reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

pytacie o pesel hihi
mi powiedziano, że wskazanie po 30 r.ż ale obowiązkowe badanie po 35 r. ż
mam 36 lat- więc dano mi skierowanie, wcześniej te badania robiłam prywatnie (mam już dwójkę dzieci) bo nie dostałam nigdy skierowania, nie wnikałam w przepisy- dostałam skierowanie i zaliczyłam szok! wiecie dlaczego? bo czas oczekiwania mnie zabił! w moim mieście nie mam szans się dostać na badanie, muszę jechać do miejscowości obok by te badanie zrobić, no ale 250 zł w kieszeni a to dużo, więc się opłaca nawet te 30 km pojechać

reklama
koficzka o kurka nie pomyslalam, ze czas oczekiwania na badanie moze byc dlugi hmm musze przyspieszyc rejestracje :) ja w 1 ciazy dostalam skierowanie, bo przekroczylam juz ten magiczny wiek tylko wtedy wykorzystalam 2 wizyty, bo 3 juz nie byla konieczna, teraz poniewaz w tym roku koncze 41 ginka powiedziala, ze bede pod lupa :)

dziewczyny czy na wszyastkie badania jest skierowanie czy sa jakies, ktore tak czy siak sa odplatne? nie licze gr krwi

heromina jak masz możliwość bierz skierowanie- wtedy masz za darmo, a bez skierowania niestety się płaci- to się tyczy wszystkich badań

kassia a powinnaś zrobić na kase chorych, tylko lekarze kłamią, że limit punktowy im się skonczył itp bzdury
a bzdury bo dostają na 4 lata punkty a to co zostanie jest ich, gdy nie da skierowania porosić o zaświadczenie że nie dał skierowania z uzasadnieniem- naprawdę początkowe badania to koszt 250 zł, zaraz zobaczycie dwa razy się nie obejrzymy a sierpień nadejdzie a wraz z nim wydatki....lepiej te pieniążki na dziecko przeznaczyć niż na badania które i tak się nam należą!

kassia a powinnaś zrobić na kase chorych, tylko lekarze kłamią, że limit punktowy im się skonczył itp bzdury
a bzdury bo dostają na 4 lata punkty a to co zostanie jest ich, gdy nie da skierowania porosić o zaświadczenie że nie dał skierowania z uzasadnieniem- naprawdę początkowe badania to koszt 250 zł, zaraz zobaczycie dwa razy się nie obejrzymy a sierpień nadejdzie a wraz z nim wydatki....lepiej te pieniążki na dziecko przeznaczyć niż na badania które i tak się nam należą!
tak dokladnie sie z toba zgadzam. wtedy nie wiedzialam ale teraz dostaje skierowanie ale te dodatkowe to dla siebie w sumie zrobilam i zeby szybko wiedziec co i jak wiec to pal licho ale na wszytsko dostaje teraz

okasia - dokładnie, w II trym. zrobią Ci się ładne włosy i paznokcie.
Ja się w II trym. czułam świetnie i pięknie :D
Lepiej nie suplementować.

U mnie przeziębienie w końcu poszło w zapomnienie!
Mdłości mam delikatne.
Jednak poczucie zasłabnięcia mam nadal.
Szczególnie rano i w ciągu dnia jak się za bardzo narobię :/
Nogi robią mi się jak z waty, muszę się położyć i przeczekać, bo inaczej bym zasłabła.

reklama
pewnie kassia- czasami lepiej zrobić coś od ręki i mieć pewność

zjadłam śledzie (zachcianki już?)
a ja dzis ochote na szynke z induka mialam- kupilam i 2 bulki zjadlam mniammmmmmmmmmmm pychota.
a wczoraj kupilam pol kilo kopytek ze niby dzis na obiad mialy byc i zjadlam je sama na kolacje tak mi sie chcialo- byly pychaaaaaaaaaaaaaaaaa

wlasnie ogladam ekstremalne porody ehhh :)

Ostatnia edycja:
Do góry