reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Witam się i tu:) Jestem Kasia, termin z OM 28 sierpnia. U lekarza (kontrolnie) byłam 2 dni przed terminem miesiączki - w tedy stwierdził tylko szeroką śluzówkę i niewielką nadżerkę bez przeciwwskazań do ewentualnej ciąży (którą potwierdził test ciążowy w ten sam dzień ;) ). Następna wizyta 15 stycznia (zaraz po występie w przedszkolu mojej córki hehe:) ) Już się nie mogę doczekać, mam nadzieję zobaczyć w tedy już piękne serduszko. A na pocieszenie chyba pójdę jutro na bete :rofl2:.
Z objawów tak jak większość - bolesne i powiększone piersi oraz rozciąganie/kłucie w podbrzuszu. No i delikatne mdłości.

Dziewczynki! mam do Was wszystkich pytanie ;) Kiedy was dopadł ból piersi?
Ostatnim razem jakoś kilka dni po terminie @ bolały mnie piersi ale nie za mocno a potem czasami sutki. Teraz nie bolało mnie nic, jedynie dziś kilka razy zakuło w sutkach. Mąż uznał że obwódki sutków mam lekko powiększone (ja tego nie widze) Nie wiem czy on sobie tego nie wyobraża przyadkiem :p Tak czy siak martwie sie bo prawie wszystkie dziewczyny bolą te piersi a mnie nic a nic...:( wiem że każda ciąża jest inna...no ale może być tak że wszystko jest w porządku pomimo tego że piersi niespecjalnie się powiekszyły i nie bolą?

Dokładnie mnie jak dotknę delikatnie bolą cały czas ale każdy organizm kobiety inny, nie przejmuj się może tak ma być :)

Mika06 to moja 5 ciaza i tylko w ciazy czwartej bolaly mnie piersi, dotknac ich nie moglam. Teraz nic a nic . Nie stresuj sie tym ;)

Jestem i ja :)
Witam nowe mamy

Mi mdłości trochę przeszly i apetyt ma,ale tylko na bulki z pastetem i ogorkowa.

Co do piersi to w pierwzzej nie bolaly ale urosly z 70/D do 75/F ...tetaz bolą tak ze ledwo chodze i leżę a o dotykaniu nie ma mowy...juz mam z 1,5 rozmiaru więcej :/

Kupilam dzis mlodemu nowy mundurek do szkoły.
Też myślicie już o wyprawce,imionach itp? Od kiedy macie zamiar wszystko zbierać?
Tez macie takie brzuchy że ciężko już ukryc ten stan?

Jestem i ja :)
Witam nowe mamy

Mi mdłości trochę przeszly i apetyt ma,ale tylko na bulki z pastetem i ogorkowa.

Co do piersi to w pierwzzej nie bolaly ale urosly z 70/D do 75/F ...tetaz bolą tak ze ledwo chodze i leżę a o dotykaniu nie ma mowy...juz mam z 1,5 rozmiaru więcej :/

Kupilam dzis mlodemu nowy mundurek do szkoły.
Też myślicie już o wyprawce,imionach itp? Od kiedy macie zamiar wszystko zbierać?
Tez macie takie brzuchy że ciężko już ukryc ten stan?
Ja mam wyjątkowo odstających zaokrąglony brzuszek jak stane bokiem odrazu widać że jestem w ciąży przy pierwszej taki miałam w 4 mc a teraz mam 9 tydz podobno w kolejnej ciąży brzuch szybciej się powieksza, bynajmniej ja tak mam. A co do wyprawki to myślę że jeszcze za szybko znaczne tak gdzieś w 7,8 mc. A imię dla dziewczynki już od zawsze mam wybrane a dla chłopca jeszcze nie l.

ewelina - niekoniecznie :-D ja w pierwszej miałam tak normalnie, że po 12 tygodniu zaczęło mi brzuszek widać, a w drugiej w 6 miesiącu kolega z pracy nie zorientował się że jestem w ciąży jak mu poiedziałam, że mnie dłużej w pracy nie bedzie to pytał dlaczego :wink: wyglądalam jakbym się troche lepiej najdła ;-)
w 1 ciąży miałam cukrzycę I sporo przytyłam pomimo diety, a w drugiej na początku straciłam z 5 kg, a cukier miałam mega niski, wręcz wpdałam w omdlenia z niskiego cukru I zasypiałam, musiałam batoniki przy sobie nosić...

happymum- ja jeszcze nie myślę o takich sprawach :wink:

kasieczek - witaj! :happy:

Ewelina@ja w pierwszej mialam brzuch od razu i teraz tez,no nie da rady ukryć,my wyprawke zaczniemy gdzieś okolo 20tc bo misze to rozłożyć w czasie i pieniadzach ale wózek juz wybrany i imiona też

reklama
Hej wszystkim! Po raz pierwszy w życiu założyłam konto na forum ;) zawsze sprowadzało się to u mnie jedynie do czytania wypowiedzi innych. Jednak z racji obecnego stanu ;) pozstanowiłam do was dołączyć kochane. Według kalkulatorów data porodu na 23 - 25 sierpień. Wizyta czeka mnie jutro. W szczegulnmości pozdrowienia dla sierpniówek na 8, bo będzie to moja pierwsza rocznica ślubu :)

Do góry