reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Okasia ja mam to samo,przez mdlosci schudlam 5 a teraz apetyt za dwoje i martwie sie zeby znow 20kg nie przytyć.
Ja dziś zaczynam 12tc nerwy mi troche opuściły,piersi nadal bolą ale nie tak bardzo...mdlosci nie mam ale wstręt do kawy i żółtego sera mam nadal...ciagle glodna jestem i najlepiej wchodza mi kanapiki z pasztetem albo wędlina i cebulą...

reklama
Ewix124 idealnie Cię rozumiem, mam teściową blisko i też mogłabym korzystać z jej uprzejmości i udawać się na obiady, ale nie mam siły tam siedzieć. W domu zawsze mogę się położyć albo usiąść w dogodnej pozycji, a u teściowej za stołem na krześle i tak kilka godzin.

Zamówiłam zakupy na jutro i będę próbowała zrobić barszcz ukraiński. Mam nadzieję, że zapachy mnie nie pokonają :/
mniam ale bym zjadlaaaaaaaaa

Ja w pierwszej ciazy startowalam z 60kg. Po kazdej ciazy zostaly mi po 2kg wiec teraz mam 66kg i starsznie mnienwkurza ze znow bede miala dodatkowe 2kg. Mialam nadzieje ze wreszcie uda mi sie zrzucic i wreszcie swobodnie miescic sie w moje ulubione ubrania. Z drugiej strony jest bardzo szczesliwa (mimo "wpadki") ze znow we mnie rozwija sie czlowiek :), kolejna osoba do kochania. Mimo mojej gromadki bardzo ucieszylabym sie gdyby bly to blizniaki bo zawsze o nich marzylam.

My musimy zmienic auto bo w tym juz ledwo sie miescimy wiec ostatnio grzebiemy w necie w poszukiwaniu idealu dla nas.

Dobrej niedzieli Wam zycze.

Ps. Troche sie denerwuje czy napewno to ciaza. Juz nie moge doczekac sie wizyty, a to dopiero w piatek

Ewix124 idealnie Cię rozumiem, mam teściową blisko i też mogłabym korzystać z jej uprzejmości i udawać się na obiady, ale nie mam siły tam siedzieć. W domu zawsze mogę się położyć albo usiąść w dogodnej pozycji, a u teściowej za stołem na krześle i tak kilka godzin.

Zamówiłam zakupy na jutro i będę próbowała zrobić barszcz ukraiński. Mam nadzieję, że zapachy mnie nie pokonają :/
To fakt do teściów nie lubię jeździć bo malo ze sztywni wszyscy to jeszcze śmierdzi fajkami i jak tylko wchodzę do mieszkania to mnie mdli. A u moich rodziców to i położyć sie mogę i nikt mi uwagi nie zwraca

słodka owsianka trzymam kciuki!

happymum dobrze, że mdłości już minęły, 12 tydzień czyli jak w zegarku. Ja też mam wstręt do kawy, a do tego herbaty, soków itp. Piję tylko wodę niegazowaną żywiec zdrój, bo inne śmierdzą :/ Czasem dla odmiany piję żywiec zdrój gazowaną. Także mąż nie musi mnie specjalnie pytać co zrobić do picia.

Chyba znów bierze mnie przeziębienie :/

Ja w pierwszej ciazybprzytylam 11 kg po porodzie musialam byc na diecie eliminacyjnej i kilka misiecy po porodzie wazylam juz 16 kg mniej. Po zaprzestaniu karmienia kilka kg znowu przybylo ale cwiczylam z Chodakowska i schudlam. Potem kolejna ciaza i do 17 tygodnia przybylo mi 2 kg. Po poronieniu schudlam w kilka dni ale w drugim cyklu te 2 kg wrocily i w sumie zaczynam od tej wagi z ktora skonczylam. Dzis na wadze 1, 5 kg wiecej we wtorek zaczynam 11 tydzien.
Mam nadzieje ze nie przekrocze 15 kg.
Happy osoby szczuplutkie z zalecen lekarza powinny wiecej przytyc wiec nie martw sie :)
Wazne zeby dziecko bylo zdrowe a z waga jakos sobie poradzimy.

Asiunia dla mnie morma to 14-18kg w pierwszej przytylam 20kg a 14kgmniej mialam dzien po porodzie,mi nawet nie chodzi o wage a o stan skory później po 1 ciazy mam troche rozstępów na udach i biodrach ale zero obwislej skóry boje się ze po drugiej tak dobrze nie będzie

Ja wlasnie musze cwiczyc poza domem, bo sama bym sie na bank nie zebrala :p

Wyprawke mam po synku, wiec ciuchy mi odpadaja, bo od narodzin, az do teraz niczego nie oddalam hehe. Oczywiscie o ile bedzie chlopak, ale dla dziewczynki tez mam troche. Jedynie wozek, przewijak i wiaderko do kapieli, a tak to pewnie jakies tam drobiazgi.

reklama
Do góry