reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
ja

jakie egzotyczne imiona wybieracie...u nas syn to prawdopodobnie będzie Jaś a córka Nikola lub Oliwia ;)

zgadzam się... :wink: mój jeden jest Jaś a drugi Bartuś. a trzecie pewnie też będzie jakieś bardziej polskie niż zagramaniczne, chyuba że mnie m namówi na tego Olafa. dziewczynka może być Karolinka :-) :) ale to pewnie I tak przed porodem wybierzemy. mojego synka najlepszy kolega z przedszkola to Wincenty/ Wini, dlatego tak by chciał bo mu się to imię z kolegą kojarzy
ale z drugiej strony jak dziewczyny mieszkają na wyspach to imię typu Emma to jak u nas Anna :yes:

Dominika- moje dwie córki 8 i 10 latka też lubią się poszturchać a głupawki dostają takiej czasami że zwariować można ;)
u nas dziewczynka będzie miała na imię Lena :) mój maż chce nazwać chłopca Nathan ale ja nie jestem przekonana, chciałam Felix ale mojemu się wogóle nie podoba i tak debatujemy póki co. Z racji że mieszkamy w De imię musi być łatwe w wymowie zarówno niemieckiej jak i polskiej.

ja się obudziłam z myslą o spagetti :D własnie mi się kończy gotować i zaraz będę szamać, wieczorem i w nocy męczyły mdłości że nie mogłam spać a od rana czuję się względnie z tym że ja rano zazwyczaj czuję się w miarę a im dalej w dzień tym gorzej a apogeum osiągam własnie wieczorami.

też mam napady zimna, odkręcam ogrzewanie na full i owijam sie w koc.

co do sylwestra, przychodzą do nas 3 pary znajomych z dziećmi ( łacznie będzie 10 dzieci) będzie fajnie i wesoło, jedna znajoma jest w ciązy 6 miesiąc , będzie u nas nocować jedna para z trójką dzieci, my lubimy taki młyn więc jakoś damy radę, żeby tylko mdłości dały mi jutro zyć ;)

Tak nieśmiało sie witam z wami dziewczyny.
Miałam czekać na pierwszy scan zeby do was dołączyć, ale myśle że tym razem bedzie dobrze i zawitam u was na dłużej.
Staramy sie od 6 lat, to moja 4 ciąża i wierzę, że tym razem ze szczęśliwym zakończeniem :-)
Termin mam na 31.8 wiec będę czekać aż wszyskie urodzicie i wtedy ja :-)

Aniolkowa.mama-witaj,gratuluję i trzymam kciuki :)
Happymama-mnie znow tyle ludzi(i dzieci!) Na raz meczy...fajnie jest 2-3h a później mam dość...10 dzieci to jak przedszkoke ja bym tego nie wytrzymała,ostatnio na urodzinach malego(raz zrobiliśmy w domu) bylo kuzynostwo czyli razem 4dzieci i mo juz za dużo

happymama - ech, skąd ja to znam, te głupawki..... :sorry2: my też lubimy młyn w domu. u nas zazwyczaj dość często stacjonuje 7-ka dzieci w wieku od 2 do 7 lat z najbliższej rodziny w tym moje oczywiście. :baffled: na każde urodziny nasze, każdego dziecka, to się tak uzbiera ze czasem co tydzień :-D oczywiście pod warunkiem zę wszystkie zdrowe. ale jakoś sobie znajdują zajęcie I nawet za często nie trzeba interweniować. oczywiście czasem sobie po głowie dadzą, ale póki krew się nie leje jest luz :-p na sylwestra pewnie będzie 9 (lub 11, jak się zdecydują) + dwie ciężarówki.

aniolkowa.mama - witaj I trzymamy mocno kciuki :yes::yes:
ja zazwyczaj rodzę tydzień-dwa po terminie, więc obstawiam, zę nawet we wrześniu mogę urodzić ;-) ;)

reklama
Do góry