reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Ja tez sie dzisiaj nad moim brzuchem zastanawiałam. W pierwszej ciazy w 5 miesiacu dopiero mi sie zaokraglil a teraz jak zaczelam 8 tydz to nie ukryje sie już:D ciasno miw spodniach. Nic nie przytylam tylko sie wybrzuszylam. Pozytywnie zaskoczona jestem :)
Imię dla dziewczynki mam juz od lat. Dla chlopca tez jedno ale mąż nie jest zachwycony. O wyprawce tez juz mysle bo musze w czasie to rozlozyc. W pierwszej ciazy czekalam do 7 miesiaca i potem wszystko na raz musiałam kupić. Klelam na czym świat stoi na siebie ze tak pozno wszytsko zrobilam. Fakt faktem sporo rzeczy mam i to uniwersalnych ale pare muszę dokupic jeszcze.

reklama
Ja tez lubie rozkladac sobie wyprawke na raty. Zawsze zaczynam szybko kompletowac po 12tc. Imie dla dziewczynki mamy dla chlopca nie. Mam sporo rzeczy po najmlodszym synku. Jak bedzie dziewczynka to trzeba bedzie dokupic to i owo ;)
Brzuszek u mnie widoczny :)

Jeśli martwicie się, że nie macie wymiotów czy mdłości to chętnie się zamienię! Wczoraj spóźniłam się do pracy z powodu wymiotów, dziś wróciłam z pracy i jeszcze w kurtce powitałam muszlę klozetową. Kocham ten stan. Cieszcie się z tego co macie, wymioty i mdłości rozwalają cały dzień, po wymiotach jestem senna, zmęczona tak jakbym przekopała ogródek, a nawet bardziej! Czasem brakuje mi sił, a jak dostaję kaszlu to wiem, gdzie mam się kierować :/

Co do piersi to u mnie znacznie się powiększyły, ale na szczęście nie bolą. Tyle tylko, że spanie na brzuchu staje się trudne.

Brzuch jest mało widoczny, choć widać krągłości. Wieczorem po całym dniu i po posiłkach trochę widać, ale raczej nikt by się jeszcze nie domyślił, że to z powodu ciąży.

Tez miałam wczoraj ciężki dzień....Z tego wszystkiego poszłam spać po 20, nie wytrzymuje wieczorami, nie dam rady ani ręką ani nogą ruszyć, mdli mnie niesamowicie do tego myślałam, że to już koniec. Brzuch napiął się, był twardy jak kamień, bolał przy chodzeniu, zmianie pozycji i co chwila biegałam do toalety sprawdzić czy nie krwawię bo miałam takie wrażenie. Wzięłam magnez, no-spę i poszłam spać, rano obudziłam się z takim samopoczuciem jak na kacu. Mam do was pytanko. Czy jest wam zimno wieczorami? U mnie w domu 23-24 stopnie a mnie trzęsie z zimna...przykrywam się kołdrą tylko oczy i nos wystają...Nigdy wcześniej nie miałam takich odczuć zwłaszcza że w takiej temperaturze to zwykle w samej bieliźnie po domu można biegać...

Tez miałam wczoraj ciężki dzień....Z tego wszystkiego poszłam spać po 20, nie wytrzymuje wieczorami, nie dam rady ani ręką ani nogą ruszyć, mdli mnie niesamowicie do tego myślałam, że to już koniec. Brzuch napiął się, był twardy jak kamień, bolał przy chodzeniu, zmianie pozycji i co chwila biegałam do toalety sprawdzić czy nie krwawię bo miałam takie wrażenie. Wzięłam magnez, no-spę i poszłam spać, rano obudziłam się z takim samopoczuciem jak na kacu. Mam do was pytanko. Czy jest wam zimno wieczorami? U mnie w domu 23-24 stopnie a mnie trzęsie z zimna...przykrywam się kołdrą tylko oczy i nos wystają...Nigdy wcześniej nie miałam takich odczuć zwłaszcza że w takiej temperaturze to zwykle w samej bieliźnie po domu można biegać...
mi tez zimno jest zcesciej niz wczesniej. wiec hormony pewnie dzialaja

a ja dopiero wstalam :) mala dzis pospala ze mna wiec super
samopoczucie dobre po wczorajszej wizycie- ide robic sniadanko.
milego dnia mamuski

Asiunia-mi ciągle zimmo od urodzenia chyba...ehhh listopadowe dziecko jestem.i ciagle mi zimmo.
Ja właśnie ide robic herbate z cytryną...jak codziennie...niestety kawe to moge raz na tydzień bo mnie odrzuca...bez kawy jest tragedia bo chodzę jak zombie...m bardzo niskie cisnienie nawet po wypicii kawy bez niej jest masakra. Zjem sobie chlebek kukurydziany z pasztetem...mniam to ostatnio moje danie glowne ;p

Ja od rana powtórka - niedobrze, niedobrze, niedobrze. W nocy co chwile na siku. Teraz juz godzinę próbuje doprowadzić się do stanu używalności. Aktualnie mieszkam z siostra i jej rodzina (maluchy 3 i 6 lat). I od rana awantury, wrzaski... podziwiam te z was, co maja juz dzieci :O

reklama
Do góry