reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

U mnie brzuszek tez zaokrąglony, w pierwszej ciąży z tego co pamiętam był później widoczny. O imionach zdecydujemy jak się dowiemy płci, ale wstępnie mamy wybrane.

A jakie plany dziewczyny na sylwestra, zostajecie w domu, czy może jakas szalona impreza? ;)

reklama
Asiunia1988 - oj, ja mam tak że raz mi zimno raz gorąco, ale ostatnio dokładnie jak piszesz - w domu gorąco a ja w swetrze I pod kocem a stopy jak lody.

nati92 - oj, moi też (7 I 5) jak czasem dostaną głupawki I zaczną szaleć to można osiwieć ;-)
wtedy szybko ubieram ich w kurtki I wyganiam na ogródek.
gorzej że to chłopaki, to się lubią poszturchać troche ;-)

mokka - u nas szampan piccolo I tańce z dziećmi w domu ;-)

happymum, aneta_ck - a jakie macie wybrane imiona?
happymama - a jakie Wy macie dla dziewczynki?

Asiunia1988 - oj, ja mam tak że raz mi zimno raz gorąco, ale ostatnio dokładnie jak piszesz - w domu gorąco a ja w swetrze I pod kocem a stopy jak lody.

nati92 - oj, moi też (7 I 5) jak czasem dostaną głupawki I zaczną szaleć to można osiwieć ;-)
wtedy szybko ubieram ich w kurtki I wyganiam na ogródek.
gorzej że to chłopaki, to się lubią poszturchać troche ;-)

mokka - u nas szampan piccolo I tańce z dziećmi w domu ;-)

happymum, aneta_ck - a jakie macie wybrane imiona?
happymama - a jakie Wy macie dla dziewczynki?

Nunia bedzie Rosalie albo Rosa to się jeszcze zobaczy jak pisane :)
Chlopiec Dylan :)

mój m się upiera dla chłopca przy: Olaf ;-) ;) starszy syn obstawia: Wincenty :rofl2: (powiedział, że zdrobniale będziemy mówić Wini lub Winniczek :rofl::rofl:)
I chyba żaden nie przewiduje że to może być dziewczynka :-D:rofl2:

Jeśli martwicie się, że nie macie wymiotów czy mdłości to chętnie się zamienię! Wczoraj spóźniłam się do pracy z powodu wymiotów, dziś wróciłam z pracy i jeszcze w kurtce powitałam muszlę klozetową. Kocham ten stan. Cieszcie się z tego co macie, wymioty i mdłości rozwalają cały dzień, po wymiotach jestem senna, zmęczona tak jakbym przekopała ogródek, a nawet bardziej! Czasem brakuje mi sił, a jak dostaję kaszlu to wiem, gdzie mam się kierować :/

Co do piersi to u mnie znacznie się powiększyły, ale na szczęście nie bolą. Tyle tylko, że spanie na brzuchu staje się trudne.

Brzuch jest mało widoczny, choć widać krągłości. Wieczorem po całym dniu i po posiłkach trochę widać, ale raczej nikt by się jeszcze nie domyślił, że to z powodu ciąży.

Popieram, jeśli ktoś się martwi, że nie ma objawów w postaci np. nudności, to ja chętnie się podzielę ;) W pierwszej ciąży, gdyby nie brzuszek, który pojawił się około 5 miesiąca, mogłabym zapomnieć o swoim stanie. Druga ciąża zupełnie inna - mdłości od początku, złe samopoczucie, ale radość ogromna i tak jest. Dziewczyny - nie macie męczących objawów - tylko się cieszcie :)

reklama
ja się tymi objawami przejmuje bo jak leżałam w szpitalu w 5 miesiącu i robiłam to obok leżały dziewczyny w ciąży, lekarz wchodził i pytal je czy cycki bolą, one na to ze tak a on odpowiadał że w takim razie będzie dobrze....

co do wyprawki to my odłożymy więcej pieniędzy i zaczniemy jakoś w 6-7 miesiącu kupować. Łóżeczko zamówię na allegro w 7 msc :)

jakie egzotyczne imiona wybieracie...u nas syn to prawdopodobnie będzie Jaś a córka Nikola lub Oliwia ;)

zazdroszczę brzuszków :( u mnie tylko lekko spuchnięty jak na razie :p

roniłam*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry