reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

pytacie o pesel hihi
mi powiedziano, że wskazanie po 30 r.ż ale obowiązkowe badanie po 35 r. ż
mam 36 lat- więc dano mi skierowanie, wcześniej te badania robiłam prywatnie (mam już dwójkę dzieci) bo nie dostałam nigdy skierowania, nie wnikałam w przepisy- dostałam skierowanie i zaliczyłam szok! wiecie dlaczego? bo czas oczekiwania mnie zabił! w moim mieście nie mam szans się dostać na badanie, muszę jechać do miejscowości obok by te badanie zrobić, no ale 250 zł w kieszeni a to dużo, więc się opłaca nawet te 30 km pojechać

reklama
koficzka o kurka nie pomyslalam, ze czas oczekiwania na badanie moze byc dlugi hmm musze przyspieszyc rejestracje :) ja w 1 ciazy dostalam skierowanie, bo przekroczylam juz ten magiczny wiek tylko wtedy wykorzystalam 2 wizyty, bo 3 juz nie byla konieczna, teraz poniewaz w tym roku koncze 41 ginka powiedziala, ze bede pod lupa :)

dziewczyny czy na wszyastkie badania jest skierowanie czy sa jakies, ktore tak czy siak sa odplatne? nie licze gr krwi

heromina jak masz możliwość bierz skierowanie- wtedy masz za darmo, a bez skierowania niestety się płaci- to się tyczy wszystkich badań

kassia a powinnaś zrobić na kase chorych, tylko lekarze kłamią, że limit punktowy im się skonczył itp bzdury
a bzdury bo dostają na 4 lata punkty a to co zostanie jest ich, gdy nie da skierowania porosić o zaświadczenie że nie dał skierowania z uzasadnieniem- naprawdę początkowe badania to koszt 250 zł, zaraz zobaczycie dwa razy się nie obejrzymy a sierpień nadejdzie a wraz z nim wydatki....lepiej te pieniążki na dziecko przeznaczyć niż na badania które i tak się nam należą!

kassia a powinnaś zrobić na kase chorych, tylko lekarze kłamią, że limit punktowy im się skonczył itp bzdury
a bzdury bo dostają na 4 lata punkty a to co zostanie jest ich, gdy nie da skierowania porosić o zaświadczenie że nie dał skierowania z uzasadnieniem- naprawdę początkowe badania to koszt 250 zł, zaraz zobaczycie dwa razy się nie obejrzymy a sierpień nadejdzie a wraz z nim wydatki....lepiej te pieniążki na dziecko przeznaczyć niż na badania które i tak się nam należą!
tak dokladnie sie z toba zgadzam. wtedy nie wiedzialam ale teraz dostaje skierowanie ale te dodatkowe to dla siebie w sumie zrobilam i zeby szybko wiedziec co i jak wiec to pal licho ale na wszytsko dostaje teraz

okasia - dokładnie, w II trym. zrobią Ci się ładne włosy i paznokcie.
Ja się w II trym. czułam świetnie i pięknie :D
Lepiej nie suplementować.

U mnie przeziębienie w końcu poszło w zapomnienie!
Mdłości mam delikatne.
Jednak poczucie zasłabnięcia mam nadal.
Szczególnie rano i w ciągu dnia jak się za bardzo narobię :/
Nogi robią mi się jak z waty, muszę się położyć i przeczekać, bo inaczej bym zasłabła.

reklama
pewnie kassia- czasami lepiej zrobić coś od ręki i mieć pewność

zjadłam śledzie (zachcianki już?)
a ja dzis ochote na szynke z induka mialam- kupilam i 2 bulki zjadlam mniammmmmmmmmmmm pychota.
a wczoraj kupilam pol kilo kopytek ze niby dzis na obiad mialy byc i zjadlam je sama na kolacje tak mi sie chcialo- byly pychaaaaaaaaaaaaaaaaa

wlasnie ogladam ekstremalne porody ehhh :)

Ostatnia edycja:
Do góry