reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Po 35 rz sa darmowe ;) oczywiscie prenatalne usg kiedy bada sie przegrode nosowa i przeziernosc karkowa jest darmowe na nfz dla kazdej ciezarnej bez wzgl na wiek

reklama
Ja budzę się z mdłościami i najpierw musze napic sie wody małymi łykami,dopiero wtedy mogę cos zjeść. Ale i tak teraz przynajmniej mogę bez problemu lodówkę otworzyc i mnie nie cofa

Lodówka to moja zmora, tyle razy mąż ją mył w przeciągu tych kilku tygodni a i tak mam od niej odruch wymiotny bez względu na porę dnia. Zresztą cała kuchnia to moja zmora.

Co do jedzenia to dalej mam z tym problem. Kiedyś nie jadałam śniadać, też rosły mi w ustach. Teraz budzę się okropnie głodna, jak nie zdążę czegoś szybko zjeść to kończy się wymiotami.

Mam do Was pytanie. Strasznie łamią mi się paznokcie i mam na nich spore białe przebarwienia. Wyczytałam, że to może być przez niedobory wapnia spowodowane ciążą. Czy mogę w ciąży przyjmować suplementy diety? Polecacie jakieś konkretne preparaty?

Okasia najlepiej zapytaj swojego ginka on dobry preparat poleci. Ja np wapn mam z kwasem foliowym w femibionie.

Mi mdlosci minęły mam duzy apetyt. Z tym ze wracam dzis do pracy i jak nosze dania to nie wiem jak zareaguje na tyle mocnych zapachów. Mam nadzieje ze dam rade.

reklama
Do góry