja miałam w 8 tyg żeby potwierdzić ciążę, teraz w 12 tc idę na genetyczne, potem będę miała w 20-22 tc połówkowe I potem nie wiem, ale pewnie jeśli lekarz mi nie zleci to gdzieć w 38-39 tygodniu pójdę sama.

koficzka - ja miewam zachcianki :wink::-) :)
dziś wcinam pączka, miałą rano obciążenie glukozą, to korzystam, może to mój ostatni pączek przez najbliższe pół roku :wink::-D

niunia - mnie obydwa przedramiona bola, bo rano mnie kłuli 3 razy :-(

Dominika ja juz nie moge doczekac sie obciazenia i tego pysznego picia i kucia tyle razy :-)

A co do usg to tez slyszalam ze nie jest szkodliwe tylko cos tam dzieciaczkowi koze sie nie podobac

A tak wogóle witam wszystkie nowe mamusie namnożyło się nas ostatnio

Co do zwolnień i kontroli przez ZUS
Zależy co macie wpisane w l4 symbol są dwa: leżeć i może Chodzić :-)
My w ciąży mamy przewagę bo lekarze wpisują przeważnie może chodzić więc w razie kontroli masz prawo być poza domem np.na spacerze ponieważ lekarz kazał spacerować bo ruch to zdrowie :-)

Ja dzisiaj byłam na nastawieniu kręgosłupa szyjnego i biodrowego ale ulga :-)
Kręgosłup nie boli i nawet brzuch mi pięknie się wyluzowal nie boli tak. W ciąży niestety wszystko się przestawia u mnie

Basia777- a można takie nastawianie robić w ciąży?
Wydawało mi się że nie.
Ja też mam straszne problem z kręgosłupem

Mi sie wlasnie zachcialo dzisiaj siekanych golabkow:tak: no I narobilam sie jak glupia, teraz mnie plecy bola:wink: a ostatnio mam faze na ptasie mleczko ...pycha:rolleyes:

przy pierwszej ciąży miałam co 3-4 ty usg (pod koniec ciąży co 3 tyg) dzieki temu wykryto że córka 3 razy pępowiną obkręcona była i oczywiście patologia ciąży i monitoring....

przy synku raz w miesiącu miałam usg później tez ale lekarza nic nie niepokoiło, teraz mam podobnie przez badania prenatalne przesunełą się wizyta z stycznia na luty :) nie mam zmartwień, że coś nie tak itp jestem dobrej mysli, tu badania tu usg ciągle coś z tą ciążą ;)

więc zakaz zmartwień baby sierpniowe!
macie zachcianki? ja dziś robie ciasto czekoladowe :D

Z zachciankami ciezko stwierdzic, raczej mam odechcianki. Slodkie zdjem jak mi dadza czasem, ale zazwyczaj nie moge patrzec. Ewentulnie jakis cukierek owocowy, to tak, ale czekolada i tego typu rzeczy odpadaja.
Od wczoraj w ogole na jedzenie nie moge patrzec, ale jem, bo jak mam pusty zoladek, to zaram mi niedobrze. Wytrzymalam juz tyle bez zadnych wymiotow, ze nie dam za wygrana! :p

Ze zdrowiem coraz gorzej... przeziebienie na calego, a w pracy do 17 trzeba siedziec... jeszcze dwa dni i wracam do mojej polowy etatu. Podziwiam te z Was, ktore pracuja na pelny etat. Ja tylko 3 takie tygodnie, ale mnie wykonczyly i dobily... a tu dobra mina do zlej gry, bo nie lubie nikogo martwic i obciazac.
Jeszcze po pracy kurs do 20... trzymajcie kciuki zebym przetrwala ten dzien!

Oo matko to na prawdę długo...
Ja mam to samo, pierwsze usg w 7 tyg potwierdzające, a teraz będzie między 11 a 13 tyg a później w 20. W ogóle w uk polozna zobaczy mnie po raz pierwszy za tydzień, rodzinny nawet mi badań krwi ani moczu nie robil, wszystko będzie na 1 wizycie u położnej. Usg miałam zrobione prywatnie w Pl i od tamtej pory malucha nie widziałam.

reklama
Tak bym poszła na masaż. Przed ciążą wykupiłam cały pakiet masaży, a w połowie dowiedziałam się o ciąży. Tak by mi się teraz przydały :/

Do góry