reklama
Te różnice wynikają z tego, że owulacja mogła być szybciej lub później. Ja mam zawsze później, więc ciąża z usg młodsza.
Też liczę, że na prenatalnych się płci dowiemy. W pierwszej ciąży lekarz trafił, ale nie dawał stu procent gwarancji.
Też liczę, że na prenatalnych się płci dowiemy. W pierwszej ciąży lekarz trafił, ale nie dawał stu procent gwarancji.
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Happymama u nas termin z usg wyznaczaja tylko na usg genetycznym bo niby wtedy jest najdokladniejszy.
Fimka
Fanka BB :)
asz - owulacja i/lub różnice w zagnieżdżeniu, które następuje od 6-12 dni po owu.
Czyli czasami aż tydzień różnicy
Czyli czasami aż tydzień różnicy
niunia102
Mika nikt cie nie wygoni:-)
Asiunia1988
U jednej dziewczyny zarodek zagnieździ się 6 dni po owu u innej 10 a te kilka dni na wczesnym etapie ciązy to 1 mm każdego dnia
U mnie owulacja była 16 dc , spadek temperatury miałam 8 i 9 dnia po owu potem znowu zaczęła roznąć a 10-11 dni po owu test już był pozytywny
U mnie owulacja była 16 dc , spadek temperatury miałam 8 i 9 dnia po owu potem znowu zaczęła roznąć a 10-11 dni po owu test już był pozytywny
Heromina
hej
My juz po badaniu. Szprota jest o tydz wieksza ma 6,12cm, baaardzo dlugie nogi i odstajace uszy hehe. Wszystko w normie, serce wali jak dzwon. Synek nie mogl sie napatrzyc na dzidziusia i zadowolony wszystkim opwiadal, ze widzial glowe i pupe hehe. Plci nie znamy, bo kobietka powiedziala, ze najszybciej 15-17tc, a dzis nawet gdyby bardzo chciala to nie moglaby sprawdzic, bo dziecie sobie na brzuszku lezalo. Poza tym usadowilo mi sie pod samymi cyckami prawie, bardzo wysoko i dlatego zapewne tak mi brzuch wywalilo.
Ja juz od jakiegos czasu czuje rybke plywajaca, ale dziwilo mnie, ze tak szybko. Dzis lekarka powiedziala, ze po 1 maluch siedzi wysoko, wiec wszystko mam bardzo scisniete i moge juz czuc jak sie przekreca, po 2 w drugiej ciazy mozna te ruchy poczuc wczesniej.
Dzis mialam drugie usg od momentu potwierdzenia ciazy, wiec w 11 nie mialam usg, ale teraz jestem w 12 i szprota ma 6,12cm. Jak siadam na krzesle to pierwsze wrazenie jakbym siadala na balonie
Ja tez to uslyszalam
M zadzwonilismy do rodziny meza, bo mieszkaja na poludniu polski, moja mam dowiedziala sie jak tylko test zrobilam, a reszta rodziny zajela sie wlasnie moja mama.
Tez sie czesto wkurzam i robie awanti o bzdury, ale to tylko do meza taka jestem
My juz po badaniu. Szprota jest o tydz wieksza ma 6,12cm, baaardzo dlugie nogi i odstajace uszy hehe. Wszystko w normie, serce wali jak dzwon. Synek nie mogl sie napatrzyc na dzidziusia i zadowolony wszystkim opwiadal, ze widzial glowe i pupe hehe. Plci nie znamy, bo kobietka powiedziala, ze najszybciej 15-17tc, a dzis nawet gdyby bardzo chciala to nie moglaby sprawdzic, bo dziecie sobie na brzuszku lezalo. Poza tym usadowilo mi sie pod samymi cyckami prawie, bardzo wysoko i dlatego zapewne tak mi brzuch wywalilo.
A jak macie z ruchami dzieci czujecie juz coś? Ja mam takie dziwne uczucie od paru dni jakbym coś czula. A to przeciez za wczesnie. Z synkiem w 15tyg czulam. Chyba sobie wmawiam
Ja juz od jakiegos czasu czuje rybke plywajaca, ale dziwilo mnie, ze tak szybko. Dzis lekarka powiedziala, ze po 1 maluch siedzi wysoko, wiec wszystko mam bardzo scisniete i moge juz czuc jak sie przekreca, po 2 w drugiej ciazy mozna te ruchy poczuc wczesniej.
Ile mierzyły wasze maluszki gdy byłyście na wizycie w 11 tygodniu z hakiem? Moje małe ma 5,5 cm w 11 tydzień 2 dzień, a aniołek w 11 tydzień 5 dzień na prenatalnych miał 5 cm.
I mam jeszcze jedno pytanko, czy jak siadacie np na krześle to odczuwacie jakiś dyskomfort? Ja mam wrażenie że siadam na jakiejś piłce, która jest wewnątrz mnie
Dzis mialam drugie usg od momentu potwierdzenia ciazy, wiec w 11 nie mialam usg, ale teraz jestem w 12 i szprota ma 6,12cm. Jak siadam na krzesle to pierwsze wrazenie jakbym siadala na balonie
zwlaszcza ze to drugie. Ponoc szybciej brzuch rosnie
Ja tez to uslyszalam
Jakie mialyscie pomysly zeby powiedziec rodzince o ciazy
M zadzwonilismy do rodziny meza, bo mieszkaja na poludniu polski, moja mam dowiedziala sie jak tylko test zrobilam, a reszta rodziny zajela sie wlasnie moja mama.
Co do nastroju, przez te mdłości (niestety wróciły) jestem okropna.
Ciągle na wszystko narzekam i nic mi się nie chce.
Jestem marudna, wybuchowa i płaczliwa.
Samej siebie nie lubię
Skaczę mężowi do gardła o byle pierdołę.
Na szczęście jeszcze mam cierpliwość do synka.
Tez sie czesto wkurzam i robie awanti o bzdury, ale to tylko do meza taka jestem
Ostatnia edycja:
reklama
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
U mnie zagniezdzenie rowny tydzirn przed terminrm @ wiem bo krwawienie mialam