reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Asiunia no właśnie dalas do myślenia, ale wydaje mi sie, że nie, bo ja chodzę niestety prywatnie do gina i wszystkie wyniki mam płatne, bo była to wizyta prywatna...Ale jeżeli coś mi wypada, że potrzebuje częściej niż raz w miesiącu to mój lek .dopisuje mnie na NFZ...więc myślę, że trochę od lekarza to zależy też i od jego dobrych chęci:-)

reklama
a nic nie mówcie o tym zmęczeniu...
spałam za dnia, mąż dzieci na sanki wziął a ja spałam i dalej zmęczona jestem....

ewix pierwszy raz słysze o kolorowych receptach, ale weź zobacz z boku refundacja 100% powinno być, ale jak jest recepta to chyba dobrze bo jakby nie dał skierowania to by na kartce napisał bez pieczątki i tyle

zdrówka chorym
Ale to nie recepta tylko skierowania do laboratorium. No nic dowiem się w czwartek jak pójdę na badania

Aneta-z blizniakami mozna wcześniej i po 2 w drugiej ciąży wcześniej czuje się ruchy. Mi tez płci powiedzieć nie chciali ale na foto bylo widac i po konsultacji z polskim lekarzem wiemy sa na 75%dziewczynka ale czekamy do nastepnego usg na potwierdzenie
Co do chorowania nie choruje prawie nigdy ale ból głowy mnie zabija ostatnio
Dziś zaczynam 14tc kurcze az uwierzyć nie mogę :) drugi trymestr :) ahh jak fajnie

Ja mam prenatalne 11.02 jestem taka ciekawa. Szkoda ze mojego meza nie bedzie. Ale co zrobic wyplynal w morze i wroci w kwietniu. Wtedy to juz będę miala brzusio zwlaszcza ze to drugie. Ponoc szybciej brzuch rosnie :)

Jakie mialyscie pomysly zeby powiedziec rodzince o ciazy. My zrobilismy koszulke dla starszego z napisem "juz niedlugo bede starszym bratem" ciekawe czy sie ktos zorientuje. Akurat jutro wyprawiamy urodziny starszego wiec jest fajna okazja do przekazania dobrych wiesci

Witam wszystkie Panie
Dużo zdrowia dla tych chorych i tych zdrowych aby nie chorowały.
nie wiem jak wy ale ja mam juz dość zimy niby pieknie niby śnieg ale jak o 6:30 w autku widzę -12 to az mi sie płakać chce
zreszta ostatnio mam takie płaczliwe nastroje w sumie bez powodu w połączeniu z brakiem energi szczególnie po południu czuje sie jak kupka nieszczęścia
o porządnym sprzątaniu i praniu nie ma mowy

Dziewczyny a orientujecie się czy lekarz, który przyjmuje prywatnie wypisze mi skierowanie do endokrynologa na NFZ? Bo właśnie koleżanka taka myśl mi podsunęła...

Niestety raczej nie wypisze.

tuptup - mam to samo :(

happymum - chyba suwaczek Ci stanął, bo pokazuje 12t5d (czyli 13tc).
A mówisz, że już 14tc. Kuknij sobie, bo może coś się przestawiło ;)
No i po cichutku gratuluję córci :)

----------------------------------------

Co do nastroju, przez te mdłości (niestety wróciły) jestem okropna.
Ciągle na wszystko narzekam i nic mi się nie chce.
Jestem marudna, wybuchowa i płaczliwa.
Samej siebie nie lubię :(
Skaczę mężowi do gardła o byle pierdołę.
Na szczęście jeszcze mam cierpliwość do synka.

Ja jutro jadę na badania laboratoryjne przed wizytą 02.02.
Na niektóre wyniki czeka się do 5 dni roboczych, więc muszę zrobić szybciej.

Jakiś pomysł na bezmięsny obiad podrzucicie?
Byle nie ryba, bo też nie dam rady obrobić :p

witam Was!

na początku gratuluję udanych wizyt!

dziś byłam na badaniach i kurcze pieęgniarka mi się źle wkuła, tzn nie mogła trafić w żyłe, taka moja uroda, wciąż narzekają przy pobraniu krwi :) i ręka mni boli :( widzę, że sporo dziewczyn ma problemy z tarczycą, zastanawiam się jak mi wyjdzie w tsh, bo w pierwszej ciąży nie miałam badania wogóle...
dziś z synkeim byłam też na szczepieniu, już wezwanie dostałam :) ale akurat zdrowiutki jest,więc poszłam, dobrze, że kolejne szczepienie dopiero za jakieś parę lat, będę teraz synka bacznie obserwować, bo ja z tych szczepiących, ale opóźniających szczepienia, i bardzo uważających by dziecko było zdorwe, a po szczepieniu unikanie możliwych infekcji ...

wizytę mam w poniedziałek i już doczekać się nie mogę... chyba bym była spokojna jak bym miała wizytę co tydzień, bo te trzy tygodnie przelecą szybko, ale zawsze jakiś niepokój jest

co do płci to mi w pierwszej ciąży lekarz o płci powiedział około 16/17 tygodnia i potem już cały czas potwierdzał, że chłopiec, ciekawe jak teraz będzie... pzreczucie na dziewczynkę, ale będę się cieszyła i z chłopca i z dziewczynki, nie mam preferencji żadnych :) w pierwszej ciąży chciałam dziewczynkę, ale potem już tak się nastawiłam na chłopca, że prawie wszystk niebieskie :)

hellevoet fajny pomysł z tą koszulką :)

trzymam kciuki za wszystkie wizytujące!!!

Ostatnia edycja:
reklama
znajoma na forum dla wielodzietnych niedawno pisała że robiła prenatalne u dobrego fachowca ze świetnym sprzętem , powiedział że będzie dziewczynka, znajoma już sobie pokupowała różowe wdzianka a na kolejnym usg 3d 100% chłopak :D dlatego ja bym się nie nastawiała tak szybko na płeć. Osobiście wolę poczekać z poznawaniem do połówkowego ;)

Do góry