reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Hej dziewczyny i jak ma już która ten detektor tętna?
Dziś dostałam, na szybkiego próbowałam wyszukać i nie znalazłam bo córka zabierała nową zabawkę, ale nasze serca słychać było. Niebawem kładę się i szukam maluszka , choć szczerze to nawet nie mam pojęcia gdzie może być, ma jeszcze tyle miejsca ze pewnie swobodnie fika :)
Wydało mi się że dziś poczułam właśnie takie fikanie, położyłam rękę w okolicach blizny po cc i falowało tam okrutnie a ja czułam ocieranie delikatne. Tylko nie wiem czy to nie moje schizy :)))

Dziś dostałam, na szybkiego próbowałam wyszukać i nie znalazłam bo córka zabierała nową zabawkę, ale nasze serca słychać było. Niebawem kładę się i szukam maluszka , choć szczerze to nawet nie mam pojęcia gdzie może być, ma jeszcze tyle miejsca ze pewnie swobodnie fika :)
Wydało mi się że dziś poczułam właśnie takie fikanie, położyłam rękę w okolicach blizny po cc i falowało tam okrutnie a ja czułam ocieranie delikatne. Tylko nie wiem czy to nie moje schizy :)))

Dzieki kochana za odpowiedz a i daj znac jak znajdziesz malenstwo.

Fimka, ale to nie jest tak, że komórki się dzielą już od połączenia z plemnikiem? I wtedy mniej ważne, kiedy się zagnieździ, troche mniejsze lub większe?

Cytuję:
"Zapłodniona komórka (zygota) to jeszcze nie początek nowego życia. Teraz przez parę dni wędruje przez jajowód, nieustannie dzieląc się, przy czym jednocześnie nie zwiększa swojego rozmiaru."

Dopiero jak się zagnieżdża i z resztek pęcherzyka, z którego uwolniło się jajeczko powstaje ciałko żółte, to zarodek zaczyna rosnąć i się rozwijać, czyli nie w momencie połączenia :)

hey dziewczyny
u mnie kosznarny ból głowy cisnienie raz 98 na 80 a potem 141 na 80
i od dwoch dni jem jaj nie wiem i juz z minus 5 kg zrobiło się minus 3,3. wczoraj rzuciłam się w sklepie na pyzy ziemniaczane z miesem i sama zjadłam na raz ponad pół paczki okraszone cebulka i boczkiem.

pisałyscie o humorach no ja od kilku dni warcze o byle co na męża ...tak mnie denerwuje każda blachostka:(

u mnie tarczyca rozwalona juz od 20 lat i lekarz mi powiedział ze w ciąży najbezpieczniej miec w okolicach 1. U mnie spadł do 0,3 ale powiedział ze nie ma vo panikować lepiej niższe niż wyższe.

Dziś dostałam, na szybkiego próbowałam wyszukać i ni
a jaki zamówiłas?

Karolkaga a co robisz jak głowa tak boli? Bo mnie dzisiaj znowu bolała głowa, przez ciśnienie, tylko ja to drugie mam wysokie 140/91caly przód, skronię, oko, takie pulsowanie, aż łzy same mi leciały...dobrze,że mój maluszek spal... to był jakiś koszmar, dobrze, że we wtorek wizyta, może lekarz coś zaradzi, bo tak nie da się funkcjonować.

Dziewczynki a na te badania prenatalne to wpuszczą męża ??? ;)
Bo udało mu się wziąść wolne tego dnia i ciekawa jestem czy będzie mógł wejść ze mną,
czy to zależy od kliniki ?

reklama
Do góry