reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Okasia ja mam to samo,przez mdlosci schudlam 5 a teraz apetyt za dwoje i martwie sie zeby znow 20kg nie przytyć.
Ja dziś zaczynam 12tc nerwy mi troche opuściły,piersi nadal bolą ale nie tak bardzo...mdlosci nie mam ale wstręt do kawy i żółtego sera mam nadal...ciagle glodna jestem i najlepiej wchodza mi kanapiki z pasztetem albo wędlina i cebulą...

reklama
Ewix124 idealnie Cię rozumiem, mam teściową blisko i też mogłabym korzystać z jej uprzejmości i udawać się na obiady, ale nie mam siły tam siedzieć. W domu zawsze mogę się położyć albo usiąść w dogodnej pozycji, a u teściowej za stołem na krześle i tak kilka godzin.

Zamówiłam zakupy na jutro i będę próbowała zrobić barszcz ukraiński. Mam nadzieję, że zapachy mnie nie pokonają :/
mniam ale bym zjadlaaaaaaaaa

Ja w pierwszej ciazy startowalam z 60kg. Po kazdej ciazy zostaly mi po 2kg wiec teraz mam 66kg i starsznie mnienwkurza ze znow bede miala dodatkowe 2kg. Mialam nadzieje ze wreszcie uda mi sie zrzucic i wreszcie swobodnie miescic sie w moje ulubione ubrania. Z drugiej strony jest bardzo szczesliwa (mimo "wpadki") ze znow we mnie rozwija sie czlowiek :), kolejna osoba do kochania. Mimo mojej gromadki bardzo ucieszylabym sie gdyby bly to blizniaki bo zawsze o nich marzylam.

My musimy zmienic auto bo w tym juz ledwo sie miescimy wiec ostatnio grzebiemy w necie w poszukiwaniu idealu dla nas.

Dobrej niedzieli Wam zycze.

Ps. Troche sie denerwuje czy napewno to ciaza. Juz nie moge doczekac sie wizyty, a to dopiero w piatek

Ewix124 idealnie Cię rozumiem, mam teściową blisko i też mogłabym korzystać z jej uprzejmości i udawać się na obiady, ale nie mam siły tam siedzieć. W domu zawsze mogę się położyć albo usiąść w dogodnej pozycji, a u teściowej za stołem na krześle i tak kilka godzin.

Zamówiłam zakupy na jutro i będę próbowała zrobić barszcz ukraiński. Mam nadzieję, że zapachy mnie nie pokonają :/
To fakt do teściów nie lubię jeździć bo malo ze sztywni wszyscy to jeszcze śmierdzi fajkami i jak tylko wchodzę do mieszkania to mnie mdli. A u moich rodziców to i położyć sie mogę i nikt mi uwagi nie zwraca

słodka owsianka trzymam kciuki!

happymum dobrze, że mdłości już minęły, 12 tydzień czyli jak w zegarku. Ja też mam wstręt do kawy, a do tego herbaty, soków itp. Piję tylko wodę niegazowaną żywiec zdrój, bo inne śmierdzą :/ Czasem dla odmiany piję żywiec zdrój gazowaną. Także mąż nie musi mnie specjalnie pytać co zrobić do picia.

Chyba znów bierze mnie przeziębienie :/

Ja w pierwszej ciazybprzytylam 11 kg po porodzie musialam byc na diecie eliminacyjnej i kilka misiecy po porodzie wazylam juz 16 kg mniej. Po zaprzestaniu karmienia kilka kg znowu przybylo ale cwiczylam z Chodakowska i schudlam. Potem kolejna ciaza i do 17 tygodnia przybylo mi 2 kg. Po poronieniu schudlam w kilka dni ale w drugim cyklu te 2 kg wrocily i w sumie zaczynam od tej wagi z ktora skonczylam. Dzis na wadze 1, 5 kg wiecej we wtorek zaczynam 11 tydzien.
Mam nadzieje ze nie przekrocze 15 kg.
Happy osoby szczuplutkie z zalecen lekarza powinny wiecej przytyc wiec nie martw sie :)
Wazne zeby dziecko bylo zdrowe a z waga jakos sobie poradzimy.

Asiunia dla mnie morma to 14-18kg w pierwszej przytylam 20kg a 14kgmniej mialam dzien po porodzie,mi nawet nie chodzi o wage a o stan skory później po 1 ciazy mam troche rozstępów na udach i biodrach ale zero obwislej skóry boje się ze po drugiej tak dobrze nie będzie

Ja wlasnie musze cwiczyc poza domem, bo sama bym sie na bank nie zebrala :p

Wyprawke mam po synku, wiec ciuchy mi odpadaja, bo od narodzin, az do teraz niczego nie oddalam hehe. Oczywiscie o ile bedzie chlopak, ale dla dziewczynki tez mam troche. Jedynie wozek, przewijak i wiaderko do kapieli, a tak to pewnie jakies tam drobiazgi.

reklama
Do góry