reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

U mnie brzuszek tez zaokrąglony, w pierwszej ciąży z tego co pamiętam był później widoczny. O imionach zdecydujemy jak się dowiemy płci, ale wstępnie mamy wybrane.

A jakie plany dziewczyny na sylwestra, zostajecie w domu, czy może jakas szalona impreza? ;)

reklama
Asiunia1988 - oj, ja mam tak że raz mi zimno raz gorąco, ale ostatnio dokładnie jak piszesz - w domu gorąco a ja w swetrze I pod kocem a stopy jak lody.

nati92 - oj, moi też (7 I 5) jak czasem dostaną głupawki I zaczną szaleć to można osiwieć ;-)
wtedy szybko ubieram ich w kurtki I wyganiam na ogródek.
gorzej że to chłopaki, to się lubią poszturchać troche ;-)

mokka - u nas szampan piccolo I tańce z dziećmi w domu ;-)

happymum, aneta_ck - a jakie macie wybrane imiona?
happymama - a jakie Wy macie dla dziewczynki?

Asiunia1988 - oj, ja mam tak że raz mi zimno raz gorąco, ale ostatnio dokładnie jak piszesz - w domu gorąco a ja w swetrze I pod kocem a stopy jak lody.

nati92 - oj, moi też (7 I 5) jak czasem dostaną głupawki I zaczną szaleć to można osiwieć ;-)
wtedy szybko ubieram ich w kurtki I wyganiam na ogródek.
gorzej że to chłopaki, to się lubią poszturchać troche ;-)

mokka - u nas szampan piccolo I tańce z dziećmi w domu ;-)

happymum, aneta_ck - a jakie macie wybrane imiona?
happymama - a jakie Wy macie dla dziewczynki?

Nunia bedzie Rosalie albo Rosa to się jeszcze zobaczy jak pisane :)
Chlopiec Dylan :)

mój m się upiera dla chłopca przy: Olaf ;-) ;) starszy syn obstawia: Wincenty :rofl2: (powiedział, że zdrobniale będziemy mówić Wini lub Winniczek :rofl::rofl:)
I chyba żaden nie przewiduje że to może być dziewczynka :-D:rofl2:

Jeśli martwicie się, że nie macie wymiotów czy mdłości to chętnie się zamienię! Wczoraj spóźniłam się do pracy z powodu wymiotów, dziś wróciłam z pracy i jeszcze w kurtce powitałam muszlę klozetową. Kocham ten stan. Cieszcie się z tego co macie, wymioty i mdłości rozwalają cały dzień, po wymiotach jestem senna, zmęczona tak jakbym przekopała ogródek, a nawet bardziej! Czasem brakuje mi sił, a jak dostaję kaszlu to wiem, gdzie mam się kierować :/

Co do piersi to u mnie znacznie się powiększyły, ale na szczęście nie bolą. Tyle tylko, że spanie na brzuchu staje się trudne.

Brzuch jest mało widoczny, choć widać krągłości. Wieczorem po całym dniu i po posiłkach trochę widać, ale raczej nikt by się jeszcze nie domyślił, że to z powodu ciąży.

Popieram, jeśli ktoś się martwi, że nie ma objawów w postaci np. nudności, to ja chętnie się podzielę ;) W pierwszej ciąży, gdyby nie brzuszek, który pojawił się około 5 miesiąca, mogłabym zapomnieć o swoim stanie. Druga ciąża zupełnie inna - mdłości od początku, złe samopoczucie, ale radość ogromna i tak jest. Dziewczyny - nie macie męczących objawów - tylko się cieszcie :)

reklama
ja się tymi objawami przejmuje bo jak leżałam w szpitalu w 5 miesiącu i robiłam to obok leżały dziewczyny w ciąży, lekarz wchodził i pytal je czy cycki bolą, one na to ze tak a on odpowiadał że w takim razie będzie dobrze....

co do wyprawki to my odłożymy więcej pieniędzy i zaczniemy jakoś w 6-7 miesiącu kupować. Łóżeczko zamówię na allegro w 7 msc :)

jakie egzotyczne imiona wybieracie...u nas syn to prawdopodobnie będzie Jaś a córka Nikola lub Oliwia ;)

zazdroszczę brzuszków :( u mnie tylko lekko spuchnięty jak na razie :p

roniłam*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry